Grupul Renault

Joi, 07 Decembrie 2023 | Industrie

Renault reinventează producția de automobile: costuri mai mici pentru fiecare vehicul

Grupul Renault intenționează să reinventeze producția de automobile printr-un plan denumit Re-Industry. Până în 2027, francezii au ca obiectiv reducerea costurilor industriale pe vehicul: cu 30% pentru mașinile termice și cu 50% pentru cele electrice.
Miercuri, 08 Noiembrie 2023 | Economic

Acordul de colaborare Renault-Nissan, finalizat. Francezii își reduc influența asupra mărcii nipone

Noul acord de colaborare dintre Renault și Nissan a fost finalizat și intră în vigoare începând cu data de azi. Franezii își reduc influența asupra mărcii nipone.
Vineri, 20 Octombrie 2023 | Industrie

Grupul Renault va participa la Saloanele Auto de la Paris și Geneva în 2024

Gigantul francez anunță participarea la Saloanele Auto de la Paris și Geneva în 2024. Renault a luat decizia după succesul înregistrat de Salonul Auto de la Munchen.
Marti, 17 Octombrie 2023 | Intern

Centrul de Piese de Schimb Renault Group din România împlinește 20 de ani de existență

Centrul de Piese de Schimb Renault Group împlinește oficial 20 de ani de prezență în țara noastră. De aici sunt livrate piese pentru modele Dacia, Renault și Nissan în 30 de piețe din afara României.
Vineri, 06 Octombrie 2023 | Industrie

Renault și Volvo, parteneriat pentru dezvoltarea de utilitare electrice

Grupul Renault, Grupul Volvo și CMA CGM își unesc forțele pentru crearea unei noi companii care să dezvolte o generație complet nouă de furgonete 100% electrice. Primul vehicul utilitar al noii companii va intra în producție în 2026.
Vineri, 09 Septembrie 2022 | Industrie

Salonul Auto de la Paris: Dacia va fi prezentă cu toată gama de modele

Grupul Renault a anunțat planurile pentru Salonul Auto de la Paris, care are loc în perioada 17 - 23 octombrie. Dacia va fi prezentă cu toată gama de modele, acestea urmând să poarte noua identitate vizuală a mărcii.
Miercuri, 15 Septembrie 2021 | Industrie

Renault cumpără acțiuni la platforma de mașini second-hand Heycar, controlată de VW și Daimler

Renault a intrat în acționariatul heycar, o platformă de vânzări pentru automobile rulate controlată de Volkswagen și Daimler, cu operațiuni în Germania, Marea Britanie și Spania.
Miercuri, 30 Iunie 2021 | Masini electrice si hibride

Renault va lansa 7 modele electrice noi până în 2025

Grupul Renault a anunțat că vrea să lanseze 10 modele electrice noi până în 2025, iar 7 dintre acestea vor fi produse sub logo-ul constructorului francez.
Vineri, 25 Iunie 2021 | Tehnologie

Renault va folosi semiconductori de la STMicroelectronics pentru mașinile sale electrice și hibride

Grupul Renault a semnat un contract cu STMicroelectronics pentru aprovizionarea și producția de semiconductori destinați vehiculelor electrice și hibride începând din 2026.
Joi, 10 Iunie 2021 | Industrie

Renault, pus sub acuzare în Franța pentru că ar fi încercat să înșele testele de emisii. Cauțiune de 20 de milioane de euro

Autoritățile din Franța au pus sub acuzare Grupul Renault pentru că ar fi falsificat măsurătorile emisiilor poluante. Producătorul din Hexagon respinge toate acuzațiile.
Joi, 03 Iunie 2021 | Industrie

Renault vrea să creeze un hub de producție pentru mașini electrice în Franța

Grupul Renault pregătește un proiect privind crearea unui centru de producție a mașinilor electrice în nordul Franței, potrivit unor informații neoficiale.
Marti, 27 Aprilie 2021 | Industrie

Renault renunță la dezvoltarea unor noi motoare diesel

Renault nu va investi în dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel și, în schimb, le va îmbunătăți pe cele existente, potrivit CEO-ului Luca de Meo.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 22 Aprilie 2021 | Intern

Vânzările Dacia au crescut cu 10% în primul trimestru: aproape 10.000 de precomenzi pentru Spring

Dacia a vândut peste 120.000 de mașini în primele trei luni ale anului, cu 10.2% mai multe decât în aceeași perioadă din 2020, rezultatul fiind obținut pe fondul lansării noului Sandero.
Joi, 15 Aprilie 2021 | Industrie

Grupul Renault și alți giganți din domeniul tehnologiei au înființat o „republică” dedicată mobilității din viitor

Grupul Renault, Atos, Dassault Systemes, STMicroelectronics și Thales își folosesc cunoștințele dobândite până acum și creează Software Republique. Vorbim despre un ecosistem deschis (pot adera și alți parteneri) pentru mobilitate inteligentă și durabilă.
Luni, 04 Ianuarie 2021 | Industrie

Franța: În 2020, Dacia Sandero rămâne cea mai vândută mașină pentru persoane fizice, pentru al cincilea an la rând

Dacia a vândut circa 98.000 de mașini în Franța în 2020, cu 30% mai puțin față de 2019, în condițiile în care piața a avut o scădere de 25%. Vestea bună pentru constructorul de la Mioveni este că Sandero a fost din nou cea mai vândută mașină pentru persoane fizice, pentru al cincilea an consecutiv.
Duminica, 31 Mai 2020 | Industrie

Presa britanică: Alpine va deveni un brand 100% electric al grupului Renault

Alpine va deveni un brand 100% electric, aceasta fiind singura soluție de “supraviețuire” în cadrul grupului Renault, potrivit informațiilor din presa britanică. “Trebuie să ne gândim foarte serios la viitorul Alpine și la cum poate acest brand să aducă valoare adăugată grupului,” a spus președintele Renault.
Vineri, 29 Mai 2020 | Industrie

Restructurare la grupul Renault: 15.000 de angajați concediați, costuri reduse cu 2 miliarde de euro, suspendarea creșterii producției din România

Grupul Renault a prezentat proiectul de restructurare pe următorii trei ani, prin care 15.000 de angajați vor fi concediați, iar costurile vor fi reduse cu două miliarde de euro. În privința României, Renault a luat decizia de suspendare a creșterii producției pe o durată nedeterminată.
Miercuri, 20 Noiembrie 2019 | Intern

Record pentru centrul logistic de la Mioveni: Dacia a expediat 22 milioane m3 de componente auto către 24 de uzine ale Alianței Renault-Nissan

Centrul logistic Dacia de la Mioveni a înregistrat un record la nivelul grupului Renault. Alliance International Logistics Network (AILN) a expediat, până în prezent, 22 de milioane de metri cubi de colecții de piese către 24 de uzine ale Alianței Renault Nissan în lume, după cum a anunțat Dacia.
Marti, 01 Octombrie 2019 | Masini electrice si hibride

Alpine pregătește modele noi cu versiuni hibride: “Electrificarea nu poate fi evitată”

Viitoarele modele lansate de francezii de la Alpine vor avea versiuni hibride, potrivit unui oficial al grupului Renault, care a declarat că “electrificarea nu poate fi evitată”.
Marti, 17 Ianuarie 2012 | Economic

Renault a terminat în creştere 2011, graţie pieţelor din Rusia şi America latină

Renault a stagnat pe piaţa europeană însă şi-a îmbunătăţit rezultatele pe pieţe ca Rusia, Turcia şi America Latină. Francezii rămân al doilea producător din Europa.

Tag-uri similare

Renault, Alianta Renault-Nissan, grupul Renault, matrite, Matriţe Dacia
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru