Emisii

Joi, 16 August 2018 | Industrie

Modele Mercedes și Porsche, interzise în Elveția din cauza emisiilor: sunt afectate unele exemplare Vito, Macan și Cayenne cu motoare diesel

Elveția a interzis înmatriculările unor modele noi precum Mercedes Vito, Porsche Macan și Porsche Cayenne ale căror motoare diesel au “păcălit” testele de emisii, potrivit unui anunț al autorităților de transport.
Joi, 09 August 2018 | Industrie

Nou scandal în Japonia: Mazda și Suzuki, acuzate de autorități că au omologat mașini în cadrul unor teste care nu ar fi trebuit validate

Ministerul Transporturilor din Japonia a anunțat că Mazda și Suzuki au omologat o serie de mașini la capitolele emisiil și consum de carburant printr-un test în cadrul căruia nu au fost respectate protocoalele de testare. Pe lista acuzaților se regăsește și Yamaha.
Marti, 07 August 2018 | Industrie

Studiu: “Producătorii auto riscă amenzi totale de 14 miliarde de euro din partea UE dacă nu respectă țintele de emisii până în 2020”

Producătorii auto din Europa riscă să plătească amenzi totale în valoare de 14 miliarde de euro către UE dacă nu vor respecta țintele mai dure privind reducerea emisiilor până în 2020, potrivit unui studiu realizat de analiștii de la IHS Markit.
Luni, 06 August 2018 | Industrie

Audi mărește producția înainte de WLTP: înmatricularea mașinilor noi în UE va fi mai dificilă după intrarea în vigoare a noului standard de emisii

Audi a anunțat majorarea producției sale înainte de intrarea în vigoare a WLTP, de la 1 septembrie. Noul standard va face ca înmatriculările de mașini noi să fie mai dificile, din cauza testelor de emisii mai dure în Uniunea Europeană.
Vineri, 03 August 2018 | Mediu

Trump anunță planul de relaxare a normelor de poluare în SUA: consumul mediu maxim la 100 km, plafonat la 5.38 litri în loc de 4.32 litri

Donald Trump a anunțat că intenționează să plafoneze consumul mediu maxim oficial la echivalentul a 5.38 litri pentru 100 kilometri, în loc de 4.32 litri, conform regulamentului actual.
Miercuri, 25 Iulie 2018 | Mediu

Ironia sorții: UE are dovezi că unii constructori obțin deliberat emisii mai mari în teste pentru a manipula viitoarele reguli

Uniunea Europeană a descoperit că unii constructori au adoptat intenționat metode pentru a crește emisiile mașinilor în noile teste WLTP, cu scopul de a obține un regulament mai relaxat pentru emisii din 2020.
Luni, 16 Iulie 2018 | Industrie

Dieselgate și la Opel? Autoritatea KBA a început audierile: 60.000 de unități Cascada, Insignia și Zafira cu motoare Euro 6 ar avea emisii de 10 ori peste limita legală

Autoritățile germane au început o investigație oficială după ce au descoperit “dovezi solide” că trei modele de la Opel ar fi depășit limitele în cazul emisiilor diesel. Un număr de 60.000 de unități Cascada, Insignia și Zafira cu motoare Euro 6 ar fi afectate în acest caz.
Luni, 09 Iulie 2018 | Industrie

Nissan a descoperit noi nereguli la inspecțiile mașinilor sale produse în Japonia: măsurători eronate privind emisiile și consumul de carburant

Nissan a anunțat descoperirea unor noi nereguli privind inspecțiile mașinile sale produse în Japonia, pentru a doua oară în ultimul an. Potrivit japonezilor, datele privind emisiile și consumul de carburant au fost alterate, iar rezultatele au fost trimise către autorități.
Marti, 03 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Volkswagen se teme pentru profitul său: “Vom avea de suferit dacă mașinile electrice nu vor avea suficientă cerere din partea clienților”

Șeful sindicatului VW susține că profitul grupului va avea de suferit dacă nemții nu vor reuși să vândă un milion de mașini electrice până în 2025, conform noilor reguli europene anti-poluare ce urmează să fie dezbătute și votate în această lună.
Vineri, 15 Iunie 2018 | Intern

Taxe noi pentru șoferii bucureșteni: Primăria va cere bani pentru tranzitarea centrului și pentru cei care dețin două mașini

Primăria Capitalei a aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului, care prevede implementarea unui sistem de taxare pentru tranzitarea centrului și o taxă pentru persoanele sau familiile care dețin două mașini.
Marti, 12 Iunie 2018 | Industrie

Decizia autorităților germane în cazul emisiilor diesel Mercedes: 774.000 de vehicule din Europa vor fi chemate în service pentru actualizarea softului motoarelor

Daimler nu a reușit să risipească bănuielile autorităților din Germania cu privire la nivelul emisiilor diesel în cazul mai multor modele Mercedes. Prin urmare, nemții au primit ordin să cheme în service un total de 774.000 de mașini din Europa. Printre modelele care vor primi o actualizare a softului motoarelor se numără Clasa C, GLC și Vito.
Luni, 11 Iunie 2018 | Industrie

Presa germană: “Autoritățile au găsit cinci dispozitive de trucare a emisiilor la motoarele Mercedes”

Autoritatea pentru transporturi din Germania, KBA, a descoperit 5 tipuri de software ilegal la motoarele Mercedes-Benz, potrivit publicației Bild. Daimler a refuzat să comenteze și a spus că are o relație transparentă de comunicare cu KBA.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 07 Iunie 2018 | Mediu

Constructorii europeni justifică rezultatele noilor teste de emisii: "Nu au fost evaluate noile motoare diesel Euro 6d"

Constructorii europeni afirmă că studiul potrivit cărora 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc normele de poluare nu a inclus noile unități de propulsie care respectă standardul Euro 6d.
Miercuri, 06 Iunie 2018 | Mediu

Un nou studiu arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc emisiile legale: "Ar trebui să nu mai cumpărăm mașini diesel"

Un studiu independent arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc normele de poluare în regim de utilizare real, în timp ce motoarele pe benzină sunt mai eficiente.
Duminica, 03 Iunie 2018 | Industrie

Daimler, amenințat cu o amendă de 3.7 miliarde de euro în Germania: grupul este acuzat că ar fi manipulat emisiile pentru 750.000 de mașini

Presa germană susține că Daimler a fost amenințat cu o amendă de 3.7 miliarde de euro într-un caz de manipulare a emisiilor pentru un număr de 750.000 de mașini. Ministrul de Transporturi Andreas Scheuer s-a arătat îngrijorat de situație și a spus că amenda ar putea să fie de 5.000 de euro pentru fiecare mașină “cu probleme”.
Luni, 28 Mai 2018 | Industrie

Comisar european: "Nu vrem ca România să se umple de mașini diesel vechi"

Comisarul european Elzbieta Bienkowska susține că regulile implementate la nivelul UE după scandalul Dieselgate vor ajuta oficialii să amendeze mai ușor constructorii care nu respectă regulile de emisii. De asemenea, oficialii UE vor recall-uri mai susținute în statele europene care au minimizat importanța lor, cum este și cazul României.
Vineri, 25 Mai 2018 | Industrie

Mercedes trebuie să cheme în service 1.000 de exemplare Vito: autoritățile germane au găsit softuri care manipulau emisiile la motorul diesel de 1.6 litri

Grupul Daimler a primit ordin să cheme în service un număr de 1.000 de unități Mercedes Vito, după ce autoritatea germană KBA a descoperit unele softuri care manipulau emisiile în cazul motorului diesel de 1.6 litri.
Joi, 26 Aprilie 2018 | Industrie

Bosch a dezvoltat un sistem de evacuare revoluționar pentru motoare diesel: emisiile de oxid de azot vor fi de 10% din limita maximă

Producătorul german Bosch susține că va lansa în 2020 un sistem de evacuare pentru motoare diesel care va permite reducerea dramatică a emisiilor de oxid de azot la numai 10% din limita maximă admisă în prezent.
Miercuri, 25 Aprilie 2018 | Mediu

Emisiile medii de CO2 ale mașinilor noi au crescut ușor în 2017 la 118.5 g/km. Scăderea vânzărilor de mașini diesel, principala explicație

Un raport oficial arată că mașinile noi comercializate în Europa în 2017 au avut emisii medii de dioxid de carbon de 118.5 g/km, în creștere ușoară față de anul 2016, ca urmare a scăderii vânzărilor de mașini diesel.
Vineri, 20 Aprilie 2018 | Mediu

Parlamentul European a aprobat noua legislație post-Dieselgate: amenzi de 30.000 de euro pe vehicul la încălcarea normelor de emisii

Parlamentul European a aprobat o lege prin care va putea amenda cu 30.000 de euro pe vehicul constructorii care încalcă normele de poluare. În plus, UE va putea aplica recall-uri la nivel european.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru