Scandal

Miercuri, 22 Martie 2023 | General

Scandal de corupție la Mercedes-Benz: doi angajați ai unei uzine din Germania, acuzați că au luat mită de milioane de euro

Mercedes-Benz se află într-un scandal amplu de corupție după ce doi angajați ai unei uzine din Germania au fost acuzați de luare de mită în valoare de milioane de euro. Autoritățile au făcut cercetări în acest sens la uzina mărcii din Sindelfingen.
Vineri, 26 Iulie 2019 | Economic

Profitul și veniturile grupului Renault au scăzut în prima jumătate din 2019: francezii dau vina pe cererea scăzută și pe scandalul Carlos Ghosn

Grupul Renault a avut un profit de 1.6 miliarde de euro în prima parte a anului, cu 13% mai mic față de aceeași perioadă din 2018. Veniturile au fost și ele în scădere, motivele invocate de francezi fiind cererea scăzută de pe mai multe piețe, precum și scandalul în care a fost implicat Carlos Ghosn, fostul șef al companiei.
Luni, 12 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen susține că Dieselgate este de domeniul trecutului: “Am cumpărat și reparat aproape 90% din mașinile afectate la nivel global”

Grupul Volkswagen susține că a depășit aproape în totalitate scandalul Dieselgate, izbucnit în urmă cu 3 ani, care a provocat pagube serioase la nivel de imagine, dar și în contabilitate. Aproape 90% din mașinile cu emisii “trucate” au fost “cumpărate și reparate” de grupul german, potrivit CEO-ului Herbert Diess.
Miercuri, 22 August 2018 | Industrie

Curățenie după Dieselgate: Volkswagen vrea să dea afară mai mulți ingineri și manageri implicați în scandalul emisiilor

Grupul Volkswagen are de gând să dea afară un grup format din mai mulți ingineri și manageri, din cauză că aceștia au fost implicați în scandalul Dieselgate, potrivit informațiilor publicate de presa germană.
Joi, 02 August 2018 | Economic

Grupul Volkswagen, profit pe primul semestru în ciuda amenzilor din scandalul Dieselgate: “Avem mari provocări în față, în special trecerea la WLTP”

Grupul Volkswagen a rămas pe profit în primul semestru din 2018, cu creșteri consistente ale veniturilor și vânzărilor, în ciuda amenzilor de circa 1.6 miliarde de euro ca urmare a scandalului Dieselgate.
Luni, 25 Iunie 2018 | Industrie

Volkswagen vrea despăgubiri de la fostul șef în scandalul Dieselgate: “Vom lua o decizie după finalizarea anchetei”

Volkswagen se gândește să ceară despăgubiri lui Martin Winterkorn (foto), cel care se afla la conducerea grupului în 2015 atunci când a izbucnit scandalul Dieselgate. Aceasta variantă este luată în calcul de actuala conducere a companiei, potrivit presei germane.
Luni, 18 Iunie 2018 | Industrie

Șeful Audi a fost arestat în Germania: procurorii se tem că oficialul suspectat de fraudă ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate

Șeful Audi a fost arestat în Germania în dosarul trucării emisiilor diesel, informație confirmată oficial de Volkswagen. Procurorii susțin că Rupert Stadler a fost reținut de teamă că acesta ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul Dieselgate.
Joi, 01 Februarie 2018 | Industrie

Scandalul testelor pe maimuțe: Daimler a găsit “angajatul vinovat” și a cerut o investigație suplimentară în cazul studiului privind efectele emisiilor diesel

Daimler a anunțat suspendarea “angajatului vinovat” în cazul grupului de cercetare care a făcut teste pe maimuțe privind efectele emisiilor diesel și a cerut o investigație suplimentară din partea unei firme de avocatură.
Sambata, 14 Octombrie 2017 | Industrie

Scandalul Kobe Steel se extinde: japonezii au “falsificat” piese și pentru motoare și anvelope

Japonezii de la Kobe Steel au anunțat falsificarea informațiilor privind calitatea și pentru unele piese metalice folosite la producția de motoare și anvelope.
Miercuri, 11 Octombrie 2017 | Industrie

Noul Dieselgate: Toyota, Nissan, Mazda și alții au folosit piese falsificate de la furnizorul japonez Kobe Steel

Compania japoneză Kobe Steel a recunoscut că a falsificat informațiile privind calitatea unor produse din aluminiu și cupru folosite de circa 200 de companii, printre care Toyota, Nissan, Mazda, Honda și Mitsubishi.
Luni, 23 Noiembrie 2015 | Industrie

Volkswagen dezumflă balonul rotund: ar putea renunţa la sponsorizări de 11 milioane de euro pentru cluburile de fotbal

Fotbalul de club din Germania este o nouă victimă colaterală a scandalului Dieselgate. Volkswagen analizează posibilitatea de a renunţa la contractele de sponsorizate pe care le are cu cinci cluburi şi care totalizează 11 milioane de euro.
Luni, 28 Septembrie 2015 | Industrie

Cum viciază constructorii cu 40% cifrele reale de consum. "Scandalul Volkswagen este doar vârful aisbergului"

Asociaţia Transport&Environment a publicat astăzi un studiu care dezvăluie metodele prin care maşinile sunt "dopate" pentru a consuma cu 40% mai puţin la testele oficiale de emisii şi consum. Cele mai mari diferenţe se află în dreptul Daimler, Peugeot-Citroen şi General Motors.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 24 Septembrie 2015 | Industrie

Dieselurile mincinoase s-au vândut și în Europa. Motorul 1.6 TDI este și el suspectat de fraudarea testelor

Ministrul german al transporturilor susține că dieselurile care păcălesc normele de emisii au fost vândute în Europa. Lângă deja contestatul 2.0 TDI, a mai apărut un motor cu probleme: 1.6 TDI.
Joi, 24 Septembrie 2015 | Industrie

Comitetul Executiv Volkswagen: ”Martin Winterkorn nu știa despre manipularea testelor de emisii”

Într-un comunicat oficial, Comitetul Executiv Volkswagen susține că Martin Winterkorn nu știa despre manipularea testelor de emisii. Înlocuitorul președintelui demisionar va fi ales la finalul acestei săptămâni.
Joi, 24 Septembrie 2015 | Industrie

Ipocrizia din spatele scandalului Volkswagen: Franța, Germania și Marea Britanie cereau relaxarea normelor europene de poluare

În urmă cu patru luni, Marea Britanie, Franța și Germania cereau Uniunii Europene să permită abateri de la normele de poluare mult mai stricte. În prezent, cele trei țări cer o anchetă amănunțită în cazul Volkswagen.
Sambata, 14 Martie 2015 | General

Jeremy Clarkson sugerează părăsirea show-ului Top Gear

Cea mai urmărită emisiune auto din lume e pusă sub semnul întrebării după ce Jeremy Clarkson sugerează într-un editorial publicat în ziarul The Sun că ar putea părăsi show-ul tv.
Joi, 28 Iunie 2012 | Formula 1

Verdict în scandalul de corupţie din F1: bancherul german face 8 ani de închisoare!

Bancherul german Gerhard Gribkowsky a fost condamnat la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală şi mită în procesul vânzării drepturilor TV ale F1 către CVC Capital Partners.
Vineri, 05 August 2011 | General

Zagato: Nu avem nicio legătură cu Scagliarini Fiat 504 Coupe Zagato

Casa de design Zagato a anunţat că le va intenta un proces americanilor de la Scagliarini Motorsports pentru copierea designului lui Fiat 504 Coupe Zagato şi utilizarea numelui fără aprobare.
Luni, 14 Martie 2011 | Industrie

Renault clarifică definitiv scandalul de spionaj din China

Trei foşti directori ai grupului Renault au fost achitaţi de acuzaţiile de spionaj care le-au fost aduse şi vor primi scuze oficiale din partea lui Carlos Ghosn şi Patrick Pelata.
Luni, 03 Ianuarie 2011 | O lume nebuna

Ediţia specială de Crăciun a Top Gear a supărat două grupuri religioase

Atât musulmanii, cât şi creştinii au fost jigniţi de ediţia de Crăciun a emisiunii Top Gear. În timp ce unii au fost jigniţi de portul burkhas-urilor, apariţia lui Stig i-a deranjat pe creştini.

Tag-uri similare

Ferrari, Tesla, Chrysler, SUA, Elon Musk, Bucuresti, cost, proces, McLaren, parcare
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru