Emisii

Duminica, 26 Noiembrie 2017 | Mediu

Fiat va dezvolta un sistem de captură a emisiilor de dioxid de carbon și va produce un nou tip de carburant ecologic

Fiat a anunțat că va dezvolta un nou tip de carburant care va conține 5% bioetanol și 15% metanol. În parelel, italienii lucrează la un sistem care va permite captarea dioxidului de carbon emis de mașini.
Vineri, 27 Octombrie 2017 | Industrie

Înainte de noile standarde CO2: 7 țări au cerut Uniunii Europene să impună limite stricte pentru emisiile mașinilor

Șapte țări au cerut Uniunii Europene să impună limite stricte pentru emisiile mașinilor, cu o lună înainte ca autoritățile de la Bruxelles să anunțe noile standarde privind emisiile de CO2.
Joi, 28 Septembrie 2017 | Mediu

China amână cu un an noile reguli dure: din 2019, 10% din mașinile vândute de un constructor trebuie să fie electrice

China a decis să impună constructorilor ca începând din 2019 mașinile electrice să reprezinte 10% din vânzări, măsură care ar fi trebuit aplicată inițial de anul viitor.
Miercuri, 20 Septembrie 2017 | Mediu

Controverse în Germania: un studiu arată că noile motoare diesel emit la fel de mult dioxid de carbon ca cele pe benzină

Noile motoare diesel emit în medie 128 grame de CO2 pe kilometru, aproape la fel de mult ca motoarele pe benzină, astfel că nu protejează clima, potrivit unui studiu citat de ministrul german al transporturilor.
Luni, 18 Septembrie 2017 | Industrie

Franța anunță noi bonusuri pentru renunțarea la mașinile poluante: până la 2.000 de euro, inclusiv la cumpărarea de mașini second-hand

Franța va acorda un nou bonus de până la 2.000 de euro pentru cei care renunță la mașinile poluante, iar banii vor putea fi utilizați inclusiv pentru achiziționarea de mașini second-hand, dacă acestea au emisii mici.
Miercuri, 13 Septembrie 2017 | Industrie

Producătorii auto: “Vrem să reducem emisiile de CO2 cu încă 20% până în 2030”

Producătorii auto din Europa vor să propună o reducere cu încă 20% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2030, la următoarea rundă de negociere unde vor fi stabilite obiectivele UE privind poluarea.
Vineri, 08 Septembrie 2017 | Industrie

Peugeot, acuzată că a trucat testele de emisii pentru două milioane de mașini: "Negăm orice fraudă"

Presa franceză citează un document al autorităților care afirmă că Grupul PSA Peugeot-Citroen a păcălit testele de emisii în cazul a două milioane de mașini, însă constructorul neagă orice fraudă.
Luni, 07 August 2017 | Mediu

Ford critică programul german de recall-uri: "Update-urile software pentru emisii nu au niciun impact asupra calității aerului"

Ford consideră că update-urile software pentru 5 milioane de mașini anunțate de constructorii germani sunt ineficiente, întrucât nu au un impact real asupra calității aerului.
Luni, 24 Iulie 2017 | Industrie

BMW se delimitează de Volkswagen, Audi și Porsche: "Nu am manipulat emisiile și nu am negociat designul catalizatorilor"

BMW susține că respectă normele de emisii și a negat că a purtat discuții cu Volkswagen, Audi și Porsche cu privire la designul catalizatorilor și prețul acestora, după apariția unor informații neoficiale în acest sens.
Vineri, 21 Iulie 2017 | Industrie

Complot german? UE suspectează că producătorii nemți au stabilit ce convertori catalitici să folosească pentru emisii

Uniunea Europeană investighează dacă producătorii germani au stabilit de comun acord ce fel de convertori catalitici să folosească pentru reducerea emisiilor, potrivit unui document obținut de la Audi.
Joi, 29 Iunie 2017 | Mediu

Germanii încearcă să renunțe la motoarele diesel Euro 3 și 4: reduceri de taxe pentru trecerea la Euro 6

Landul german Bavaria va oferi reduceri de taxe proprietarilor care renunță la mașinile cu motoare Euro 3 și 4 în favoarea cumpărării unei mașini cu motor Euro 6, în timp ce BMW și Audi s-au angajat să reducă emisiile de oxid de azot.
Marti, 27 Iunie 2017 | Mediu

Germania vrea să pună piciorul în prag: plan de recall pentru 12 milioane de mașini diesel Euro 4, 5 și 6

Între 1.5 și 2.5 miliarde de euro. Acesta va fi costul total al recall-ului pe care Ministerul Transporturilor din Germania vrea să-l impună asupra constructorilor care au vândut mașini diesel în această țară.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 16 Mai 2017 | Mediu

Emisii în trafic real: doar 14 mașini diesel vândute în Europa respectă normele Euro6

Organizația britanică Emissions Analytics a publicat rezultatele unui test complex în care emisiile majorității modelelor cu motoare diesel au fost analizate în trafic real. Rezultat: doar 14 mașini respectă normele obligatorii Euro 6 atunci când le scoți din laborator.
Joi, 27 Aprilie 2017 | Industrie

Dieselgate ar putea afecta și Mercedes: germanii anticipează posibile amenzi și recall-uri în Statele Unite în scandalul emisiilor

Mercedes avertizează că ar putea suferi amenzi și recall-uri semnificative în Statele Unite în urma investigației americane în privința emisiilor motoarelor diesel.
Miercuri, 26 Aprilie 2017 | Mediu

Germania se opune amenzilor de 30.000 de euro pe mașină pentru constructorii care încalcă testele de emisii

Germania nu este de acord cu propunerile Comisiei Europene care prevăd amenzi de 30.000 de euro pe mașină pentru constructorii care încalcă testele de emisii.
Marti, 25 Aprilie 2017 | Industrie

Investigații pentru emisii: autoritățile franceze au început ancheta împotriva Grupului PSA Peugeot-Citroen

Autoritățile franceze au demarat oficial ancheta împotriva Grupului PSA Peugeot-Citroen care vizează depășirea normelor de poluare în testele efectuate pe autostrăzi.
Miercuri, 05 Aprilie 2017 | Intern

UE anunță schimbări în testele pentru emisii cu amenzi de până la 30.000 de euro pe vehicul: "Motoarele diesel vor dispărea mai repede decât ne imaginăm"

Comisia Europeană a adoptat o serie de schimbări în regulamentul testelor pentru emisii, prin care producătorii pot fi amendați cu până la 30.000 de euro pe vehicul.
Luni, 03 Aprilie 2017 | Industrie

Germania pune tunurile pe Fiat: "Am descoperit un nou dispozitiv de trucare a emisiilor"

Ministrul Transporturilor din Germania susține că a descoperit un nou dispozitiv de trucare a emisiilor pe un model Fiat, însă a refuzat să ofere detalii suplimentare.
Joi, 23 Martie 2017 | Industrie

Scandalul emisiilor ajunge și la Daimler: angajații Mercedes, investigați de procurorii germani pentru fraudarea testelor

Procurorii din Stuttgart interoghează angajații Daimler cu privire la o posibilă trișare a testelor de emisii de către modele Mercedes echipate cu motoare diesel.
Miercuri, 22 Martie 2017 | Industrie

Opel a scăpat, însă italienii au probleme: Fiat-Chrysler, anchetată în Franța pentru păcălirea testelor de emisii

Franţa a deschis o anchetă judiciară împotriva Fiat-Chrysler pentru păcălirea unor teste de emisii, potrivit unor surse oficiale. Principalele vizate sunt modelele Fiat 500X și Jeep Cherokee.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru