Noi rezultate Euro NCAP: Șase modele cu 5 stele, 4 stele pentru electrica Ampera-e, rezultate amestecate pentru Kia

de Mircea Meşter
Miercuri, 06.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cea mai recentă sesiune de testare Euro NCAP a pus sub lupă 9 modele recent lansate în Europa. Rezultatele și concluziile inginerilor organizației europene sunt interesante.

Organizația independentă Euro NCAP a publicat astăzi rezultatele ultimei sesiuni de teste de siguranță. În vizorul Euro NCAP au intrat de această dată 9 modele recent lansate sau în curs de lansare pe piața europeană și pe cea românească, iar rezultatele sunt foarte interesante.

6 dintre cele 9 modele testate au primit scorul maxim de cinci stele în urma testelor Euro NCAP: noua generație Ford Fiesta, Jeep Compass, Mazda CX-5, Opel Grandland X, Renault Koleos și Mercedes-Benz Clasa C Cabriolet.

Totuși, organizația europeană a notat câteva probleme punctuale în cazul unora dintre aceste modele. De exemplu, în cazul lui Jeep Compass s-a observat un risc ridicat de leziuni la nivelul pieptului șoferului în cazul testului de impact lateral cu stâlpul, însă modelul american a primit cinci stele pentru că "nu există, totuși, riscul inacceptabil de leziuni letale". O altă problemă subliniată de Euro NCAP a fost cea a protecției pasagerilor copii în cazul lui Mercedes Clasa C Cabriolet: manechinul care simulează un copil de 10 ani a lovit cu capul structura plafonului la testul de impact lateral pentru că airbag-ul lateral nu acoperă corect zona respectivă.

Au existat și laude.

Ford Fiesta a primit aplauze din partea celor de la Euro NCAP pentru faptul că a reușit să adune cinci stele în versiunea de echipare standard. Fiesta este al doilea model de clasă mică ce reușește această performanță în 2017 după Seat Ibiza.

Germanii de la Opel, "certați" de Euro NCAP

Una caldă, una rece pentru Opel. Dacă SUV-ul compact Grandland X a adunat 5 stele, Opel Ampera-e, echivalentul european al electricei Chevrolet Bolt, a reușit să adune doar patru stele în testul de siguranță organizat de Euro NCAP. Organizația europeană a criticat serios Opel pentru faptul că electrica sa nu oferă avertizor sonor și vizual pentru lipsa centurilor pasagerilor de pe locurile din spate, un trend pe care Opel l-a început pe noua generație Insignia, care oferă acest lucru doar opțional.

"Este foarte dezmăgitor că Opel renunță la această tehnologie simplă, relativ ieftină, dar care salvează vieți. dacă pasagerii nu sunt asigurați corect prin centuri, orice măsuri adiționale de protecție sunt total ineficiente.

Știm ce eficiente sunt aceste avertizări la promovarea utilizării centurii de siguranță, deci vorbim despre un mare și evident pas înapoi din partea celor de la Opel", notează Euro NCAP.

Kia Picanto și Kia Rio, 3 stele pentru versiunile standard

Euro NCAP a testat, de asemenea, cele mai recente variante ale modelelor Kia Picanto (clasa mini) și Kia Rio (clasa mică), testele modelelor sud-coreene fiind realizate atât cu, cât și fără pachetul de sisteme de siguranță activă disponibil opțional în gama Kia. În versiunea fără pachetele de siguranță, Kia Rio și Kia Picanto au reușit să adune doar 3 stele, scorul Euro NCAP crescând pe modelele dotate cu Safety Pack la 5 stele (Kia Rio), repectiv 4 stele (Kia Picanto).

Comentarii (9)

  • kia rio de 3 stele este mai mult decat sigura, acum 3-4 ani ar fi primit 5 stele cu felicitari
    9 7
  • dar aia din spate fara airbag nu-si rup gatul?!
    ampera pe lateral e cea mai tanc.
    10 0
  • Poate n-am inteles eu bine, insa astora de la Jeep le-au trecut cu vederea posibilitatea producerii unor leziuni la nivelul pieptului si le-au dat 5 stele, iar pe cei de la Opel i-au certat pentru lipsa unui avertisment sonor ??? Ciudate criterii ....
    10 4
  • Eu zic că performer-ul e Ford. Nu e de ici de colo să iei 5 stele cu mașină de clasă mică în echipare standard.
    12 2
  • Favorita mea este in acest set de teste MAZDA CX-5...Ar fi grozav daca ar oferi si 1) o varianta hibrid PHEV cu autonomie pur electrica 100 km sau 2) o varianta ELECTRICA 100% cu autonomie de 500-600 km la cca. 25.000 EURO !!! Maine as cumpara-o...
    7 4
  • Ba nu-i deloc greu sa iei 5 stele la testele EuroNCAP. Nici macar cu o masina subcompacta, asa cum este Fiesta. Singura problema este pretul. Iar pentru a avea atat un pret mic, cat si sistemele de siguranta activa necesare scorului maxim la EuroNCAP, Fiesta nu ofera in standard nici macar aer conditionat. Sau covorase spate. In 2017.
    4 1
  • @Moldovean Corect insa defunctul Aveo, model aparut in 2011 si testat tot atunci avea scoruri mai bune, in conditiile in care de atunci nu s-au schimbat decat punctajele la safety... Cand compari 2011 cu 2017, parca nu mai pare asa spectaculos scorul Fiestei...

    https://www.euroncap.com/en/results/chevrolet/aveo/10959
    5 0
  • Oricum, astept cu mare interes scorul noului Duster, tinand cont ca Sandero are un scor mai bun decat mult mai titrata Corsa:

    https://www.euroncap.com/en/results/dacia/sandero/8866
    https://www.euroncap.com/en/results/opel/vauxhall/corsa/7884

    Asta apropo de unii care se plang prosteste ca Dacia ofera si siguranta la nivel low-cost. Avea perfecta dreptate van den Acker cand zicea saptamana trecuta ca siguranta la Dacia e in media pietei si peste produsele sh cautate de romani - in traducere masinile mai vechi de 8 ani care fac grosul vanzarilor anuale.
    7 2
  • Acel moment cand Kia Rio,dintr-o clasa mult inferioara si care ghiciti ce?! nici macar nu este masina germana,obtine scoruri mult mai mari la orice capitol din punct de vedere al sigurantei in caz de accident decat un C-Class.

    "Exista 2 feluri de masini,Mercedes si restul" , "masinile germane sunt cele mai rezistente" si astfel de mituri se dovedesc a fi doar un mit.

    Mercedes,producatorul premium,se presupune ca este destinat oamenilor cu bani.Oamenii cu bani credeti ca vor sa moara in masina?Este clar ca producatorii germani mizeaza doar pe clientii "orbi" si snobi care nu vad astfel de detalii.

    Daca tot sunt "Mercedes si restul",chiar nu sunt in stare sa faca o masina mai sigura decat o Kia Rio de maxim 20k?
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru