Emisii

Marti, 21 Martie 2017 | Industrie

Opel a scăpat de Dieselgate: autoritățile franceze anunță că nu există nicio dovadă de fraudă din partea germanilor

Autoritățile franceze au închis ancheta împotriva Opel în privința emisiilor motoarelor diesel, întrucât nu a obținut nicio dovadă că producătorul german a fraudat testele.
Vineri, 17 Martie 2017 | Mediu

Americanii anunţă că ar putea relaxa normele de emisii pentru 2025, dar pun condiţii: "Constructorii trebuie să ne ajute cu locuri de muncă"

Donald Trump a anunţat că va analiza normele dure de emisii stabilite pentru anul 2025, însă a sugerat că va relaxa regulamentul doar dacă producătorii vor genera mai multe locuri de muncă în SUA.
Vineri, 17 Martie 2017 | Modele noi

Silent killer: emisiile diesel ignorate de autorități ucid prematur 1500 de români în fiecare an

Un studiu realizat de Agenția Europeană pentru Mediu arată că emisiile de oxizi de azot (NOx), net superioare pe motoarele diesel, ucid prematur anual peste 72.000 de europeni. România se află pe locul al nouălea în clasamentul european la acest nefericit capitol.
Vineri, 03 Martie 2017 | Mediu

Toată lumea e curată: Ministerul Transporturilor din Italia nu a găsit nereguli în emisiile a 18 modele diesel Euro 5. Dacia Sandero se află printre acestea

Niciun constructor european în afara Grupului VW nu folosește software care să păcălească testele de consum. Aceasta este concluzia la care au ajuns autoritățile italiene după o serie de teste dedicate care au avut loc la Napoli și Torino.
Vineri, 10 Februarie 2017 | Industrie

Grupul Peugeot - Citroen, anchetat în Franța pentru trucarea testelor de emisii: "Suntem șocați de această decizie"

Procurorii francezi vor investiga dacă Grupul Peugeot - Citroen a păcălit testele de emisii pentru unele modele echipate cu motoare diesel. Francezii se arată "surprinși" și "șocați" de această decizie.
Miercuri, 08 Februarie 2017 | Industrie

După Renault și Citroen, a venit rândul italienilor: Fiat riscă să fie investigată în Franța pentru trucarea testelor de emisiilor

Autoritățile franceze vor decide dacă vor investiga Fiat-Chrysler pentru păcălirea testelor de emisii în cazul modelelor Fiat 500X și Jeep Cherokee.
Luni, 06 Februarie 2017 | Industrie

Volkswagen anunţă sfârşitul downsizing-ului: "Nu vom construi motoare mai mici decât cele pe care le avem în prezent"

Volkswagen a anunţat că nu va dezvolta motoare diesel şi pe benzină mai mici decât cele pe care le are în prezent, întrucât acestea tind să aibă emisii mai mari în regim real de funcţionare.
Luni, 30 Ianuarie 2017 | Mediu

Americanii pregătesc terenul pentru relaxarea normelor de poluare programate pentru 2025

Donald Trump oferă semnale puternice că va relaxa normele de poluare planificate în SUA pentru anul 2025, după ce constructorii au acuzat că acestea sunt prea dure.
Vineri, 20 Ianuarie 2017 | Industrie

Ghosn este categoric: "Renault nu folosește dispozitive pentru trucarea emisiilor"

Carlos Ghosn afirmă că Renault nu folosește niciun fel de dispozitiv pentru trucarea emisiilor, în ciuda investigației demarate de autoritățile franceze.
Joi, 19 Ianuarie 2017 | Mediu

Constructorii răsuflă uşuraţi: americanii vor să revizuiască normele de emisii pentru 2025

Viitorul preşedinte al Agenţiei pentru Mediu din Statele Unite va revizui normele dure de emisii planificate pentru 2025, astfel că producătorii auto au speranţe că vor obţine o înţelegere mai bună.
Miercuri, 18 Ianuarie 2017 | Industrie

Investigaţia emisiilor din Franţa s-ar putea extinde: Citroen C4 Cactus depăşeşte de 7 ori normele în testele pe şosea

Investigaţia autorităţilor franceze în scandalul emisiilor ar putea ajunge şi în cadrul grupului Peugeot - Citroen, după ce modelul C4 Cactus a emis de 7 ori mai multe noxe în testele de pe şosea.
Luni, 16 Ianuarie 2017 | Industrie

Europenii iau atitudine în scandalul emisiilor: francezii ar putea ancheta și alți constructori, germanii vor să interzică unele modele Fiat

Autoritățile franceze au confirmat că și alți constructori sunt vizați în scandalul emisiilor izbucnit săptămâna trecută, în timp ce Germania solicită interzicerea de la vânzare a modelelor Fiat suspecte de depășirea normelor de poluare.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Sambata, 14 Ianuarie 2017 | Industrie

Încă un constructor intră sub lupa autorităţilor: Renault, vizată de o anchetă judiciară în scandalul emisiilor

Procurorii de la Paris au anunţat lansarea unei anchete judiciare împotriva constructorului Renault în scandalul care vizează păcălirea testelor de emisii.
Vineri, 13 Ianuarie 2017 | Industrie

Dieselgate reloaded? SUA acuză Fiat-Chrysler de utilizarea unui software pentru emisii. Constructorul reacţionează dur: "Nu am făcut nimic ilegal"

Autoritățile din SUA susţin că 104.000 de mașini pick-up şi SUV vândute de Fiat Chrysler Automobiles începând din 2014 utilizează un software care "ar putea" păcăli testele de emisii. Amenda maximă este de 4.6 miliarde de dolari, însă producătorul susţine că nu a încălcat legea.
Marti, 10 Ianuarie 2017 | Industrie

Directorul biroului de reglementare pentru emisii de la Volkswagen, arestat în SUA pentru fraudă şi conspiraţie în cazul Dieselgate

Oliver Schmidt, şeful departamentului de reglementare legală din cadrul Volkswagen, a fost arestat în SUA pentru că nu a informat autorităţile americane că producătorul german fraudează testele de emisii.
Vineri, 23 Decembrie 2016 | Mediu

Constructorii auto au pierdut lupta în SUA: autorităţile refuză să amâne introducerea noilor norme de emisii planificate pentru 2025

Agenţia pentru Protecţia Mediului a respins cererea constructorilor auto de a amâna introducerea noilor norme de emisii în Statele Unite planificate pentru 2025.
Joi, 22 Decembrie 2016 | Industrie

Dieselgate intră pe linia dreaptă: Volkswagen are acordul final pentru a remedia cele 9 milioane de maşini Dieselgate în Europa

Volkswagen a primit acordul final al autorităţilor germane pentru a remedia toate cele 9 milioane de maşini din Europa afectate de scandalul Dieselgate.
Miercuri, 21 Decembrie 2016 | Mediu

Reguli dure pentru emisii din septembrie 2017: maşinile cu motoare pe benzină trebuie echipate cu filtre de particule

Maşinile cu motoare pe benzină vor fi echipate cu filtre de particule pentru a respecta noile norme de emisii care vor intra în vigoare din septembrie 2017.
Marti, 20 Decembrie 2016 | Mediu

Francezii, campioni la ecologie: Peugeot, Citroen şi Renault, constructorii care au redus cel mai mult emisiile în 2015

Peugeot, Citroen şi Renault sunt producătorii auto care au redus cel mai mult emisiile în Uniunea Europeană în 2015, în timp ce Ferrari şi Aston Martin vor plăti amenzi pentru ratarea ţintelor oficiale.
Joi, 15 Decembrie 2016 | Industrie

Audi A3 emite de două ori mai multe emisii decât limitele legale: autorităţile germane, bănuite de un complot cu Volkswagen

Audi A3 facelift a emis de două ori mai mult oxid de azot decât limitele legale în cadrul unor teste realizate de Comisia Europeană. Una dintre ipoteze este că autorităţile germane au omis teste esenţiale pentru ca modelul să fie omologat.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru