ACEA

Miercuri, 22 Martie 2023 | Industrie

ACEA: Normele Euro 7 nu vor aduce beneficii asupra mediului și vor scumpi mașinile

Potrivit directorului general al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, normele Euro 7 vor scumpi, în medie, mașinile noi cu 2.000 de euro și vor aduce beneficii asupra mediului înconjurător.
Miercuri, 01 Martie 2023 | Masini electrice si hibride

Numărul stațiilor de încărcare în Europa, de 3 ori mai mic decât numărul mașinilor electrice pe șosea

Potrivit unui nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile, numărul stațiilor de încărcare din Europa este de 3 ori mai mic decât cel al mașinilor electrice pe șosea. Organizația atrage atenția că ritmul de instalare a stațiilor de încărcare noi este prea lent.
Vineri, 20 Ianuarie 2023 | Intern

România are cea mai mică rată de motorizare din Europa: 396 de mașini la 1000 de locuitori

Potrivit datelor oficiale furnizate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), România este țara cu cea mai mică rată de motorizare din Europa. Astfel, țara noastră are doar 396 de mașini la fiecare 1000 de locuitori.
Miercuri, 23 Noiembrie 2022 | Industrie

Raport ACEA: Înmatriculările din UE vor înregistra o nouă scădere în 2022

Potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), înmatriculările din UE vor înregistra o nouă scădere în 2022.
Miercuri, 20 Iulie 2022 | Industrie

Raport ACEA: România a înregistrat cea mai mare creștere de mașini electrice vândute în primele 6 luni

Cel mai nou raport al Asociației Constructorilor Europeni de Automobile arată că România a avut cea mai mare creștere din Europa a numărului de mașini electrice vândute în primele 6 luni. Astfel, vânzările de mașini electrice au crescut cu 410% în țara noastră, în această perioadă.
Luni, 11 Iulie 2022 | Industrie

După Stellantis, și Volvo se retrage din Asociația Constructorilor Europeni din cauza presiunilor climatice

Volvo a anunțat că va părăsi Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) până la finalul acestui an. Constructorul suedez devine al doilea producător care părăsește această organizație, după Stellantis. Volvo nu este mulțumit de strategia ACEA cu privire la combaterea schimbărilor climatice în domeniul auto.
Miercuri, 15 Iunie 2022 | General

Stellantis nu e de acord cu interzicerea motoarelor pe combustie: se retrage din Asociația Constructorilor Europeni de Automobile

Conform unui comunicat oficial, Grupul Stellantis și-a anunțat retragerea din Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Grupul multinațional va înceta să mai fie membru la sfârșitul acestui an, iar motivul retragerii este legat de planul Fit for 55, care interzice vânzarea de mașini cu motoare termice în Uniunea Europeană începând din 2035.
Miercuri, 20 Aprilie 2022 | Industrie

Ce mașini au înmatriculat europenii în luna martie. Creștere pentru Dacia

Potrivit datelor furnizate de către Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA), în luna martie au fost înmatriculate 1.12 milioane de vehicule noi pe Bătrânul Continent, cu 18.8% mai puține decât în aceeași perioadă din 2021.
Duminica, 03 Aprilie 2022 | General

ANALIZĂ: Țările UE trebuie să monteze 14.000 de puncte de încărcare săptămânal, până în 2030

Potrivit ACEA, în Uniunea Europeană ar trebui instalate circa 14.000 de puncte de încărcare în fiecare săptămână pentru a face față cererii mari de mașini electrice. Acest lucru vine în urma unei analize realizate de McKinsey, care avertizează că ritmul de implementare al infrastructurii este prea lent.
Vineri, 18 Februarie 2022 | Economic

Piața auto europeană, în scădere în ianuarie. România face excepție cu a doua cea mai mare creștere

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a publicat un raport nou din care reiese că piața auto de pe continent a scăzut în ianuarie cu 2.4%. Vestea bună este că România a raportat o creștere de 55.5%, a doua cea mai mare la nivel european, după Slovacia.
Joi, 10 Februarie 2022 | Economic

ANALIZĂ: Vânzările de mașini noi la nivel european vor crește cu 8% în 2022

Potrivit estimărilor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de mașini noi din acest an vor crește cu 8% față de anul trecut. Dacă prognoza se va adeveri, atunci vom avea parte de primele creșteri după doi ani de declin.
Duminica, 19 Decembrie 2021 | Industrie

Hyundai și Kia câștigă teren în Europa, mulțumită producătorilor coreeni de semiconductori

În ciuda scăderii de 20,5% a pieței europene de automobile înregistrate în luna noiembrie, Hyundai și Kia au reușit să își îmbunătățească vânzările destul de consistent.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 18 Decembrie 2021 | Industrie

ACEA: Vânzările de automobile au scăzut cu 20.5% în noiembrie, în UE

Conform celui mai nou raport venit din partea Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), vânzările de automobile din Uniunea Europeană au înregistrat o scădere de 20,5% în luna noiembrie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
Vineri, 22 Octombrie 2021 | Industrie

PREMIERĂ: Europenii au înmatriculat mai multe mașini hibrid decât diesel

Propulsoarele pe benzină și diesel au pierdut și mai mult teren în Europa, în perioada iulie - septembrie 2021. Pentru prima oară, motorizările hibrid le-au depășit pe cele diesel, în Uniunea Europeană, din punct de vedere al numărului de mașini înmatriculate.
Joi, 16 Septembrie 2021 | Industrie

România a raportat cea mai mare creștere a vânzărilor auto din Europa în luna August

Potrivit datelor publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), europenii au înmatriculat mai puține mașini noi în luna august, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Chiar și așa, România a raportat cea mai mare creștere a vânzărilor auto din Europa.
Miercuri, 15 Septembrie 2021 | Industrie

Topul țărilor UE cu cea mai slabă infrastructură pentru mașinile electrice: România este pe locul 5

România se numără printre țările UE cu o infrastructură slab dezvoltată pentru încărcarea mașinilor electrice, potrivit ultimelor date prezentate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Marti, 29 Iunie 2021 | Industrie

Industria auto avertizează: “Europa riscă o divizare din cauza lipsei stațiilor de încărcare în majoritatea țărilor”

O analiză făcută de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) arată un decalaj uriaș între țările din Vest și restul continentului când vine vorba de expansiunea rețelelor de stații de încărcare pentru mașinile electrice.
Luni, 28 Iunie 2021 | Industrie

Producătorii auto cer un număr minim de stații de încărcare pentru mașini electrice în fiecare țară din UE

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile vrea ca fiecare țară din Uniunea Europeană să instaleze un număr minim de stații de încărcare pentru mașinile electrice, potrivit declarațiilor făcute de președintele Oliver Zipse, actualul CEO de la BMW.
Joi, 17 Iunie 2021 | Intern

Piața auto din România rămâne în scădere după primele 5 luni

Înmatriculările de mașini noi din România au înregistrat o creștere în luna mai, însă totalul după primele 5 luni este în scădere față de aceeași perioadă de anul trecut, potrivit ultimelor date oficiale.
Luni, 24 Mai 2021 | Industrie

Europa are nevoie de 1.000 de stații pentru alimentarea cu hidrogen a camioanelor, până în 2030

Asociația Constructorilor Europeni de Autovehicule (ACEA) cere autorităților europene să dezvolte infrastructura de încărcare necesară camioanelor alimentate cu hidrogen.

Tag-uri similare

Daimler, Carlos Ghosn, ACEA, Dieter Zetsche, Zetsche, presedinte Daimler, presedinte Mercedes, Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile, presedinte ACEA, presedinte Renault Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru