Emisii

Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie

Complicitate cu Volkswagen: un furnizor german a recunoscut implicarea în Dieselgate și va plăti o amendă de 35 de milioane dolari

Furnizorul auto german IAV și-a recunoscut vinovăția și va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru că a ajutat Volkswagen să “evite standardele de emisii din SUA”, a anunțat Departamentul de Justiție din Statele Unite, potrivit Reuters.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie

Șeful Volkswagen: “Trebuie să accelerăm trecerea la mașinile electrice dacă vrem să respectăm țintele UE pentru reducerea emisiilor”

Volkswagen va trebui să-și accelereze planurile de a trece la producerea de mașini electrice în masă, pentru a îndeplini noile obiective UE privind reducerea emisiilor cu 37.5% până în 2030, a declarat CEO-ul Herbert Diess, potrivit Reuters.
Marti, 18 Decembrie 2018 | Industrie

UE a decis reducerea emisiilor pentru autoturisme cu 37.5% până în 2030: producătorii avertizează că obiectivul este nerealist, iar joburile sunt în pericol

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un compromis cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) provenite de la autoturisme şi vehicule utilitare, dar industria auto este nemulţumită şi consideră obiectivul nerealist şi restrictiv. UE a decis reducerea emisiilor cu 37.5% pentru autoturisme şi cu 31% pentru vehiculele utilitare, până în 2030.
Miercuri, 12 Decembrie 2018 | Economic

Constructorii auto riscă amenzi de 4 miliarde euro dacă nu respectă țintele de emisii din 2020: Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai vulnerabile

Grupurile Volkswagen, Fiat-Chrysler și Peugeot-Citroen sunt cele mai expuse la primirea unor amenzi din partea Uniunii Europene pentru nerespectarea țintelor de emisii CO2 pentru anul 2020. Analiștii estimează că Volkswagen nu va respecta ținta de 95 de grame pe kilometru și că va primi o amendă de 1.4 miliarde de euro.
Luni, 12 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen susține că Dieselgate este de domeniul trecutului: “Am cumpărat și reparat aproape 90% din mașinile afectate la nivel global”

Grupul Volkswagen susține că a depășit aproape în totalitate scandalul Dieselgate, izbucnit în urmă cu 3 ani, care a provocat pagube serioase la nivel de imagine, dar și în contabilitate. Aproape 90% din mașinile cu emisii “trucate” au fost “cumpărate și reparate” de grupul german, potrivit CEO-ului Herbert Diess.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Economic

Daimler se așteaptă la o scădere cu 10% a profitului din 2018: grupul german dă vina pe “procedurile guvernamentale” privind mașinile diesel de la Mercedes

Daimler a transmis că profitul său din 2018 ar putea să scadă cu 10% din cauza “procedurilor guvernamentale din mai multe regiuni” cu privire la vehiculele diesel de la Mercedes-Benz.
Miercuri, 17 Octombrie 2018 | Economic

Amendă uriașă pentru Audi: nemții trebuie să plătească 800 de milioane de euro pentru manipularea emisiilor diesel

Audi a primit o amendă de 800 de milioane de euro din partea autorităților germane pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor sale diesel. Constructorul a anunțat că va plăti amenda, fără să o conteste.
Marti, 16 Octombrie 2018 | Industrie

Peugeot "înțeapă" rivalii care nu au fost pregătiți pentru testele de emisii WLTP: "Noi nu am oprit producția și nu am făcut stocuri"

Peugeot a "aruncat săgeți" spre constructorii rivali ale căror vânzări au fost grav afectate de introducerea testelor de emisii WLTP, în contextul în care Grupul PSA a fost printre puținele care a avut toate modelele omologate la timp.
Marti, 16 Octombrie 2018 | Industrie

Opel, obligat să cheme în service 100.000 de mașini: constructorul a manipulat emisiile pe modelele Insignia, Zafira și Cascada

Ministrul Transporturilor din Germania a spus că va ordona Opel să cheme în service 100.000 de mașini, după ce procurorii au descoperit softuri de manipulare a emisiilor pe modelele Insignia, Zafira și Cascada.
Luni, 15 Octombrie 2018 | Industrie

Controale la Opel, după suspiciuni de manipulare a emisiilor: constructorul a confirmat verificarea fabricilor din Russelsheim și Kaiserslautern

Procurorii din Germania au controlat fabricile Opel din Russelsheim și Kaiserslautern în căutarea de probe într-un posibil dosar de trucare a emisiilor diesel. Controalele au fost confirmate de constructorul german, care nu a oferit alte detalii.
Vineri, 12 Octombrie 2018 | Mediu

Bulgaria, Polonia și Slovacia solicită măsuri pentru reducerea importurilor de mașini în Estul Europei: "Ar trebui recondiționate"

Bulgaria, Polonia și Slovacia au semnat o declarație comună prin care solicită Uniunii Europene măsuri pentru reducerea importurilor de mașini second-hand din țările vest-europene sau montarea unor filtre suplimentare.
Miercuri, 10 Octombrie 2018 | Mediu

Soluție de compromis: statele europene au decis reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 15% până în 2025 și cu 35% până în 2030

Statele Uniunii Europene au stabilit ca producătorii auto să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 15% până în 2025 și cu 35% până în 2030, după negocieri dure care au durat peste 13 ore.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 09 Octombrie 2018 | Mediu

Audi va omologa toate modelele conform noilor teste WLTP până în noiembrie: "Nu este deloc simplu, avem foarte multe configurații"

Audi a anunțat că va finaliza omologarea modelelor conform noului standard de emisii WLTP abia la sfârșitul lunii noiembrie, ca urmare a numărului mare de motoare și cutii de viteze pe care le oferă.
Marti, 09 Octombrie 2018 | Mediu

Germania se opune reducerii emisiilor cu 40% până în 2030: cea mai mare piață auto cere o soluție de compromis

Germania propune reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 30% până în 2030, deși Parlamentul European a aprobat o scădere de 40%. Sursele spun că Germania are sprijinul țărilor est-europene pentru a obține un compromis.
Vineri, 05 Octombrie 2018 | Mediu

Volkswagen anunță că versiunile de top ale modelelor sale respectă noile teste WLTP: "Am obținut certificarea pentru 14 modele"

Volkswagen a anunțat că a obținut certificarea care atestă respectarea normelor de emisii WLTP pentru cele mai vândute versiuni ale modelelor sale, astfel că acestea vor reveni la vânzare.
Joi, 04 Octombrie 2018 | Mediu

Parlamentul European a aprobat reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 40% până în 2030: urmează votul fiecărui stat membru

Parlamentul European a adoptat reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 20% până în 2025 și cu 40% până în 2030. Legea poate intra în vigoare doar dacă va fi adoptată de toate statele membre.
Marti, 18 Septembrie 2018 | Economic

Volkswagen, BMW și Daimler, în colimatorul Comisiei Europene: investigație privind existența unui posibil cartel între producătorii germani

Comisia Europeană a început o investigație oficială pentru a stabili dacă Volkswagen, BMW și Daimler au format un cartel pentru evitarea concurenței în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor. Autoritățile au informații referitoare la întâlniri secrete între oficialii constructorilor în care s-a discutat despre tehnologiile menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.
Marti, 11 Septembrie 2018 | Mediu

Europa recomandă limite dure pentru emisii: scădere de 45% pentru emisiile de dioxid de carbon în 2030. Votul final are loc în octombrie

Parlamentul European recomandă reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 20% în 2025 și cu 45% în 2030 comparativ cu nivelul de 95 grame pe kilometru stabilit pentru 2021. Votul final va avea loc în luna octombrie.
Duminica, 02 Septembrie 2018 | Industrie

O nouă dimensiune a scandalului Dieselgate: nemții ar fi manipulat emisiile și pe anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche

Inginerii grupului Volkswagen le-ar fi spus anchetatorilor că anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche ar fi folosit softuri de manipulare a emisiilor, asemănătoare celor din scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania. Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a refuzat să comenteze informația, spunând că există o anchetă în desfășurare a autorităților.
Marti, 21 August 2018 | Industrie

Mercedes cooperează cu autoritățile germane în problema emisiilor diesel: “Nu se pune problema unui recall. Vrem ca lucrurile să fie clare”

Mercedes a anunțat cooperarea cu autoritățile din Germania pentru a lămuri problemele legate de trucarea emisiilor la unele modele diesel. Constructorul respinge informațiile din presă despre un posibil recall în Germania și vrea ca situația să fie clarificată.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru