Avancronică F1 2014: noile căşti ale piloţilor

de Daniel Popescu
Marti, 11.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Numeroasele schimbări în echipe au determinat o serie de piloţi să schimbe designul căştilor pentru sezonul 2014 al Formulei 1.

Esential 22 este numarul pilotilor care vor lua startul in sezonul 2014 al Formulei 1
În mod tradiţional, casca este unul dintre principalele puncte de reper prin care fanii identifică piloţii pe parcursul unui Mare Premiu, în condiţiile în care cele două monoposturi ale unei echipe sunt identice.

În plus, în anumite limite, fiecare pilot are libertatea de a alege designul căştii în funcţie de propriile preferinţe, chiar dacă întotdeauna trebuie să accepte şi numele şi culorile unor sponsori în anumite zone.

Teoretic, 2014 ar fi trebuit să fie sezonul în care piloţii să fie mai uşor de identificat datorită noilor numere unice, însă cel puţin în sesiunile de teste acestea au fost inscripţionate cu font mic pe cele mai multe monoposturi şi sunt greu de identificat pe căşti.

Prin urmare, tot căştile vor reprezenta principalul reper pentru identificarea piloţilor şi în sezonul 2014, chiar dacă unii piloţi schimbă frecvent designul acestora, aşa cum s-a întâmplat anul trecut cu Sebastian Vettel.

În ordinea clasamentului constructorilor din sezonul precedent, Automarket vă prezintă designul caştilor tuturor piloţilor de pe grila de start a sezonului 2014.

Sebastian Vettel (Red Bull Racing), numărul 1

Cel puţin pentru startul sezonului, Sebastian Vettel mizează în continuare pe o cască cu diverse nuanţe de albastru, în special albastru închis, iar numărul 1 este inscripţionat pe partea superioară, dar este destul de greu lizibil.

Sebastian Vettel

Daniel Ricciardo (Red Bull Racing), numărul 3

Daniel Ricciardo a apelat la o paletă de culori mai diversificată, în care se remarcă albastrul, roşul de pe marginile frontale sau culoarea deschisă de pe partea superioară, care permite afişarea proeminentă a numărului.

Daniel Ricciardo

Lewis Hamilton (Mercedes), numărul 44

Lewis Hamilton rămâne fidel căştii de culoare galben închis pe care a folosit-o în cea mai mare parte a carierei, însă aceasta include unele inserţii negre.

Lewis Hamilton

Nico Rosberg (Mercedes), numărul 6

Nico Rosberg a operat una dintre cele mai mari schimbări la nivelul căştii. Germanul a renunţat la galben în favoarea negrului, un element care va ajuta fanii să diferenţieze cei doi piloţi ai echipei Mercedes în sezonul 2014.

Nico Rosberg

Fernando Alonso (Ferrari), numărul 14

Fernando Alonso rămâne fidel albastrului deschis utilizat în ultimii ani, cu mici inserţii de roşu ca urmare a apartenenţei de Scuderia Ferrari.

Fernando Alonso

Kimi Raikkonen (Ferrari), numărul 7

La revenirea la Ferrari după o absenţă de cinci ani, Kimi Raikkonen mizează în special pe roşu, cu mici inserţii albe.

Kimi Raikkonen

Romain Grosjean (Lotus), numărul 8

Romain Grosjean a adoptat o schimbare semnificativă pentru culorile căştii, care este acum roş-albastră.

În plus, pe partea din spate este inscripţionat şi prenumele său, litera "O" luând forma numărului opt pe care îl va folosi întreaga carieră.

Romain Grosjean

Pastor Maldonado (Lotus), numărul 13

Pastor Maldonado nu iese în evidenţă doar prin numărul 13, ci şi prin desenul inscripţionat pe partea superioară a unei căşti care abundă în portocaliu aprins, alb sau negru.

Pastor Maldonado

Jenson Button (McLaren), numărul 22

McLaren este una dintre puţinele echipe care nu a prezentat imagini detaliate cu căştile piloţilor. Cea purtată de Jenson Button este în mare parte roşie, dar albul predomină în partea superioară, cu excepţia numărului 22 care este înconjurat de culoarea albastră.

Jenson Button

Kevin Magnussen (McLaren), numărul 20

Kevin Magnussen a optat pentru un design asemănător, diferenţa principală fiind albul de pe partea superioară, care va ajuta la identificarea mai uşoară a danezului în timpul curselor.

Kevin Magnussen

Nico Hulkenberg (Force India), numărul 27

Revenit la Force India după un sezon petrecut la Sauber, Nico Hulkenberg are o cască cu roşu, negru şi alb, iar numărul 27 este vizibil pe partea superioară.

Nico Hulkenberg

Sergio Perez (Force India), numărul 11

Plecat de la McLaren după un singur sezon, Sergio Perez a adoptat culori mai vii pentru cască, iar pe partea din spate a inclus câteva desene interesante, plus numele său de familiei şi iniţialele SP.

Sergio Perez

Adrian Sutil (Sauber), numărul 99

Adrian Sutil a preferat să fie conservator şi a ales culorile roşu, alb şi negru pentru cască, cu numărul 99 inscripţionat în partea superioară.

Adrian Sutil

Esteban Gutierrez (Sauber), numărul 21

Deloc surprinzător, mexicanul Esteban Gutierrez preferă să abordeze sezonul 2014 cu o cască în culori vii: predominant galbenă, dar cu inserţii de roşu şi verde.

Esteban Gutierrez

Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), numărul 25

Jean-Eric Vergne a folosit deja două tipuri de căşti în teste, iar cea mai recentă dintre ele este bogată în culori: albastru, negru, galben şi chiar roşu, plus logo-ul Red Bull.

Jean-Eric Vergne

Daniil Kvyat (Toro Rosso), numărul 26

Pentru sezonul său de debut, Daniil Kvyat a ales o cască predominant roşie în partea frontală şi mai mult albastră în partea din spate.

Daniil Kvyat

Felipe Massa (Williams), numărul 19

Felipe Massa rămâne fidel nuanţei de verde care a caracterizat inclusiv căştile cu care a concurat pentru Ferrari.

Felipe Massa

Valtteri Bottas (Williams), numărul 77

Valtteri Bottas a adoptat un stil mai sobru pentru casca sezonului 2014, cu alb în partea inferioară, celebrele dungi Martini amplasate deasupra vizorului şi albastrul de pe partea superioară.

Valtteri Bottas

Jules Bianchi (Marussia), numărul 17

La cel de-al doilea său sezon complet în Formula 1, Jules Bianchi a păstrat casca predominant roşie cu care a debutat în Formula 1 anul trecut.

Jules Bianchi

Max Chilton (Marussia), numărul 4

Max Chilton şi-a ales numărul patru pentru monopost, care a fost inscripţionat pe partea superioară a căştii împreună cu steagul Marii Britanii.

Max Chilton

Kamui Kobayashi (Caterham), numărul 10

La revenirea în Formula 1, Kamui Kobayashi a optat pentru nuanţe închise pentru cască, care este predominant neagră.

Kamui Kobayashi

Marcus Ericsson (Caterham), numărul 9

Coechipierul său Marcus Ericsson mizează pe culori vii pentru sezonul sau de debut în Marele Circ, predominante fiind galbenul, albul şi albastrul. 

Marcus Ericsson

Avancronică F1 2014:

▶ prezentare Caterham

▶ prezentare Marussia

▶ prezentare Williams

▶ prezentare Toro Rosso

▶ prezentare Sauber

▶ prezentare Force India

▶ prezentare McLaren

▶ prezentare Lotus

▶ prezentare Ferrari

▶ prezentare Mercedes

▶ prezentare Red Bull Racing

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Cei trei debutanţi

Avancronica sezonului 2014 al Formulei 1 se încheie miercuri, 12 martie, cu ghidul complet al schimbărilor din regulamentul tehnic şi regulamentul sportiv. 

Comentarii (2)

  • Kimi are cea mai frumoasa casca!
    3 3
  • Kimi si Nico au cele mai misto cati. Si Vettel are o casca frumoasa, dar cele 2 raman pentru mine cele mai misto.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru