Emisii

Marti, 10 Decembrie 2019 | Industrie

Dieselgate ajunge și în Canada: Volkswagen este acuzat de manipularea emisiilor în perioada 2008-2015

Grupul Volkswagen este acuzat de manipularea emisiilor în Canada, în perioada 2008-2015, într-o nouă extensie a scandalului Dieselgate. Nemții ar fi exportat în Canada 128.000 de vehicule echipate cu un soft care “păcălea” sistemul de măsurare a emisiilor.
Miercuri, 13 Noiembrie 2019 | Mediu

Olanda va limita viteza maximă legală la 100 km/h pe timpul zilei, inclusiv pe autostrăzi: reducerea poluării va permite reluarea construcției de locuințe

Olanda a anunțat că va limita viteza maximă la nivel național la 100 km/h în timpul zilei, ceea ce va avea ca efect reducerea emisiilor și reluarea construcției de locuințe.
Marti, 29 Octombrie 2019 | Modele noi

Suzuki va vinde doar modele hibride începând din 2020: singura excepție va fi Jimny, iar Celerio va fi eliminat din gamă

Suzuki pregătește o gamă formată exclusiv din modele hibride începând din 2020 pentru a respecta viitoarele norme de poluare, iar singura excepție de la regulă va fi reprezentată de Jimny.
Marti, 17 Septembrie 2019 | Industrie

Presa germană acuză Volkswagen că utilizează dispozitive pentru trucarea emisiilor și la motoarele Euro 6. Constructorul a negat informațiile

Postul public de televiziune SWR din Germania susține că Volkswagen utilizează un dispozitiv de trucare a emisiilor inclusiv pe motoarele Euro 6, pe baza unor informații incluse într-o serie de documente interne. Constructorul german a negat însă acuzațiile.
Luni, 16 Septembrie 2019 | Mediu

Protest de amploare la Salonul Auto de la Frankfurt: "Interziceți vânzările de SUV-uri!"

Peste 15.000 de persoane au protestat sâmbătă în apropierea Salonul Auto de la Frankfurt și au solicitat inclusiv interzicerea vânzărilor de SUV-uri, considerate responsabile pentru schimbările de climă.
Vineri, 30 August 2019 | Industrie

Volkswagen introduce un sistem cu injecție dublă de AdBlue pentru a reduce emisiile de oxid de azot cu 80%: Passat și Golf 8, primele modele care îl folosesc

Volkswagen a dezvoltat un sistem cu injecție dublă de AdBlue pentru motoarele diesel prin care reduce emisiile de oxid de azot cu până la 80%. Passat și Golf 8 sunt primele modele care îl vor implementa.
Luni, 01 Iulie 2019 | Mediu

Noi dezvăluiri din scandalul Dieselgate: Audi a folosit patru dispozitive pentru trucarea emisiilor pentru motoarele diesel V6 de 3.0 litri

Audi a utilizat patru versiuni distincte de dispozitive pentru trucarea emisiilor pentru motoarele diesel V6 de 3.0 litri, potrivit presei germane. Dispozitivele au echipat modele Audi până la începutul anului 2018.
Vineri, 28 Iunie 2019 | Mediu

Emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor noi au crescut cu 1.8% în Europa în 2018: România a avut emisii de 121.5 grame pe kilometru, peste media UE

Emisiile de dioxid de carbon ale mașinilor noi comercializate în Europa au crescut cu 1.8% în Europa, pe fondul creșterii vânzărilor de mașini cu motoare pe benzină. În România, mașinile noi au emis în medie 121.5 grame pe kilometri, peste media raportată în UE.
Luni, 17 Iunie 2019 | Industrie

Germania a cerut Opel un recall pentru modelele Adam și Corsa: emisiile motoarelor pe benzină ar fi fost peste limitele admise

Autoritățile germane au cerut Opel să cheme în service anumite exemplare Adam și Corsa, din cauză că motoarele pe benzină ale acestora ar fi depășit emisiile permise de lege, conform informațiilor publicate de Bild am Sonntag. Ordinul vizează 210.000 de mașini, dintre care 54.000 în Germania.
Luni, 13 Mai 2019 | Industrie

Renault, suspectată de utilizarea unui sistem de păcălire a emisiilor pentru Captur și Clio: francezii neagă acuzațiile

Renault a utilizat pe modelele Captur și Clio un sistem anti-poluare care nu funcționa la viteze mai mici de 50 km/h, potrivit unor informații din presa franceză. Constructorul a negat acuzațiile.
Duminica, 28 Aprilie 2019 | Industrie

Ford, investigată în SUA pentru modul în care a calculat emisiile: americanii au subestimat impactul anumitor factori asupra consumului

Ford a anunțat că este investigată de Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru că ar fi subestimat impactul unor factori precum rezistența pneurilor la stabilirea consumului și emisiilor.
Luni, 15 Aprilie 2019 | Industrie

Investigație nouă la Mercedes, după ce nemții ar fi trucat emisiile pe modelul GLK: sunt verificate 60.000 de unități produse între 2012 și 2015

Autoritatea Federală de Transport din Germania suspectează că Mercedes a utilizat un dispozitiv pentru trucarea emisiilor pe 60.000 de unități GLK, produse între 2012 și 2015, potrivit presei germane. Testele KBA ar fi arătat că emisiile sunt respectate doar atunci când “o anumită funcție este activată”.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 09 Aprilie 2019 | Modele noi

Peugeot: "Mașinile sport tradiționale precum 308 GTI vor dispărea din cauza regulamentelor pentru emisii"

Peugeot anticipează că mașinile sport tradiționale precum 308 GTI vor dispărea din gamele constructorilor din cauza regulamentelor pentru emisii.
Luni, 08 Aprilie 2019 | Mediu

Obiectivele de emisii pentru 2021, aproape imposibil de atins: niciun constructor de volum nu le respectă încă

Tesla și Smart sunt singurele branduri care respectă limita de emisii de CO2 de 95 de grame pe kilometru stabilită pentru 2021, iar Toyota este singurul constructor de top care a scăzut sub 100 grame pe kilometru. Dacia are emisii de 120.8 grame pe kilometru.
Joi, 07 Martie 2019 | Mediu

Volkswagen avertizează că mașinile de oraș vor dispărea din cauza normelor de poluare: "Ce vor cumpăra cei care nu-și permit electrice?"

Volkswagen susține că modelele de oraș cu motoare cu combustie internă vor dispărea din cauza normelor dure de emisii, în timp ce versiunile electrice ale acestora vor avea prețuri mai mari.
Luni, 04 Martie 2019 | Mediu

Efectul negativ al scăderii vânzărilor de mașini diesel: emisiile medii de dioxid de carbon au crescut la cel mai înalt nivel din 2014 încoace

Emisiile medii de dioxid de carbon din cele mai importante 23 de piețe europene au crescut anul trecut la 120.5 grame pe kilometri, la cel mai înalt nivel de după anul 2014, ca urmare a declinului de vânzări de mașini diesel.
Vineri, 01 Februarie 2019 | Industrie

Porsche a descoperit “posibile probleme” cu emisiile lui 911: nemții au informat autoritățile și derulează o anchetă internă

Porsche a informat autoritățile din Germania cu privire la “posibile probleme” cu datele emisiilor înregistrate de modelul 911. Anunțul a venit după ce presa germană a scris că anumite exemplare 911 din 2016 și 2017 au cifre “greșite” în dreptul emisiilor.
Duminica, 20 Ianuarie 2019 | Industrie

Germania pregătește limită de viteză de 130 km/h pe toate autostrăzile: taxe pe carburanți și alte măsuri pentru reducerea poluării

Zilele fără limite de viteze pe autobahn sunt numărate în Germania, în condițiile în care nemții pregătesc măsuri pentru reducerea poluării, astfel încât evite amenzile UE. Pe masa guvernului se află o listă de propuneri printre care introducerea limitei de viteză de 130 km/h pe autostrăzi și creșterea taxelor pe carburanți.
Vineri, 18 Ianuarie 2019 | Industrie

Patru directori Audi, inculpați în dosarul Dieselgate: acuzații oficiale de fraudă pentru trucarea emisiilor diesel în SUA

Patru directori Audi au fost acuzați oficial de fraudă și alte infracțiuni de către justiția americană, pentru implicarea lor în trucarea emisiilor diesel în Statele Unite, potrivit Reuters.
Luni, 14 Ianuarie 2019 | Industrie

Volkswagen, suspectat că a trucat emisiile și pe motoarele diesel de 1.2 litri: posibil recall pentru 370.000 de mașini în Europa

Grupul Volkswagen este anchetat de Autoritatea Federală de Transport (KBA) sub suspiciunea că ar fi trucat emisiile diesel și pe motoarele sale de 1.2 litri, scrie presa germană. Circa 370.000 de mașini ar urma să fie chemate în service dacă informațiile vor fi confirmate de KBA.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru