Renault clarifică definitiv scandalul de spionaj din China

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.03.2011
Trei foşti directori ai grupului Renault au fost achitaţi de acuzaţiile de spionaj care le-au fost aduse şi vor primi scuze oficiale din partea lui Carlos Ghosn şi Patrick Pelata.

Francezii de la Renault au anunţat că vor deschide o sesiune extraodinară a consiliului de administraţie al companiei. Motivul din spatele acestei şedinţe este legat de celebrul scandal de spionaj din China. După cum ştiţi, trei directori Renault au fost concediaţi la începutul acestui an în urma suspiciunii că tehnologia vehiculelor electrice ar fi pusă în pericol de furt de proprietate intelectuală. La vremea respectivă, surse stipulau că Renault este victimă în cazul respectiv şi că grupul este îngrijorat de evoluţia programului său de dezvoltare a vehiculelor electrice şi speră că poziţia sa de lider al segmentului nu va fi afectată.

În urma unei anchete extensive, cei de la Renault doresc să le prezinte scuze sincere şi regrete domnilor Balthazard, Rochette şi Tenenbaum, care au fost acuzaţi pe nedrept în acest caz. Atât Carlos Ghosn, cât şi Patrick Pelata doresc să le restaureze numele şi reputaţiile celor trei directori Renault suspectaţi de implicare în spionaj.

Tocmai de aceea, Directorul Consiliului de Administraţie al Renault-Nissan şi Şeful Operaţiunilor se vor întâlni cu cei trei cât de repede posibil pentru a le prezenta scuzele de rigoare.

Aparent, o anchetă a Procuraturii asistate de Directoriatul Central de Informaţii Interne a relevat faptul că cei trei directori sunt nevinovaţi în cazul acuzaţiilor de spionaj industrial. Pentru moment, ancheta este încă în desfăşurare şi achetatorii doresc să le mulţumească celor trei pentru înţelegerea şi sprijinul de care au dat dovadă până în prezent.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru