CNADNR: Vrem să revizuim studiul de fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Piteşti

de Sebastian Toma
Miercuri, 04.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Reprezentanţii CNADNR susţin că trebuie să refacă studiul de fezabilitate realizat în 2008 pentru Autostrada Sibiu - Piteşti. Pasul ar fi necesar pentru a obţine finanţare europeană în proiectul care va fi derulat între 2014 şi 2020.

Esential 3 miliarde de euro ar fi trebuit să coste autostrada Sibiu - Piteşti conform vechiului proiect.
CNADNR va trebui să revizuiască studiul de fezabilitate privind proiectul autostrăzii de 116 kilometri dintre Sibiu şi Piteşti, informează ZF. Iniţial, proiectul avea un cost estimat în jurul valorii de trei miliarde de euro, dar costul viitorului proiect este încă o necunoscută, deoarece reprezentanţii CNADNR abia a repornit procedurile de licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Întrebaţi ce era în neregulă cu studiul din 2008, finalizat şi gata de a fi folosit într-un proiect real, reprezentanţii instituţiei responsabile pentru lipsa drumurilor de calitate şi a autostrăzilor din ţară susţin că studiul vechi nu este eligibil pentru noul program european de finanţare, care va fi derulat între anii 2014 şi 2020.

În 2012, reprezentanţii instituţiei responsabile de drumurile naţionale şi autostrăzile din România susţineau că autostrada care leagă Sibiu de Piteşti va fi construită în 2016.

Însă declaraţiile respective nu mai au nicio valoare astăzi, deoarece nu există niciun termen estimativ privind data de finalizare a proiectului, niciun contract semnat cu un constructor şi nicio urmă de finanţare a proiectului. Întrebaţi de colegii de la Ziarul Financiar, reprezentanţii CNADNR nu au oferit nicio dată estimativă privind finalizarea proiectului autostrăzii Sibiu – Piteşti.

Urmareste Automarket
Autostrada care ar fi trebuit să fie gata în 2016 face parte din Coridorul IV paneuropean.
În România, acesta ar trebui să înceapă la Nădlac şi să se termine la Constanţa, totalizând aproape 800 kilometri. În prezent, doar 425 de kilometri de autostradă au fost construiţi pe respectivul traseu. Pe anumite segmente, cum ar fi Lugoj-Deva şi Orăştie – Sibiu, există lucrări în derulare, dar alte secţiuni nu au primit deloc atenţie din partea autorităţilor.

Via ZF | Foto: EVZ

Comentarii (9)

  • adica cele multe milioane de euro platite in 2008 pt studiul care s`a facut atunci au fost dati degeaba, iar acum trebuie sa dam alte multe milioane, pentru un nou studiu?
    :)))))))))))))))
    29 0
  • culmea e ca daca unu face studiul si e PROST, atunci daca va castiga un proiectant bun, isi va blestema zilele din cauza dobitocului cu fezabilitatea!

    oricum nu conteaza, totul se face cu dedicatie, apoi te miri de ce sunt facute in batjocura treburile in tara asta uitata de Dumnezeu!
    15 0
  • Romania:))))))Trezeste-te.......
    12 0
  • Poporul asta chiar nu s-a saturat de hotii astia?Incredibil
    6 1
  • @Lex NU mai e loc
    6 0
  • PNL, PDL, PSD - muta ciolanul de la unu la altul, mesajul meu este sa linga in continuare ciolanul, iar noua sa ne suga maduva

    Exproprierile s-au facut? Ii asteptam sa toarne asfaltul si ii rugam sa o faca cat mai repede chiar si cu pretul taxei de autostrada!
    7 0
  • autostrada Sibiu - Pitesti o sa se termine in 100 de ani, trebuie sa treaca pe Valea Oltului, adica aprox 80 km numai de viaducte si tunele, ceva extrem de scump si greu pentru rromania
    4 0
  • eu am vazut in presa ca nu o sa fie pe Valea Oltului,ci pe undeva pe linga Curtea de Arges, varianta mai putin costisitoare si mai usor de realizat.....cred ca daca ne dau bani europeni ar trebui sa-i folosim....
    3 1
  • jan, geografia ta lasa de dorit. autostrada A1 Pitesti-Sibiu se va construi pe Valea Oltului incepand de la Bascov - Curtea de Arges - Suici - Persani - Racovita - Caineni - Talmaciu. Motivul pentru care se trece prin Curtea de Arges e relieful; pasul Cozia e mult prea stramt iar legatura Pitesti - R. Valcea peste dealuri si localitati iese din discutie. De la Racovita pana la iesirea din Valea Oltului la Boita sunt 40 de km de Valea Oltului ;)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru