Stiri Industrie

Luni, 24 Iunie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Dacia Sandero face performanță în Europa: locul al treilea în topul celor mai înmatriculate mașini noi în luna mai

În luna mai, piața auto din România a înregistrat cea mai mare creștere procentuală de la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, Dacia Sandero a reușit un rezultat excelent și a încheiat luna pe poziția a treia în topul celor mai înmatriculate mașini din Europa.
Luni, 24 Iunie 2019 | Industrie | 7 comentarii

Daimler, obligată să recheme în service 60.000 de unități Mercedes-Benz GLK: autoritățile germane au descoperit un software pentru trucarea emisiilor

Autoritățile germane obligă Daimler să recheme în service 60.000 de unități Mercedes-Benz GLK produse între 2012-2015 pentru că acestea au fost echipate cu un software pentru trucarea emisiilor.
Duminica, 23 Iunie 2019 | Industrie

Tesla Model 3 domină Europa de Vest: una din 5 mașini electrice înmatriculate în 2019 e un Model 3

Listele europene de așteptare pentru Tesla Model 3 și debutul livrărilor au dus modelul electric al americanilor pe prima poziție în clasamentul înmatriculărilor de electrice în 2019. Mai mult, Tesla a depășit Porsche la vânzări absolute în Europa Occidentală în perioada ianuarie-mai 2019.
Vineri, 21 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Mașinile lui James Bond: Aston Martin a confirmat prezența modelelor DB5, V8 și Valhalla în noul film cu Agentul 007

Aston Martin a anunțat că modelele DB5 și V8, precum și noul hypercar Valhalla, vor fi prezente în viitorul film din seria James Bond, a cărui lansare este programată în aprilie 2020. Inițial, se vorbea despre posibilitatea ca actorul Daniel Craig să conducă și un prototip electric Rapide E.
Joi, 20 Iunie 2019 | Industrie

Nissan a atins o producție de 10 milioane de mașini la fabrica din Sunderland: o mașină la fiecare 2 minute, în 33 de ani de activitate

Nissan a anunțat că fabrica sa din Sunderland a ajuns la o producție totală de 10 milioane de mașini, după începerea activității în 1986. În medie, constructorul a produs o mașină la fiecare 2 minute în istoria de 33 de ani a uzinei britanice.
Joi, 20 Iunie 2019 | Industrie

Tensiuni în Alianța Renault-Nissan: departamentele comune nu mai primesc proiecte noi

Departamentele comune ale Alianței Renault-Nissan nu au mai primit proiecte noi, iar o serie de angajați au fost concediați, potrivit unor informații neoficiale din presa britanică.
Joi, 20 Iunie 2019 | Industrie | 5 comentarii

Decizie fără precedent în Europa: Volkswagen trebuie să plătească despăgubiri de 20 de milioane de euro către clienții din Cehia afectați de Dieselgate

Cehia este prima țară europeană care obligă Volkswagen să plătească despăgubiri în scandalul Dieselgate, așa cum s-a întâmplat în Statele Unite. O instanță din Praga a decis că Volkswagen trebuie să achite circa 20 de milioane de euro către 2.435 de clienți din Cehia care au fost afectați de Dieselgate, potrivit agenției Reuters. Decizia nu este definitivă, iar VW are dreptul la apel.
Miercuri, 19 Iunie 2019 | Industrie | 3 comentarii

Cel mai puternic V8 din istoria Ford: Shelby GT500 are 760 de cai putere și un cuplu de 850 Nm

Ford a anunțat că noul Shelby GT500 dezvoltă 760 de cai putere și un cuplu de 850 Nm, astfel că deține oficial cel mai puternic motor V8 din istoria companiei. Shelby GT500 are nevoie de circa 3.5 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.
Marti, 18 Iunie 2019 | Industrie

Franța spune că alianța cu Nissan este mai importantă pentru Renault decât o fuziune cu altă companie: “Nu este în interesul nostru să slăbim alianța Renault-Nissan”

Alianța Renault-Nissan este mai importantă pentru francezi decât o eventuală fuziune între Renault și altă companie, inclusiv Fiat-Chrysler, potrivit lui Bruno Le Maire, ministrul de finanțe din Hexagon. “Nu este în interesul nostru să slăbim alianța Renault-Nissan,” a declarat reprezentantul guvernului francez.
Marti, 18 Iunie 2019 | Industrie

General Motors se gândește la renașterea Hummer ca brand electric: “Este o idee, analizăm toate variantele”

General Motors a anunțat că analizează ideea renașterii Hummer ca brand electric, în contextul în care producătorul american își va concentra toate eforturile viitoare în direcția electrificării.
Luni, 17 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Germania a cerut Opel un recall pentru modelele Adam și Corsa: emisiile motoarelor pe benzină ar fi fost peste limitele admise

Autoritățile germane au cerut Opel să cheme în service anumite exemplare Adam și Corsa, din cauză că motoarele pe benzină ale acestora ar fi depășit emisiile permise de lege, conform informațiilor publicate de Bild am Sonntag. Ordinul vizează 210.000 de mașini, dintre care 54.000 în Germania.
Duminica, 16 Iunie 2019 | Industrie

Hypercar-ul Valkyrie va lua startul în Campionatul Mondial de Anduranță: Aston Martin vrea să obțină și victoria la Le Mans în 2021

Aston Martin a anunțat că hypercar-ul Valkyrie va lua startul în Campionatul Mondial de Anduranță în sezonul 2020-2021. În plus, britanicii aspiră la o victorie în 2021 în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 14 Iunie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Șeful VW: “Suntem aproape de un acord cu Ford pentru dezvoltarea mașinilor autonome și electrice”

Volkswagen și Ford sunt aproape să ajungă la o înțelegere cu privire la dezvoltarea comună a mașinilor autonome și electrice, potrivit unui anunț al șefului VW, Herbert Diess. “Negocierile merg bine și sunt aproape finalizate,” a spus oficialul german.
Miercuri, 12 Iunie 2019 | Industrie

Skoda a lansat o platformă de car-sharing pentru studenți: proiectul Uniqway va fi testat inițial în Praga

Skoda se laudă cu prima platformă europeană de car-sharing destinată studenților. Proiectul Uniqway va fi testat inițial cu ajutorul a 3 universități din Praga. Studenții vor putea închiria mașinile Skoda în schimbul unui tarif de circa 1.15 euro pe oră, plus 19 eurocenți la fiecare kilometru. Costurile sunt programate să scadă la distanțe mai mari sau la închiriere pe mai multe zile.
Miercuri, 12 Iunie 2019 | Industrie | 4 comentarii

Cea mai mare piață auto nu își revine: vânzările din China au scăzut cu 16% în mai, pentru a 11-a lună la rând

Cea mai mare piață auto din lume își continuă declinul. Vânzările din China au scăzut cu 16% în luna mai, marcând 11 luni consecutive pe un trend descendent.
Miercuri, 12 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Aston Martin a inaugurat noua fabrică din Țara Galilor: primele prototipuri ale SUV-ului DBX au ieșit pe poarta uzinei din St Athan

Aston Martin a inaugurat noua sa uzină din Țara Galilor, acolo unde va fi produs primul SUV al companiei. DBX va fi lansat până la sfârșitul anului 2019, iar primele prototipuri au ieșit deja pe poarta fabricii din St Athan.
Marti, 11 Iunie 2019 | Industrie | 2 comentarii

Toyota rămâne cel mai valoros brand auto din lume: Mercedes și BMW, în continuare pe 2 și 3: Tesla a depășit Audi și a urcat pe locul 7

Toyota și-a păstrat poziția de cel mai valoros brand auto din lume, pentru al șaptelea an la rând. Mercedes și BMW ocupă în continuare locurile 2 și 3. Honda a depășit Ford și a urcat pe 4, în timp ce Tesla a făcut schimb de locuri cu Audi și se află acum pe poziția a 7-a în top 10.
Luni, 10 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

În căutarea soluțiilor: Renault și Fiat-Chrysler vor să reia discuțiile privind fuziunea, dar au nevoie de aprobarea Nissan

Renault și Fiat-Chrysler caută soluții pentru reluarea discuțiilor privind fuziunea, însă trebuie să obțină acordul celor de la Nissan, potrivit unor surse din cadrul companiilor.
Vineri, 07 Iunie 2019 | Industrie | 1 comentariu

Volkswagen va concedia 4.000 de angajați în urma investițiilor în digitalizare: nemții susțin că vor crea 2.000 de joburi noi în următorii 4 ani

Volkswagen a anunțat că va concedia 4.000 de angajați care nu sunt implicați în activitatea de producție, în urma unor investiții de 4 miliarde de euro în proiecte de digitalizare. Nemții susțin că vor crea 2.000 de joburi noi în următorii 4 ani.
Joi, 06 Iunie 2019 | Industrie | 5 comentarii

Ford va închide o fabrică de motoare din Marea Britanie în 2020: peste 1.700 de angajați vor fi concediați

Ford a anunțat că va închide o uzină de motoare din Marea Britanie în septembrie 2020, ca urmare a scăderii cererii pentru astfel de componente. Uzina are în prezent circa 1.700 de angajați.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru