Emisii

Vineri, 09 Decembrie 2016 | Industrie

7 ţări europene riscă să fie date în judecată pentru că nu penalizează încălcarea testelor de emisii. Surprinzător, România nu este printre ele

Germania şi Marea Britanie se numără printre cele 7 ţări pe care Uniunea Europeană le-ar putea da în judecată pentru că nu au adoptat legi pentru penalizarea constructorilor care încalcă normele de emisii, însă România nu este printre ele.
Joi, 08 Decembrie 2016 | Industrie

După Audi, a venit rândul Porsche: germanii, investigaţi pentru utilizarea unui dispozitiv suplimentar pentru trucarea emisiilor

Porsche este investigată de autorităţile germane pentru că ar fi utilizat un dispozitv suplimentar pentru păcălirea testelor de emisii, la fel ca Audi.
Marti, 06 Decembrie 2016 | Industrie

Profitul, mai important decât mediul: Ford speră ca Trump să relaxeze normele de poluare pentru că "nu există cerere pentru maşini electrice"

Ford va încerca să-l convingă pe preşedintele-ales al SUA, Donald Trump, să relaxeze normele de poluare, sub pretextul că nu există suficientă cerere pentru maşini electrice.
Luni, 28 Noiembrie 2016 | Industrie

8 dintre cei mai mari 12 constructori nu vor respecta normele europene de emisii din 2021: VW riscă amenzi de un miliard de euro

Grupul PSA Peugeot-Citroen, Toyota, Alianţa Renault-Nissan şi Volvo vor fi singurii constructori majori care vor respecta noile norme europene de emisii din 2021, potrivit unei companii de consultanţă.
Miercuri, 16 Noiembrie 2016 | Industrie

Dieselgate, aproape de final: Volkswagen ar fi ajuns la un acord pentru motoarele diesel de 3.0 litri

Volkswagen a ajuns la un acord cu autorităţile americane pentru remedierea sau recall-ul maşinilor cu motoare diesel de 3.0 litri afectate de Dieselgate, potrivit presei.
Sambata, 12 Noiembrie 2016 | Industrie

Constructorii auto speră ca Trump să relaxeze normele de mediu: "Maşinile vor deveni prea scumpe pentru clienţii obişnuiţi"

Constructorii auto îi cer preşedintelui ales al Statelor Unite să relaxeze normele de poluare pentru perioada 2021-2025, considerând că în caz contrar maşinile vor deveni prea scumpe pentru consumatorii de rând.
Luni, 17 Octombrie 2016 | Tehnologie

Au avut japonezii dreptate? Noile teste reale de consum vor înlocui motoarele mici turbo: "Consumă mai mult în viața reală decât cele aspirate"

Atunci când testele de emisii nu se realizează în laborator și trec în traficul real, motoarele turbo de cilindree mică sunt dezavantajate la emisii și consum. Constructorii se gândesc să readucă în prim-plan motoarele aspirate și diesel-urile de cilindree mare.
Joi, 18 August 2016 | Industrie

Răsturnare de situaţie în scandalul Dieselgate: Bosch, acuzată că a dezvoltat pachetul software pentru păcălirea testelor de emisii

Producătorul german Bosch este acuzat că a dezvoltat în strânsă colaborare cu Volkswagen pachetul software pentru păcălirea testelor de emisii din cadrul dosarului Dieselgate.
Miercuri, 17 August 2016 | Masini electrice si hibride

Norvegia nu va interzice vânzarea maşinilor cu motoare termice: "Vor dispărea de la sine datorită progresului tehnologiei"

Norvegia a negat speculaţiile despre interzicerea vânzărilor de maşini cu motoare termice începând din 2025 şi consideră că acestea vor dispărea în mod natural datorită progresului tehnologiei pentru maşini electrice.
Marti, 02 August 2016 | Industrie

Se îngroaşă gluma: 80 de modele Volkswagen, Audi şi Bentley, suspendate de la vânzare în Coreea de Sud

Volkswagen, Audi şi Bentley nu mai au dreptul de a vinde 80 de modele pe piaţa din Coreea de Sud, întrucât au falsificat documentele legate de teste de emisii.
Luni, 11 Iulie 2016 | Economic

Miliarde în SUA, milioane în Europa: Volkswagen riscă doar o amendă simbolică în Germania pentru Dieselgate

Procurorii germani solicită că Volkswagen să plătească drept amendă pentru Dieselgate o parte din profitul obţinut prin vânzarea celor 11 milioane de maşini implicate în scandal. Estimările indică o amendă potenţială de câteva milioane de euro.
Vineri, 08 Iulie 2016 | Industrie

Recall-urile Dieselgate, un eşec? O organizaţie europeană acuză că Audi Q5 emite mai multe noxe după "repararea" problemelor

Organizatia Europeana a Consumatorilor sustine ca Audi Q5 emite cu 25% mai mult oxid de azot dupa aplicarea tratamentului si eliminarea dispozitivului care pacalea testele de consum.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 04 Iulie 2016 | Industrie

Volkswagen exclude compensaţii financiare pentru clienţii europeni afectaţi de Dieselgate: "Nu ne permitem, ar costa prea mult"

Volkswagen a exclus posibilitatea de a răscumpăra maşinile Dieselgate şi de a oferi bonusuri pentru proprietarii europeni de modele Dieselgate, după modelul american. "Nu ne permitem din punct de vedere financiar".
Vineri, 01 Iulie 2016 | Industrie

Alte motoare, alte soluţii: Volkswagen vrea să repare motoarele Dieselgate de 3.0 litri în loc să cumpere maşinile înapoi

Volkswagen intenţionează să repare motoarele de 3.0 litri afectate de scandalul Dieselgate în loc să cumpere înapoi maşinile, pentru a evita costuri de câteva miliarde de dolari.
Miercuri, 29 Iunie 2016 | Industrie

Americanii ştiu să-şi ceară drepturile pentru Dieselgate: proprietarii vor primi banii înapoi pe maşini plus bonusuri de până la 10.000 de dolari

Proprietarii americani ai maşinilor cu motoare de 2.0 litri implicate în scandalul Dieselgate vor primi banii înapoi plus un bonus cuprins între 5.100 și 10.000 de dolari. În total, factura VW se ridică la 15 miliarde de dolari.
Vineri, 24 Iunie 2016 | Industrie

Generozitate germană: Volkswagen va oferi până la 7.000 de dolari fiecărui proprietar american afectat de Dieselgate

Volkswagen a decis să ofere între 1.000 şi 7.000 de dolari fiecărui proprietar american al unei maşini din grupul german afectată de Dieselgate, dacă aceasta are motor de 2.0 litri, potrivit unor informaţii neoficiale.
Joi, 23 Iunie 2016 | Industrie

Recall-urile Dieselgate continuă: Volkswagen Golf primeşte undă verde pentru rechemarea în service

Volkswagen a primit acordul autorităţilor germane de a rechema în service un milion de maşini cu motoare diesel de 2.0 litri, cele mai multe dintre acestea fiind Golf.
Joi, 16 Iunie 2016 | Mediu

Gata cu păcălelile? UE pregăteşte noi proceduri pentru teste şi limite mai dure pentru emisii începând din 2017

Uniunea Europeană propune o verificare mai atentă a consumului şi limite mai dure pentru emisii începând din 2017, ca reacţie la scandalul Dieselgate.
Marti, 14 Iunie 2016 | Mediu

Măsuri dure: Germania ar trebui să interzică vânzarea maşinilor diesel şi pe benzină în 2030 pentru a respecta cota maximă pentru emisii

Germania ar trebui să interzică vânzarea oricărei maşini cu emisii de dioxid de carbon începând din 2030 pentru ca ţara să-şi respecte angajamentele internaţionale cu privire la reducerea emisiilor.
Luni, 13 Iunie 2016 | Industrie

Un nou scandal bate la uşă: Volkswagen, acuzată că a falsificat rapoartele de emisii pentru a putea exporta maşini în Coreea de Sud

Un oficial sud-coreean a dezvăluit că Volkswagen a falsificat rapoartele de emisii pentru a primi acordul de a exporta maşini în ţara asiatică. Reprezentanţii VW vor fi interogaţi în această săptămână.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru