ACEA

Miercuri, 19 Mai 2021 | Industrie

Piaţa auto europeană a crescut cu 256% în aprilie: România a înregistrat un avans de 59%

Piaţa auto europeană a înregistrat o creştere uriașă în aprilie, arată datele publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în condiţiile în care vânzările de automobile pe Bătrânul Continent şi-au revenit după nivelul extrem de scăzut înregistrat în luna aprilie a anului trecut când carantina a paralizat activitatea în acest sector.
Vineri, 23 Aprilie 2021 | Industrie

Vânzările europene de mașini diesel au scăzut cu 20% în primul trimestru: cotă dublă de piață pentru hibrizi

În primul trimestru, mașinile hibride au înregistrat o cotă de 18.4% din vânzările europene, de două ori mai mare decât în aceeași perioadă de anul trecut. Vânzările diesel au scăzut cu 20% în primele trei luni.
Vineri, 16 Aprilie 2021 | Industrie

Înmatriculările de mașini noi din UE au crescut cu 87% în martie

În luna martie, în UE au fost înmatriculate peste un milion de mașini noi, cu 87.3% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut.
Miercuri, 31 Martie 2021 | Economic

Constructorii auto fac un apel către țările UE: “Dezvoltați infrastructura pentru mașinile electrice!”

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) susține că industria auto poate suporta norme mai dure privind emisiile de CO2, numai cu condiția ca țările UE să-și asume dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice.
Miercuri, 17 Februarie 2021 | Industrie

Cel mai slab început de an pentru înmatriculările europene de mașini noi: declin de 24%

Înmatriculările europene de mașini noi au scăzut cu 24% în ianuarie, la circa 726.000 de unități, înregistrând cel mai slab început de an din istoria acestor raportări, potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Luni, 07 Decembrie 2020 | Industrie

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile are un nou președinte: șeful BMW, Oliver Zipse, îl va înlocui pe Mike Manley (FCA)

Oliver Zipse, CEO-ul BMW, este noul președinte al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile. Mandatul de un an va începe la 1 ianuarie 2021, iar Zipse va prelua conducerea ACEA de la Mike Manley, șeful Fiat-Chrysler.
Marti, 20 Octombrie 2020 | Intern

Impactul pandemiei asupra producției auto: România a “pierdut” peste 100.000 de mașini în primele 9 luni

Producția auto din România a înregistrat o pierdere de peste 100.000 de mașini în primele 9 luni, ca urmare a impactului negativ al pandemiei de coronavirus. Datele oficiale arată că, la nivel european, Germania a avut cele mai mari pierderi, respectiv un sfert din totalul de peste 4 milioane de mașini.
Marti, 12 Mai 2020 | Masini electrice si hibride

Înmatriculările europene de mașini electrificate s-au dublat în primul trimestru: scăderi de peste 32% pentru diesel și benzină

Cota de piață a mașinilor electrificate s-a dublat în primul trimestru și a atins 6.8%, după ce europenii au înmiatriculat peste 167.000 de unități. În schimb, înmatriculările mașinilor diesel și pe benzină au scăzut cu circa 32%, conform datelor oficiale publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Miercuri, 06 Mai 2020 | Industrie

Industria auto europeană cere măsuri pentru relansarea economiei: producătorii vor “programe Rabla” în fiecare țară și pentru toate tipurile de vehicule

Producătorii europeni spun că industria auto este puternic afectată de criza COVID-19 și cer la unison o serie de măsuri care să relanseze economia. Cele mai importante asociații din domeniu vor ca fiecare țară europeană să implementeze programe naționale de înnoire a parcurilor auto, de genul “Rabla”, pentru toate tipurile de vehicule.
Miercuri, 15 Aprilie 2020 | Intern

Impactul COVID-19 asupra industriei auto din România: pierderi de producție de cel puțin 68.000 de mașini și peste 20.000 de angajați afectați

Închiderea fabricilor auto din România a produs până acum pierderi de producție de cel puțin 68.000 de mașini, în timp ce mai mult de 20.000 de angajați au fost afectați de criza COVID-19, potrivit Asociației Constructorilor Europeni de Automobile. ACEA susține că aceste date sunt “conservatoare” și că impactul real este mult mai mare.
Duminica, 12 Aprilie 2020 | Industrie

ACEA: “Închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19 a produs pierderi de producție de aproape 1.5 milioane de mașini”

Închiderea fabricilor din cauza crizei COVID-19 a produs, până în prezent, pierderi de producție de aproape 1.5 milioane de mașini, potrivit datelor publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile. Suspendarea producției la nivel european a ajuns, în medie, la 18 zile.
Miercuri, 01 Aprilie 2020 | Industrie

ACEA: "Închiderea fabricilor auto afectează în mod direct circa 1.1 milioane de angajați din Europa"

Criza COVID-19 şi închiderea fabricilor au afectat cel puţin 1.1 milioane de angajați care lucrează în producția de automobile din Europa, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 12 Decembrie 2019 | Industrie

Noul președinte ACEA: Mike Manley, șeful Fiat-Chrysler, a preluat ștafeta de la Carlos Tavares, CEO-ul PSA

Noul președinte al Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA) este Mike Manley, CEO-ul grupului Fiat-Chrysler, al cărui mandat de un an va începe la 1 ianuarie 2020. Manley a fost ales să conducă ACEA în 2020, după mandatele succesive din 2018 și 2019 ale lui Carlos Tavares, CEO-ul grupului PSA.
Joi, 12 Septembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Producătorii europeni cer sprijinul guvernelor pentru vânzarea mașinilor electrice: ACEA vrea un plan pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare și subvenții pentru clienți

Producătorii auto din Europa cer sprijinul guvernelor pentru promovarea și vânzarea mașinilor electrice. Asociația Constructorilor Auto din Europa (ACEA) vrea un plan pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare pe Bătrânul Continent, dar și subvenții pentru clienții care doresc să achiziționeze vehicule cu emisii zero.
Luni, 01 Iulie 2019 | Economic

Constructorii anticipează o scădere a vânzărilor de mașini în Europa cu 1% în 2019: principala cauză este ieșirea Marea Britanii din UE

Constructorii auto din Europa anticipează că vânzările de mașini noi vor scădea în acest an cu 1%, ca urmare a incertitudinilor legate de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.
Miercuri, 20 Februarie 2019 | Industrie

Constructorii europeni cer “cel puțin 3 ani” pentru implementarea sistemului de frânare automată de urgență pe mașinile noi: UE vrea ca sistemul să devină obligatoriu în 2020

Constructorii auto europeni, prin vocea ACEA, au cerut un răgaz de “cel puțin 3 ani” pentru ca sistemul de frânare automată de urgență să fie implementat pe mașinile noi. UE aprobase o propunere prin care sistemul să devină obligatoriu din 2020. Parlamentul European va stabili joi, prin vot, care vor fi schimbările legislative în acest caz.
Miercuri, 17 Octombrie 2018 | Industrie

Apel disperat pentru un acord între UE și Marea Britanie: constructorii europeni cer negociatorilor să evite “cel mai negru scenariu” pentru Brexit

Producătorii auto și furnizorii de componente din Europa trag un semnal de alarmă înaintea summit-ului pe tema Brexit. Reuniți sub vocea Asociației Constructorilor de Automobile din Europa (ACEA), aceștia cer negociatorilor să evite “cel mai negru scenariu” pentru Brexit și să obțină un acord între UE și Marea Britanie.
Joi, 01 Februarie 2018 | Economic

Producătorii auto estimează o scădere ușoară a vânzărilor din Europa în 2018, după 4 ani de creștere: motivele invocate sunt normele mai stricte privind emisiile și incertitudinea legată de Brexit

Vânzările de autoturisme noi în Europa vor înregistra o scădere ușoară, de 1% în 2018, după patru ani de creștere, potrivit unei estimări a Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA).
Vineri, 08 Decembrie 2017 | Industrie

Schimbare la vârful ACEA: Carlos Tavares (PSA) este noul șef al asociației constructorilor auto din Europa, în locul lui Dieter Zetsche (Daimler)

Șeful grupului Peugeot-Citroen (PSA), Carlos Tavares, este noul președinte al Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA). El va fi succesorul lui Dieter Zetsche de la Daimler.
Joi, 09 Noiembrie 2017 | Industrie

Producătorii auto critică noile obiective pentru reducerea emisiilor de CO2: “Sunt prea ambițioase și agresive!”

Producătorii auto sunt nemulțumiți de noile obiective anunțate de UE pentru reducerea emisiilor de CO2 și spun că acestea sunt “prea ambițioase și agresive”.

Tag-uri similare

Daimler, Carlos Ghosn, ACEA, Dieter Zetsche, Zetsche, presedinte Daimler, presedinte Mercedes, Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile, presedinte ACEA, presedinte Renault Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru