Ediţia specială de Crăciun a Top Gear a supărat două grupuri religioase

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.01.2011
Atât musulmanii, cât şi creştinii au fost jigniţi de ediţia de Crăciun a emisiunii Top Gear. În timp ce unii au fost jigniţi de portul burkhas-urilor, apariţia lui Stig i-a deranjat pe creştini.

Echipa Top Gear a reuşit să stârnească din nou un scandal. De data aceasta, englezii au reuşit să supere două tabere diametral opuse dintr-un foc, cu ediţia specială de Crăciun. Se pare că vizita celor trei englezi în Irak, Turcia, Siria şi Iordania s-a lăsat cu o serie de ofense la adresa unor comunităţi religioase. Musulmanii şi creştinii s-au arătat jigniţi de acţiunile celor trei prezentatori şi de naivitatea acestora în unele situaţii considerate hilare de cei cu simţul umorului.

În timp ce musulmanii s-au simţit jigniţi de faptul că englezii au purtat burkhas-uri tradiţionale, creştinii au fost ofensaţi de scena de la finalul episodului. Respectiva secvenţă îl prezenta pe Stig în locul lui Iisus, lucru care a jignit creştinii mai conservatori. Musulmanii nu s-au arătat jigniţi de această scenă, însă. Oficialii BBC nu au anunţat numărul de plângeri primite în urma difuzării ediţiei speciale de Crăciun a emisiunii Top Gear.

Cei de la Top Gear nu sunt la primul scandal, Jeremy Clarkson fiind cauza unui număr impresionant de probleme.

Mai precis, Clarkson fusese surprins în trecut în timp ce vorbea la telefon la volan şi a declarat la un moment dat că a condus cu 300 km/h pe drumurile publice din Marea Britanie. Întregul show Top Gear Live din Australia şi-a supărat fanii pentru că au prezentat copii ale lui Ferrari 360 Spyder în locul modelului original pentru a economisi bani.

Via | DigitalJournal

Comentarii (29)

  • Ei da...
    Extraordinar domnule, au suparat musulmani si crestinii, s-au simtit ofensati" Prea Fericitii" ??
    19 18
  • cei trei regi
    religia...unelata eficenta de manipulare a maselor ignorante.

    oare este o simpla coincidenta faptul ca cele mai dezvoltate si mai civilizate natiunii ale lumii sunt si cele mai putin religioase?

    mi-e greata cand ii vad pe fatarnici facandu-si zeci de cruci mari cand trec pe la vreo 2 km de vreo biserica fara ca aceasta sa fie macar in raza lor vizuala.. Dar asta nu-i impiedica pe tinereii credinciosi sa nu cedeze locurile batranilor facandu-se preocupati de mobil, pe seniori sa bagosloveasca ca nu sunt lasati sa se impinga la "urcare" sau pe "domnii si doamnele" de la volan sa injure ca la usa cortului ca le-a intrat o "masina de sarac in fata.
    28 16
  • Decimus4u
    @Gelu
    Gelu incearca sa nu mai fii tu cel care moare de grija altora! Aici se vorbea de faptul ca acesti baieti au jignit unele comunitati religioase...
    Este normal sa te duci intr-o tara musulmana sau crestina si sa razi de religia lor? E ca si cum eu vin la tine in casa,oaspete si incep sa rad de sotia si de copiii tai, eu fiind burlac...daca intelegi!
    20 18
  • stay cool
    nu cred ca intelegi conceptul de toleranta, my friend

    asocierea la un grup/teorie/etc religios nu justifica lipsa de intelegere si de acceptare chiar si a unor mici intepaturi

    si cum ziceam...religia e cred cel mai periculos fenomen ce i se poate intampla unui individ ce se vrea a fi considerat inteligent

    punct
    16 22
  • @gelu
    Pt. religia asta care impiedica individul de a fi inteligent au murit zeci de mii de martiri in vremea persecutiilor lui Diocletian, Nero si Maximian! Tot pt. religia asta care impiedica evolutia au murit in chinuri groaznice sute de martiri in temnitele comuniste de la Pitesti, Sighet sau Aiud! Chiar crezi ca toti acestia si-au dat viata pt. o himera?
    Cel mai mare pacat al lumii de azi, dupa mine, este ignoranta completata de manipularea maselor de niste "tovarasi" care inca misuna si azi, dar sub masca lor de capitalisti fini, de masoni atotstiutori si de tineri cool!
    26 3
  • @gelu
    asa va invata pe voi acolo in sectele ateiste ?
    14 14
  • @slv83
    ar fi nelalocul ei o discutie despre religie pe un forum auto

    asa ca...slv83...da, ai dreptate. E asa cum spui tu.

    Multumit?
    9 10
  • ateistul
    e cumplit sa ai creierul spalat si sa ajungi sa te inchini himerelor, sa tii mana sub dosul unor mafioti trimisi si reprezentanti al celui de sus dandu-ti si ultima letcaie pentru spalarea pacatelor, sa ajungi sa te dai cu capul de un zid demonstrandu-ti astfel credinta sau sa ucizi in speranta ca dupa aia vei fi norocosul ce primeste moca o duzina de virgine.
    16 7
  • Eu chiar nu inteleg de ce s-au simtit ofensate ambele grupuri.

    Iar religia - din pacate este decat un mod de manipulare a oamenilor.
    "Crede si nu cerceta" - oare de ce?
    "Asa e scris in " - astea inseamna ca orice carte SF (daca are mai mult de X ani) spune adevarul?

    Tinand cont ca majoritatea celor care citesc aceasta stire sunt crestini - cati ati fost ofensati de finalul episodului, cu micul Stig in iesle? Cei care au fost ofensati sunt niste mosi sus pusi in rangurile bisercesti care se plictisesc si mai vror din cand in cand sa se faca auziti.
    11 9
  • Uneori sunt simpatici cei de la Top Gear, dar de data aceasta au intrecut masura. Probabil nu realizeaza, in naivitatea si superficialitatea lor in acest aspect, cat de deplasat este sa pui un pilot, fie el si Stig, acolo unde nu ar trebui sa fie de fapt niciodata.

    Pentru cei care sustin ca nu este nicio problema, nu confundati ceea ce inseamna a fi un adevarat crestin, cu ceea ce nu trebuie facut, respectiv cu ceea ce doar pretind unii ca sunt. Este o diferenta uriasa intre a pretinde si a fi. Putini reusesc sa fie cu adevarat.
    11 9
  • Bullshit
    Ok, poate au exagerat, dar nu cred ca este cazul sa se faca mare tam tam pe tema asta, cat despre religie, e cam prost inteleasa, dincolo de manipularea evidenta, mai ales la noi e privita mai mult ca o superstitie, esti credincios? f bine, fiecare il are pe Dumnezeu in suflet sau nu, dar facutul crucii cand treci pe langa o biserica e o dovada de superstitie si atat, eu unul nu am nevoie de "Prea Fericiti si Pontifi "sa-mi spuna cum se roaga ei pt pacea lumii , pe multi bani, bineinteles,iar in curtile lor colcaie de coruptie , iar religia din pacate mai mult a invrajbit decat a unit, ca si acum, se omoara pt ca au religii diferite, prostie mai mare nu am auzit.Astept voturile negative de la "enoriasi"
    12 5
  • kkmak
    io inteleg dece ar putea musulmani sa se simta ofensati..... cand niste crestini fac misto de hainele femeilor lor, dar crestini care sau ofensat de faza cu baby Stig sunt chiar absurzi..... ar mai urma sa zica si evreii ca se simt ofensati ca nu a facut nimeni misto de ei
    3 8
  • @BMW_CS
    nu se prea poate "secta de atei".
    ateii nu cred in vrio fiinta superioara..... de ce ar avea nevoie de secte..... nu predica nimeni nici o filozofie
    4 3
  • Asa cum ziceam...
    Ma asteptam la reactia asta si ca sa ma laud, ca mi-au murit laudatorii, am scris-o de atunci:

    http://www.automarket.ro/stiri/video-editia-speciala-de-craciun-a-emisiunii-top-gear-35369.html#comment_date_280798
    2 0
  • Neoprotestant
    Eu sunt neoprotestant practicant, insa nu pot sa nu gust un umor fin in genul Top Gear. Este o problema a celor ingusti, indoctrinati si religiosi in sensul rau al cuvantului, care nu traiesc dupa credinta, ci dupa un sistem religios creat de oameni si nu de Dumnezeu...e mare diferenta!!! Dar pentru asta, trebuie sa citesti Biblia ca sa poti face diferenta. Ma rog, e prea multa vorbarie si nu este locul pentru asta.
    Mie mi-a placut emisiunea si eram sigur ca cei 3 "crai" vor starni niste proteste...asteptam sa vad din partea cui :))
    6 6
  • Decimus4u
    Top Gear
    Pun pariu ca in tarile arabe nu mai au ce cauta astia 3...o sa patesca excat ca Huidu care in ajunul Craciunului nu difuza coline ci anticolinde...De aproape jumatate de an unul din subiectele lui era cum sa mai rada de popi si biserica.
    Daca nu aveti un oarecare respect pentru ceea ce unii cred ca este sfant e mai bine sa stati in banca voastra si nu VA LEGATI DE CELE SFINTE CA VA IA MAMA DRACULUI!!!
    BAFTA!
    3 8
  • Intentionate sau nu , acestea se numesc controverse in ochii publicului si se intampla si la "case mai mari" .
    Personal , nu ma mira , avand in vedere ca cei de la Top Gear nu au nimic de aface cu religia , fiind doar niste prezentatori auto caraghiosi si nu suntem in masura sa judecam , nefiind afectati ca sa avem vreun motiv .
    Cat despre comentariile precedente , pot afirma ca religia ar trebui macar ignorata , daca nu respectata , pana la limita naivitatii .
    3 1
  • lorinczi.thomas
    Ati vazut reclama la RedBull de luna trecuta?
    1. vin patru magi, in loc de trei.
    2. Maria spune ca in Biblie sunt trei magi.
    3. al patrulea mag spune ca, pe langa aur, smirna si tamaie, al patrulea spune ca aduce si RedBull, si ca Ingerii zboara deoarece beau RedBull.

    o saptamana mai tarziu: Consiliul audiovizual.......reclama la o bautura energizanta............... religiile......
    1 2
  • @decimus
    si NU VA LEGATI DE CELE SFINTE CA VA IA MAMA DRACULUI!!!
    vai, dar cata toleranta!

    vorbesti ca un popa de ala burtos si slinos ce sta si asteapta sa-i cada de la prostime

    cam asa se incheie orice "dialog" cu cei ce "cred": te ia dracu!

    ignorantii trebuie ignorati
    5 5
  • Religia asta......
    hai sa fim seriosi, ce credeau si ei ca v-a fi, A Doua Venire? Este un show de televiziune, nu o carte de istorie sau o lege impusa. Iar daca vine vorba de suparari, si eu is suparat pe musulmani ca tot ii bombardeaza pe crestini si evrei, pe crestini is suparat de scandalul cu preoti care intretin relatii cu minori si tot asa.
    4 0
  • zarnesteanu
    "gelu" vine de la pomada care ti-o dai pe par?
    Chiar daca folosesti un litru pe zi, din pacate nu compenseaza chelia de pe materia cenusie. Circumvolutiunile inexistente si prostia puternic vocalizata merg mana in mana. Iti spune ceva fraza asta?

    Maybach, daca tot citesti Biblia, incearca sa si intelegi ce scrie acolo. Ai drum lung de batut in fata. Pana in prezent, singurul element de lux si clasa care-l vad la tine e doar numele de pe avatar. In rest, esti doar o platforma de caruta trasa de un bou jigarit.

    Pentru restul "concetatenilor" top gear n-a facut decat sa atraga audienta si sa creeze controverse pentru niste cifre mizerabile de rating. O emisiune stupida pe masura publicului vizat. E trist, dar au avut succes.
    4 6
  • @zarnesteanu
    Un rating la care ai contribuit si tu
    2 2
  • zarnesteanu
    Scumpule
    NU m-am uitat la emisiunea asta. Nici macar la clip-ul postat de AM. Uneori titlul e suficient. Din pacate nu pentru toata lumea.
    6 2
  • @zarnesteanu
    Aerul asta de superioritate nu stiu daca chiar are acoperire in realitate, adica pe bune...""scumpule""?!!! Altceva nu ai gasit...iar eu m-am uitat la emisiune pt ca-mi place fenomenul auto, despre asta este in fond, daca tie iti plac dogmele de la 1300 e bine si asa, "pacatosii" se uita la mizerii
    2 4
  • de par
    va dati seama?

    unii citesc lumea dupa titlu. Sunt cei "mai" superiori, emit judecati (judecati?) de valoare (indoielnica), intervin punctual in speranta ca cei vizati se vor zgaria pe fata si vor incerca sa ii dea replica.

    dar nu, am invatat un lucru. Daca un bou se uita urat la tine, ignora-l, sigur isi va gasi cateva vaci ce ii vor acorda atentie. SI atunci se va simti si el implinit. Un bou implinit.
    2 3
  • eu recunosc ca m-am uitat
    dar sa fim seriosi, NIMENI nu se astepta la ceva serios ... incepand de la BMW-ul inchiriat cica din alta tara si vopsit in verzui si plimbat prin toate hartoapele, inclusiv in intrecerea stupida de nu vedeau nimic din norii de nisip ... de 10-20 de ani au facut toate prostiile si au ramas in pana de idei, cand le apare vreuna e de obicei de prost gust ca emisiunea in discutie
    1 2
  • James May deja si-a primit pedeapsa divina
    vor zice ultrasii religiosi ... la ei totul e regizat, au staff de zeci de oameni
    1 2
  • zarnesteanu
    Copii, gata cu joaca ...
    E timpul sa mergeti la culcare ca se apropie ora. Sper ca v-ati spalat pe dinti.

    PS. Ca sa dormiti bine v-am dat cate o manuta verde pentru rapiditatea raspunsurilor. Data viitoare umblati un pic si la calitate.
    6 1
  • si reciproca e valabila
    acuma...somn!
    0 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru