Cinci motive să urmăreşti Raliul Portugaliei

de Daniel Popescu
Vineri, 22.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Raliul Portugaliei va strânge 100.000 de spectatori pe o singură probă specială şi propune un nou Ford Fiesta RS WRC, dar şi culori noi pentru Citroen DS3 WRC.

Campionatul Mondial de Raliuri revine în Europa la sfârşitul acestei săptămâni cu cea de-a cincea etapă a sezonului, în care Sebastien Ogier speră să-şi ia revanşa după ce Citroen a stricat petrecerea în Argentina şi a obţinut o victorie nesperată prin Kris Meeke.

Francezul este determinat să-şi consolideze poziţia de lider în clasamentul general, însă Raliul Portugaliei propune numeroase noutăţi în rândul celorlalte echipe prezente în competiţie. Debutul acestora nu putea fi mai ales mai bine, întrucât WRC este o competiţie foarte populară în Portugalia.

1. 100.000 de fani pe o singură probă specială

Pentru prima oară după 2001, Raliul Portugaliei revine în regiunea oraşului Porto, după ce anterior s-a desfăşurat la Algarve. Alegerea nu este deloc surprinzătoare, întrucât aici există un contingent numeros de fani: nu mai puţin de 100.000 de spectatori sunt aşteptaţi doar pe proba specială Fafe. În plus, organizatorii au pregătit un eveniment special pentru trei mecanici portughezi din cadrul echipei lui Ogier: Jose Azevedo da Silva, Marco Moreiras şi Rui Cabeda.

2.
Un nou Ford Fiesta RS WRC de la M-Sport

M-Sport va introduce în Portugalia o nouă versiune pentru Ford Fiesta RS WRC. Dacă la exterior modificările sunt minime, la interior este un motor complet nou care promite mai multă putere şi un cuplu substanţial mărit. Blocul motor a fost construit în premieră la fabrica M-Sport, iar inginerii au adus modificări şi la pachetul de răcire, transmisie, electronică şi diferenţial.

3. Culori proaspete pentru Citroen DS3 WRC

Rivalii de la Citroen s-au limitat la câteva schimbări estetice în privinţa culorilor pentru cele trei maşini DS3 WRC cu care concurează în campionat. Noile culori predominante sunt alb, negru şi gri, cu inserţii de roşu pentru sponsorul Total, astfel că maşinile vor avea un aspect estetic mai dinamic. În plus, plafoanele celor trei maşini sunt diferite: alb pentru Meeke, gri pentru Ostberg şi roşu pentru Al-Qassimi, cu scopul că piloţii să fie mai uşor de diferenţiat. De asemenea, Citroen va introduce şi câteva update-uri importante din punctul de vedere aerodinamic la partea frontală a maşinii, în special în privinţa amortizoarelor şi a aripilor.

4.
Revenirea lui Kubica în culorile M-Sport

Robert Kubica va reveni în acţiune după pauza forţată din Raliul Argentinei, în care nu a putut lua startul din cauza unor neînţelegeri cu partenerii săi. Pentru Portugalia, polonezul a ajuns la un acord cu M-Sport, echipa de uzină care utilizează maşini de asemenea Ford Fiesta RS WRC. Astfel, Kubica va concura în Raliul Portugaliei cu un Ford Fiesta RS WRC sub culorile propriei sale echipe RK World Rally Team.

5. Familia Tempestini reprezintă România

Simone Tempestini continua periplul în Campionatul Mondial de Raliuri cu un Citroen DS3 R3-Max la categoria WRC Junior. Traseul este complet nou pentru pilotul italian, care a efectuat însă două zile de teste. Între timp, tatăl său Marco Tempestini va urca la volanul unui Subaru Impreza pentru a concura la clasa Production Cup din cadrul categoriei WRC 2. 

Comentarii (4)

  • espirito santo
    Unul pentru care sa nu il urmaresti. Este pe Dolce Sport, cu un comentariu mizerabil, la fel ca F1, GP2, GP3 si altele. Cursa GP2 de azi de pe Dolce a fost distrusa de minunatul cuplu. Pacat.
    3 0
  • auto_fan
    Cat timp se va merge in continuare pe ideea "doar la mine poti sa vezi sportul/show-ul X", eu spun pas. Nu vreau sa incurajez in niciun fel aceasta politica "esti obligat sa te abonezi la mine daca vrei ". Sa-mi ofere posibilitatea, CONTRA COST, sa pot sa urmaresc, fie pe net (dar nu in batjocura), fie la operatorul meu de cablu, posturile si emisiunile respective. Pai altfel ce fac, ma abonez o data la Dolce pentru F1 si CL, apoi la Digi pentru Primera, la UPC pentru...? Ba bine ca nu!

    Apropo, sa vedem cat de fericiti vor fi abonatii Digi de la anul, cand Champions Leage se va transmite pe Dolce (ProTV doar un meci / etapa cum era pana acum TVR), si sa vedem cati dintre ei se vor muta la Dolce.
    3 0
  • dragos_HD
    buna, imi spuneti si mie va rog cand se transmite si la ce ora ca nu am gasit nimic in programu celor de la dolce ??
    0 0
  • sandel
    concluzia....firmele de cablu, nu trebuiau sa aiba propriile canale tv! aici e problema! urmeaza concurenta.......
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru