Stiri Industrie

Joi, 25 Aprilie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Telenovela continuă: Carlos Ghosn a fost eliberat din nou, după ce a plătit o cauțiune de 4.5 milioane de dolari

Fostul șef Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a părăsit din nou detenția după ce instanța a acceptat plata unei cauțiuni de 4.5 milioane de dolari. Este pentru a doua oară când Ghosn părăsește arestul de la Tokyo, după ce fusese arestat la începutul lunii aprilie.
Miercuri, 24 Aprilie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Ford anunță o investiție de 500 de milioane de dolari în start-up-ul american Rivian: parteneriatul va da naștere unui vehicul electric în gama Ford

Ford investește 500 de milioane de dolari în Rivian, start-up-ul din SUA care la finalul anului trecut lansa pick-up-ul electric R1T. Anunțul vine la scurt timp după decizia Amazon de a investi 700 de milioane de dolari în proiectele Rivian.
Miercuri, 24 Aprilie 2019 | Industrie | 2 comentarii

BMW vrea să cumpere cobalt direct din Australia și Maroc pentru producția bateriilor mașinilor electrice: materia primă va fi folosită la următoarea generație de electrice

BMW a anunțat că vrea să cumpere cobalt direct de la minele din Australia și Maroc pentru producția bateriilor care echipează mașinile electrice. Nemții vor să se asigure că această materie primă nu este obținută ca urmare a exploatării prin muncă a copiilor.
Miercuri, 24 Aprilie 2019 | Industrie

Volkswagen folosește tehnologia blockchain: "Proiectul ne permite să urmărim în detaliu cum obținem materiile prime"

Volkswagen a început să folosească tehnologia blockchain pentru datele cu privire la obținerea materiilor prime utilizate în producția mașinilor, cu scopul de a oferi mai multă transparență despre sursele pe care le utilizează.
Miercuri, 24 Aprilie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Previziuni sumbre la Nissan: profitul anual va scădea cu 45% din cauza arestării lui Ghosn și a costurilor din SUA

Nissan anticipează o reducere a profitului anual cu 45% din cauza scăderii vânzărilor de mașini ca urmare a arestării lui Carlos Ghosn și a costurilor generate de extinderea garanțiilor oferite pe piața americană.
Marti, 23 Aprilie 2019 | Industrie

Renault nu comentează posibila renunțare la parteneriatul cu Daimler: "Toate proiectele vor fi onorate până la final"

Oficialii Renault nu au comentat informațiile despre o posibilă renunțare la parteneriatul tehnic cu Daimler, însă au menționat că toate proiectele actuale vor fi onorate până la capăt.
Marti, 23 Aprilie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Presa japoneză: Nissan va respinge noua propunere de integrare de la Renault și va cere “drepturi egale” cu partenerii francezi

Nissan va respinge noua propunere de integrare a managementului din partea Renault și va cere “drepturi egale” în relația cu partenerii francezi, potrivit informațiilor dezvăluite de publicația niponă Nikkei. Conducerea japonezilor este nemulțumită de poziția constructorului în cadrul alianței și se teme că o fuziune cu Renault ar fi clar în defavoarea Nissan.
Luni, 22 Aprilie 2019 | Industrie

Nissan i-a făcut plângere penală lui Carlos Ghosn pentru abuz în serviciu: “Conduita lui a fost inacceptabilă, vom cere despăgubiri”

Nissan a anunțat că a făcut o plângere penală împotriva lui Carlos Ghosn și îl acuză de abuz în serviciu pe fostul său șef. “Conduita lui a fost inacceptabilă, vom cere despăgubiri,” au transmis oficialii constructorului.
Sambata, 20 Aprilie 2019 | Industrie | 2 comentarii

Studiu european: 54% dintre șoferi spun că neatenția la volan este principala cauză pentru accidentele mortale: 24% dintre ei scriu SMS-uri la volan

Șoferii europeni spun că neatenția la volan este principala cauză pentru producerea accidentelor rutiere mortale. Cei mai mulți conducători auto spun că “stăpânesc arta șofatului” și nu se gândesc la pericole. Aproape toți participanții la trafic sunt de părere că este periculos să scrie SMS-uri la volan, însă 24% dintre ei fac acest lucru.
Sambata, 20 Aprilie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Nissan anunță o donație de 100.000 de euro pentru catedrala Notre Dame: japonezii vor să “repare” și relațiile cu Franța

Nissan va dona 100.000 de euro pentru restaurarea catedralei Notre Dame din Paris, afectată puternic de incendiul din 15 aprilie. Gestul constructorului este văzut ca o încercare de reconciliere cu partenerii de la Renault și guvernul francez.
Vineri, 19 Aprilie 2019 | Industrie

Toyota mizează pe mașinile autonome: japonezii investesc într-un parteneriat cu Uber

Toyota și furnizorul de componente Denso vor investi aproape 600 de milioane de euro în dezvoltarea mașinilor autonome împreună cu serviciul de ride-sharing Uber.
Vineri, 19 Aprilie 2019 | Industrie

Carlos Ghosn nu scapă de arest: procurorii japonezi pregătesc noi acuzații pentru fostul șef de la Renault și Nissan

Procurorii din Tokyo vor emite noi acuzații pe numele lui Carlos Ghosn, astfel încât acesta să nu fie eliberat din arest iar perioada de detenție să continue, potrivit informațiilor prezentate de presa din Japonia. Ghosn fusese eliberat pe cauțiune după 108 zile în închisoare, dar a fost arestat din nou în luna aprilie.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 19 Aprilie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Nissan neagă reducerea producției cu 15% la nivel global: constructorul spune că informațiile apărute în presa japoneză sunt “incorecte”

Nissan a transmis că nu plănuiește reducerea producției globale cu 15% pentru anul 2019 și a negat informațiile apărute în presa japoneză, spunând că acestea sunt “incorecte”.
Joi, 18 Aprilie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Presa germană: Daimler intenționează să renunțe la parteneriatul cu Alianța Renault-Nissan

Daimler intenționează să renunțe la parteneriatul cu Alianța Renault-Nissan, care a dat naștere cel mai recent unui motor pe benzină de 1.33 litri utilizat de Mercedes-Benz, Renault, Nissan și Dacia, potrivit unor informații dezvăluite de presa germană.
Joi, 18 Aprilie 2019 | Industrie

Efectul Brexit: PSA ar putea muta producția Opel Astra din Marea Britanie în Germania

Grupul PSA se gândește să mute producția modelului Opel Astra din Marea Britanie în Germania, în contextul neclarităților legate de Brexit, susține presa germană. În prezent, Astra este produs în Anglia și Polonia, iar noua generație a modelului este așteptată în 2021.
Joi, 18 Aprilie 2019 | Industrie | 5 comentarii

Jaguar face dubla: după ce a cucerit Europa, SUV-ul electric I-Pace primește titlul World Car of the Year 2019

Acest început de an va rămâne în istoria Jaguar: SUV-ul electric I-Pace a reușit să câștige atât titlul Mașina Anului în Europa, cât și trofeul World Car of the Year.
Miercuri, 17 Aprilie 2019 | Industrie

Volkswagen recheamă în service peste 11.000 de unități e-Up: modelul electric de oraș are probleme la baterie

Volkswagen a confirmat că recheamă în service circa 11.200 de unități ale modelului electric de oraș e-Up din cauza unui adeziv care se poate scurge în baterie.
Marti, 16 Aprilie 2019 | Industrie

BMW cere Germaniei să blocheze introducerea WiFi ca standard pentru mașinile din Europa: nemții luptă pentru implementarea 5G pe mașinile conectate

BMW a cerut guvernului german să blocheze inițiativa Comisiei Europene de introducere a tehnologiei WiFi ca standard pentru mașinile din Europa. Constructorul bavarez a făcut un nou apel pentru susținerea 5G, înaintea votului ce va avea loc miercuri în Parlamentul European.
Marti, 16 Aprilie 2019 | Industrie | 1 comentariu

BMW neagă o alianță extinsă cu Daimler: “Nu avem planuri să dezvoltăm un model compact cu o companie rivală”

BMW nu are planuri să dezvolte un model compact alături de o companie rivală, potrivit lui Nicolas Peter, directorul financiar al constructorului bavarez. Declarația a fost făcută în contextul speculațiilor privind o extindere a alianței dintre BMW și Daimler.
Luni, 15 Aprilie 2019 | Industrie | 7 comentarii

Fostul CEO Volkswagen, acuzat oficial de fraudă în scandalul Dieselgate: Martin Winterkorn riscă până la 10 ani de închisoare în Germania

Martin Winterkorn, fostul CEO al Volkswagen, a fost acuzat oficial de fraudă de către autoritățile germane pentru implicarea în scandalul Dieselgate. Winterkorn fusese acuzat de fraudă și anul trecut în Statele Unite, însă nu poate fi arestat dacă nu părăsește Germania. Procurorii nemți spun că fostul șef de la Volkswagen riscă până la 10 de ani de închisoare pentru fraudă și încălcarea mai multor legi.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru