Atrași de Țara Sfântă: Mercedes a deschis un centru de cercetare în Israel și vrea să dezvolte tehnologii pentru mașini autonome

de Petre Barac
Vineri, 17.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a deschis un centru de cercetare și dezvoltare în Tel Aviv. Nemții vor să profite de potențialul pieței israeliene, acolo unde există sute de firme specializate în tehnologie auto.

Israel a devenit un punct de atracție pentru tot mai mulți producători auto. Motivul este potențialul pieței de aici privind dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru industria de automobile.

Peste 450 de start-up-uri din Țara Sfântă lucrează în sectorul auto, având diverse obiecte de activitate, precum soluții de securitate cibernetică sau softuri pentru mașinile autonome.

În acest context, Mercedes a deschis în Tel Aviv un centru de cercetare și dezvoltare. Cei 15 specialiști din noul centru se vor concentra pe “mașina digitală” și pe găsirea de servicii de mobilitate.

“Clienții vor adopta noile tehnologii auto doar dacă vor fi convinși că softul și datele lor sunt protejate. Noul nostru din hub vrea să satisfacă aceste nevoi ale clienților”, a spus Ola Kaellenius, șeful grupului de cercetare și dezvoltare de la Mercedes-Benz.

Pe lângă deschiderea centrului de cercetare și dezvoltare, nemții vor căuta să stabilească și parteneriate cu firme israliene și, în anumite cazuri, chiar să achiziționeze tehnologie de la ele.

Via Autonews

Comentarii (5)

  • cred ca ati vrut sa scrieti "Atrasi de mana de munca ieftina"
    2 8
  • @LOL, nu deloc.

    Israel e țară foarte scumpă și asta ți-o spune unul care a fost acolo. Nu acesta e motivul, ci faptul că sunt în top în lume în materie de tehnologii noi, inventarea și implementarea acestora. Sunt foarte multe start-up-uri tehnologice în Israel. Poți căuta pe Google și vei vedea câte provin de acolo. Un singur exemplu foarte cunoscut este Waze.
    12 1
  • Pentru mai multe exemple, puteți accesa aici: http://foundedinisrael.com/
    9 0
  • Israelienii sunt extrem de destepti. Au foarte multe firme high tech si historic vorbind au demonstrat ca se descurca excelent in situatii dificile, de orice natura.

    Eu zic ca Mercedes a facut o miscare desteapta sa lucreze cu ei.
    7 1
  • ACE - Craiova
    Pe un teritoriu ceva mai mare decat Oltenia, evreii au 8 universitati. Din acestea, 4 universitati sunt situate in TOP 200 mondial...
    PERSONAL II ADMIR PENTRU CA STIU EXACT CE VOR, la orice ora -din zi sau noapte: DEZVOLTARE - EDUCATIE - AFACERI - TURISM - TEHNOLOGII NOI - CULTURA etc.....
    Romania nu are nici macar o universitate in acest top !!!!!
    Suntem insa cei mai buni in cancan-uri si sto-uri despre cum - vezi Doamne - nu ne lasa U.E. sa ne dezvoltam....
    Avem cifre "record" in crestere economica, zeci de planuri colorate pe hartie cat mai lucioasa, aglomeratie si mizerie in spitale, parcari pline ochi de rable de firma, pe strazi te inunda fumul masinilor de mare putere, si colac peste pupaza, N-AM INAUGURAT 10 km de autostrada in 2 ani....
    15 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru