Stiri Industrie

Vineri, 21 Decembrie 2018 | Industrie | 3 comentarii

Eliberarea lui Carlos Ghosn, refuzată de procurori: fostul președinte Nissan, acuzat că a transferat pierderi personale de 16 milioane dolari către constructor

Procurorii japonezi au emis noi acuzații la adresa lui Carlos Ghosn, acesta fiind suspectat acum că a transferat pierderi de 16.6 milioane de dolari din investițiile personale către constructorul japonez. Astfel, speranțele sale de eliberare pe cauțiune au fost năruite.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Industrie | 1 comentariu

Daimler și BMW negociază un parteneriat tehnic: cei doi constructori ar putea dezvolta platforme comune și tehnologii autonome

Daimler și BMW analizează posibilitatea unui parteneriat tehnic prin care să dezvolte în comun diverse platforme, baterii pentru mașini electrice sau tehnologii autonome, potrivit presei internaționale.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Industrie

Surpriză în Japonia: Carlos Ghosn ar putea fi eliberat, după ce instanța a decis să nu prelungească arestul

O instanță din Tokyo a decis să nu prelungească arestul pentru Carlos Ghosn, astfel că fostul președinte Nissan ar putea să fie eliberat în curând din detenție, potrivit Reuters. Aceeași decizie a fost luată și pentru Greg Kelly, un alt director Nissan arestat în Japonia.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie

Volkswagen cumpără de la Volvo: nemții preiau 75% din WirelessCar, companie suedeză ce dezvoltă sisteme telematice și servicii de conectivitate

Volkswagen a anunțat că va prelua 75% din acțiunile WirelessCar, o subsidiară Volvo ce dezvoltă servicii de conectivitate auto. Tranzacția de aproape 120 de milioane de dolari este așteptată să fie încheiată în prima parte a anului 2019, după aprobarea autorităților de concurență.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie | 1 comentariu

Complicitate cu Volkswagen: un furnizor german a recunoscut implicarea în Dieselgate și va plăti o amendă de 35 de milioane dolari

Furnizorul auto german IAV și-a recunoscut vinovăția și va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru că a ajutat Volkswagen să “evite standardele de emisii din SUA”, a anunțat Departamentul de Justiție din Statele Unite, potrivit Reuters.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie | 6 comentarii

Șeful Volkswagen: “Trebuie să accelerăm trecerea la mașinile electrice dacă vrem să respectăm țintele UE pentru reducerea emisiilor”

Volkswagen va trebui să-și accelereze planurile de a trece la producerea de mașini electrice în masă, pentru a îndeplini noile obiective UE privind reducerea emisiilor cu 37.5% până în 2030, a declarat CEO-ul Herbert Diess, potrivit Reuters.
Marti, 18 Decembrie 2018 | Industrie | 4 comentarii

Volkswagen spune că T-Cross nu va avea versiune hibridă: “Costurile ar fi la fel de mari ca la dezvoltarea unui model 100% electric”

Volkswagen T-Cross nu va primi o versiune hibridă din cauza costurilor prea mari cu dezvoltarea, potrivit unui reprezentant al producătorului german.
Marti, 18 Decembrie 2018 | Industrie | 3 comentarii

UE a decis reducerea emisiilor pentru autoturisme cu 37.5% până în 2030: producătorii avertizează că obiectivul este nerealist, iar joburile sunt în pericol

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un compromis cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) provenite de la autoturisme şi vehicule utilitare, dar industria auto este nemulţumită şi consideră obiectivul nerealist şi restrictiv. UE a decis reducerea emisiilor cu 37.5% pentru autoturisme şi cu 31% pentru vehiculele utilitare, până în 2030.
Marti, 18 Decembrie 2018 | Industrie

Nissan rămâne deocamdată fără preşedinte: japonezii nu au găsit succesor pentru Carlos Ghosn, dar au numit un comitet pentru "îmbunătăţirea guvernanţei corporative"

Board-ul Nissan a eşuat în găsirea unui înlocuitor pentru Carlos Ghosn, fostul preşedinte care este acum arestat în Japonia, dar în schimb a decis numirea unui comitet special care să îmbunătăţească guvernanţa corporativă.
Luni, 17 Decembrie 2018 | Industrie

Ghosn ar putea pierde postul de CEO al Renault: Guvernul francez îl preferă pe Jean-Dominique Senard, CEO-ul Michelin

Guvernul Franței ia în considerare posibilitatea de al recruta pe Jean-Dominique Senard, CEO-ul Michelin, pentru un post similar la Renault, mutare prin care Carlos Ghosn ar pierde controlul constructorului francez.
Luni, 17 Decembrie 2018 | Industrie

Întâlnire de criză la Nissan: japonezii caută succesorul lui Carlos Ghosn, dar simt presiunea din partea Renault

Consiliul de Administraţie de la Nissan se va reuni luni pentru a desemna succesorul lui Carlos Ghosn, aflat în prezent în arest, dar misiunea japonezilor este una dificilă în contextul presiunilor venite din partea partenerilor francezi de la Renault.
Luni, 17 Decembrie 2018 | Industrie | 3 comentarii

Volkswagen, aproape să fie dat în judecată de un land german: oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate

Landul german Baden-Wuerttemberg vrea să dea în judecată Volkswagen pentru manipularea emisiilor diesel, iar oficialii federali vor să ceară daune în scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania, citată de Reuters.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 15 Decembrie 2018 | Industrie | 5 comentarii

Alianța dintre Volkswagen și Ford, tot mai aproape de realitate: “Negocierile au intrat în faza finală, totul va fi clar în scurt timp”

Volkswagen și Ford discută ultimele detalii înainte ca alianța lor să fie consfințită, iar nemții spun că negocierile au ajuns în faza finală, potrivit Reuters.
Sambata, 15 Decembrie 2018 | Industrie | 2 comentarii

Aston Martin lucrează la un motor cu șase cilindri în linie și tehnologie hibridă: britanicii ar putea renunța la propulsorul V8 de la AMG

Aston Martin dezvoltă în prezent un nou motor cu șase cilindri în linie, ce ar putea să aibă și tehnologie hibridă. Presa britanică susține că Aston Martin ar urma să renunțe la propulsorul V8 biturbo de la AMG.
Vineri, 14 Decembrie 2018 | Industrie

10 milioane de mașini asamblate în cadrul fabricii Seat din Martorell: borna a fost atinsă după 25 de ani de activitate

Seat a asamblat 10 milioane de mașini în cadrul fabricii din Martorell. Borna a fost atinsă de constructorul spaniol după 25 de ani de la inaugurarea uzinei din apropiere de Barcelona. Astăzi, în cadrul fabricii din Martorell sunt asamblate modelele Ibiza, Leon, Arona și Audi A1.
Vineri, 14 Decembrie 2018 | Industrie | 3 comentarii

Ford va închide fabrica din Blanquefort: negocieri eșuate cu potențialii cumpărători ai uzinei franceze

Ford va închide producția sa la fabrica franceză din Blanquefort până în luna august 2019, după ce nu a ajuns la o înțelegere privind “salvarea uzinei”.
Vineri, 14 Decembrie 2018 | Industrie | 1 comentariu

Francezii încep să-și piardă încrederea în Carlos Ghosn: Renault caută candidați pentru postul de CEO

Franța caută candidați pentru înlocuirea lui Carlos Ghosn, potrivit unor surse guvernamentale care susțin că Renault începe să-și piardă încrederea în oficialul care a fost arestat în Japonia pentru nereguli financiare.
Joi, 13 Decembrie 2018 | Industrie | 7 comentarii

Volkswagen vrea ca T-Cross să devină prima opțiune pentru clienții tineri care caută un crossover: “Este ideal pentru stilul de viață din oraș”

Volkswagen vrea ca noul model T-Cross să fie prima opțiune pentru clienții tineri care sunt în căutarea unui crossover. Nemții mizează pe “combinația dintre un interior spațios și un preț accesibil”.
Joi, 13 Decembrie 2018 | Industrie | 1 comentariu

Nissan vrea anchetă extinsă după arestarea lui Carlos Ghosn: japonezii se tem de alte nereguli financiare la mai multe subsidiare

Nissan plănuiește o anchetă extinsă pentru a investiga posibile nereguli financiare la compania mixtă înființată cu Renault și la mai multe subsidiare, în contextul în care japonezii se tem și de alte probleme după arestarea lui Carlos Ghosn.
Miercuri, 12 Decembrie 2018 | Industrie

Bram Schot este noul CEO Audi: olandezul va putea coordona și brandurile Ducati, Lamborghini și Italdesign Giugiaro

Board-ul de Supraveghere Audi l-a desemnat în funcția de CEO permanent pe Bram Schot, actual CEO interimar al companiei, începând cu data de 1 ianuarie 2019. Olandezul va conduce managementul Audi AG, ce include și brandurile Ducati, Lamborghini și Italdesign Giugiaro.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru