Zagato: Nu avem nicio legătură cu Scagliarini Fiat 504 Coupe Zagato

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.08.2011
Casa de design Zagato a anunţat că le va intenta un proces americanilor de la Scagliarini Motorsports pentru copierea designului lui Fiat 504 Coupe Zagato şi utilizarea numelui fără aprobare.

În urmă cu trei zile, vă prezentam un model construit de Scagliarini Motorsports, al cărei nume este Fiat 504 Coupe Zagato. Respectivul vehicul a fost construit într-un singur exemplar şi a fost comandat de un client înstărit din Emiratele Arabe Unite. În mod evident, aspectul exterior al acestui vehicul a fost inspirat puternic de la Fiat 504 Coupe Zagato, un concept realizat de celebrul carosier italian. Între timp, italienii nu au stat deloc pe gânduri şi au emis un comunicat în care anunţă intenţia de a-i chema în judecată pe cei de la Scagliarini pentru a-şi încasa drepturile referitoare la design şi la numele Zagato.

Deşi cei de la Scagliarini nu au pretins niciodată că au colaborat cu Zagato, aceştia au folosit atât numele casei de desing, cât şi proiectul acesteia pentru un nou model. Deşi vehiculul a fost construit într-un singur exemplar, acesta încalcă o serie de norme şi legi din mai multe ţări. De la folosirea numelui Zagato, până la construirea şi vânzarea unui model cu un aspect estetic inspirat evident din design-ul conceptului original, italienii sunt supăraţi foc şi că nu au fost contactaţi de constructorul din Colorado pentru acest proiect.

"Până când nu vom primi o comunicare oficială de la Zagato Milano sau consiliul lor director, vom considera declaraţiile de mai sus ca fiind inventate şi că au legătură cu Zagato.

Scagliarini 504 Coupe Zagato Elaborata este nimic mai mult decât o intepretare a lui Fiat 500 Coupe Zagato, construit de Zagato Milano. Nu considerăm că este design-ul nostru şi nu avem intenţia de a afecta în vreun design-ul Zagato sau moştenirea minunată a acestui designer italian. Isteria creată în urma acestei neînţelegeri nu este tipul de expunere căutat de Scagliarini Motorsports. În semn de respect pentru co-Fondatorul Abarth, Scagliarini Motorsports a schimbat numele creaţiei din ”Fiat 500 Coupe Zagato” în ”504 Coupe Zagato Elaborata", a declarat Michael Salvarani, directorul de management al Scagliarini Motorsports.

Via | Autoevolution

Comentarii (2)

  • @
    Arata naspa. Jante prea mari. Parca este o masina care cara vopsea DANKE , arata ca si CORSA VAN.
    3 2
  • lorinczi.thomas
    Scorpyion VAg
    Auzi, ba jante prea mari pt, sportivitate!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DA ma enerveaza Geamurile laterale spate colorate.
    Auzi, fa reclama la DANKE!!!
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru