Emisii

Vineri, 13 Aprilie 2018 | Industrie

Nemții pregătesc noi măsuri “dureroase” pentru motoarele diesel: “Clienții nu trebuie să sufere de pe urma greșelilor făcute de constructori”

Autoritățile din Germania au avertizat că producătorii auto precum Volkswagen sau BMW ar putea fi loviți de noi măsuri “dureroase” pentru motoarele diesel, cu scopul reducerii emisiilor. În același timp, nemții vor să protejeze locurile de muncă ale sutelor de mii de angajați din industria auto.
Marti, 03 Aprilie 2018 | Mediu

Statele Unite vor să relaxeze normele de emisii planificate pentru 2025: "Actualele standarde nu sunt potrivite și ar trebui revizuite"

Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite vrea să relaxeze normele de poluare planificate pentru anul 2025, întrucât consideră că acestea au fost calculate pe baza unor date greșite.
Vineri, 30 Martie 2018 | Industrie

Autoritățile germane se tem că motoarele diesel vor fi interzise: “Trebuie să facem totul ca să împiedicăm acest lucru!”

Germania trebuie să facă tot ce poate ca să împiedice interzicerea motoarelor diesel, după cum a declarat noul ministru de Finanțe. Olaf Scholz a spus totodată că autoritățile locale trebuie să sporească investițiile în infrastructura pentru mașinile electrice.
Luni, 26 Martie 2018 | Industrie

Șeful Peugeot: “Nu avem nevoie de modele electrice dedicate ca să respectăm normele mai stricte privind emisiile”

Peugeot susține că va reuși să respecte țintele mai stricte privind emisiile de CO2 fără să fie nevoie să lanseze modele electrice în acest sens. Potrivit șefului companiei, acest obiectiv va fi atins “cu siguranță” până în 2021.
Miercuri, 21 Martie 2018 | Industrie

BMW, suspectată de manipularea emisiilor în Germania: sediul nemților și o fabrică din Austria au fost controlate de polițiști

Sediul BMW din Munchen a fost controlat de autoritățile germane, în urma suspiciunilor procurorilor că producătorul auto ar fi folosit softuri ilegale care să manipuleze nivelul emisiilor, potrivit agenției Reuters.
Marti, 13 Martie 2018 | Industrie

Studiu: Un Volkswagen Golf din 2010 consumă mai mult și are emisii mai mari după ce a fost în service din cauza Dieselgate

Un studiu realizat în Australia pe un Volkswagen Golf din 2010 arată că mașina consumă cu 14% mai mult combustibil decât înainte să fie chemată în service din cauza scandalului Dieselgate.
Joi, 22 Februarie 2018 | Intern

Recall după ce Volkswagen a fost prinsă că manipulează testele de emisii: aproape 1.500 de unități VW Touareg din România vor fi chemate în service pentru actualizarea softului

Aproape 1.500 de unități Volkswagen Touareg vor fi chemate în service în România ca urmare a unei campanii inițiate de producătorul german la nivel global.
Luni, 19 Februarie 2018 | Industrie

Încă o posibilă victimă în scandalul Dieselgate: Mercedes este suspectată de manipularea emisiilor diesel în SUA

Autoritățile din Statele Unite au descoperit posibile softuri ilegale pe care Mercedes le-ar fi folosit ca să manipuleze testele de emisii pentru modelele sale cu motoare diesel, susține presa germană.
Joi, 15 Februarie 2018 | Industrie

Oficialii Mercedes, ținta unei posibile investigații în Germania: autoritățile suspectează folosirea unui dispozitiv de “păcălire” a emisiilor pe 1.000 de unități Mercedes Vito

Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA) a anunțat că analizează posibila audiere a oficialilor Daimler în urma unor suspiciuni potrivit cărora constructorul ar fi folosit un dispozitiv pentru manipularea emisiilor pe circa 1.000 de modele Mercedes Vito.
Luni, 05 Februarie 2018 | Industrie

Mercedes ar putea diferenția consumul și emisiile modelelor în funcție de stilul de condus: "Vrem să oferim date mai realiste"

Mercedes analizează varianta de a prezenta mai multe valori pentru consum și emisii în funcție de stilul de condus adoptat, întrucât testul oficial WLTP nu ia în calcul astfel de parametri.
Vineri, 02 Februarie 2018 | Industrie

Britanicii propun amenzi “nelimitate” și dosare penale pentru producătorii care manipulează testele emisiilor: “Faptele celor de la Volkswagen sunt inacceptabile”

Producătorii auto care manipulează rezultatele testelor privind emisiile motoarelor riscă amenzi “nelimitate” și deschiderea unor dosare penale, potrivit unui set de măsuri pregătit de guvernul britanic.
Marti, 30 Ianuarie 2018 | Industrie

Sentiment de déjà vu: Volkswagen recunoaște că unii angajați știau de testele pentru emisii efectuate pe maimuțe

Grupul Volkswagen a recunoscut că unii angajați de la divizia de dezvoltare tehnică, din departamentul juridic și de la filiala din America de Nord știau de existența unor teste pe maimuțe pentru analizarea efectelor emisiilor motoarelor diesel.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 29 Ianuarie 2018 | Industrie

Volkswagen își cere scuze pentru că a finanțat un test pe maimuțe privind efectele emisiilor diesel: studiul a fost cofinanțat de BMW și Daimler

Grupul Volkswagen continuă controversele din jurul manipulării testelor de poluare ale motoarelor diesel după ce nemții și-au cerut scuze pentru un experiment în care mai multe maimuțe au fost expuse la gaze de eșapament, cu scopul de a studia efectele acestora.
Luni, 22 Ianuarie 2018 | Mediu

Reguli mai dure pentru emisii: 60% dintre mașini trebuie să aibă emisii mici după 2030

60% dintre mașinile noi vândute în 2030 ar trebui să emită cel mult 75 de grame de dioxid de carbon pe kilometru pentru ca noile reguli ale Uniunii Europene să fie respectate.
Luni, 22 Ianuarie 2018 | Industrie

Audi a primit ordin să cheme în service 127.000 de mașini: nemții au fost prinși că au folosit un soft de manipulare a emisiilor pe modelele A4, A5, A6, A7, A8, Q5 și Q7

Audi va trebui să cheme în service un număr de 127.000 de mașini, după ce autoritățile germane au descoperit că mai multe modele ale constructorului au folosit un soft de păcălire a emisiilor de oxid de azot.
Marti, 12 Decembrie 2017 | Industrie

Din nou în ofsaid: Volkswagen a fost prinsă că folosește dispozitive ilegale care manipulează emisiile pe modelele Touareg

Autoritatea de transport germană KBA a anunțat un recall global pentru unitățile Volkswagen Touareg cu motoare diesel de 3.0 litri, după ce două dispozitive ilegale care manipulează emisiile au fost găsite la un control al SUV-urilor.
Sambata, 09 Decembrie 2017 | Industrie

Volkswagen a oprit livrările autoutilitarelor Transporter în Germania: “Am descoperit că emisiile sunt prea mari”

Grupul Volkswagen a anunțat oprirea livrărilor de autoutilitare Transporter către dealerii din Germania după ce a descoperit că modelele sale au emisii peste limita maximă. Nemții susțin că problema a fost raportată și la autoritatea națională de transport KBA.
Joi, 07 Decembrie 2017 | Industrie

Sentință în scandalul Dieselgate: fost șef Volkswagen, condamnat la 7 ani de închisoare și plata unei amenzi de 400.000 de dolari

Oliver Schmidt, fost membru în conducerea Volkswagen, a primit pedeapsa maximă din partea unei instanțe de judecată din SUA pentru implicarea în trucarea emisiilor din celebrul scandal Dieselgate. Neamțul a fost condamnat la 7 ani de închisoare și trebuie să plătească o amendă de 400.000 de dolari.
Miercuri, 06 Decembrie 2017 | Industrie

BMW, acuzată că utilizează un dispozitiv pentru trucarea emisiilor lui Seria 3. Germanii neagă informațiile

BMW este acuzată de utilizarea unui dispozitiv care truchează emisiile lui Seria 3, însă oficialii germani au dezmințit categoric această ipoteză.
Marti, 28 Noiembrie 2017 | Industrie

Investigație: Fiat Chrysler riscă amenzi usturătoare pentru că ar fi fraudat testele de emisii în Franța

Grupul Fiat Chrysler riscă amenzi de câteva miliarde de euro din partea guvernului francez pentru că producătorul ar fi fraudat testele de emisii în Hexagon, potrivit publicației Le Monde.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru