Suedia

Joi, 23 Noiembrie 2023 | Tehnologie

Suedezii anunță o baterie revoluționară, alcătuită din celule de sodiu-ion. Va fi mai accesibilă

Compania suedeză Northvolt a anunțat că a dezvoltat un nou tip de baterie pentru mașini electrice, care promite să fie revoluționară. Noua baterie conține celule din sodiu-ion în loc de litiu-ion, ceea ce va duce la reducerea costurilor de producție și la micșorarea dependenței de metale rare.
Luni, 08 Mai 2023 | Industrie

Suedia deschide prima autostradă electrificată în 2025. Mașinile electrice se vor încărca din mers

În premieră mondială, Suedia va deschide primul tronson de drum electrificat în 2025. Astfel, mașinile cu zero emisii se vor încărca din mers.
Marti, 12 Aprilie 2022 | Modele noi

Imagini cu noul Rimac Nevera din timpul testelor de iarnă: 1.914 CP și 550 km autonomie

Croații de la Rimac au publicat o serie de imagini cu noul hypercar electric Nevera din timpul testelor de iarnă. Acestea s-au desfășurat în Suedia, iar inginerii au calibrat, printre altele sistemele ABS, ESP și cel de vectorizare a cuplului.
Joi, 30 Decembrie 2021 | Industrie

Northvolt a produs primele sale celule de baterii la uzina din Suedia

Compania suedeză Northvolt, specializată în fabricarea de celule de baterii pentru mașinile cu zero emisii, anunță startul producției la uzina din Suedia. Capacitatea fabricii va ajunge la 60 GWh pe an.
Joi, 09 Decembrie 2021 | Industrie

Volkswagen anunță investiții într-un parc eolian din Suedia

Constructorul german de automobile anunță investiții într-un parc eolian din nordul Suediei. Până în 2025, Volkswagen vrea să investească 40 de milioane de euro în achiziția de parcuri fotovoltaice și eoliene.
Miercuri, 11 August 2021 | Industrie

Volvo suspendă temporar producția din Suedia pe fondul crizei de semiconductori

Volvo va opri temporar producția la fabrica din Göteborg (Suedia), din cauza crizei globale de semiconductori, potrivit unui anunț al producătorului.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Volvo va începe producția de motoare electrice în Suedia: investiție de 70 de milioane de euro la uzina din Skövde

Volvo a anunțat că va începe să producă motoare pentru mașini electrice la uzina din Skövde (Suedia). Constructorul va investi circa 70 de milioane de euro pentru ca întregul proces de producție al motoarelor să fie făcut “in-house” până în 2025.
Joi, 13 Iunie 2019 | Masini electrice si hibride

VW și BMW investesc în cea mai mare fabrică europeană de baterii pentru mașini electrice: construcția uzinei Northvolt din Suedia va începe în august

Volkswagen și BMW se numără printre investitorii care vor contribui la construcția celei mai mari fabrici de baterii pentru mașini electrice din Europa. Suedezii de la Northvolt au strâns un capital de un miliard de dolari și sunt cei care vor începe construcția uzinei în luna august 2019. Fabrica a primit deja comenzi pentru baterii în valoare de peste 13 miliarde de dolari până în 2030.
Duminica, 21 Aprilie 2019 | Masini electrice si hibride

Drumul care “încarcă” mașinile electrice: Suedia testează o nouă tehnologie de încărcare wireless a electricelor în timpul circulației pe drumurile publice

Suedia a demarat un proiect pilot prin care va testa un sistem de încărcare wireless pentru mașinile electrice în timp ce acestea circulă pe un drum public. Pe o distanță de 2 kilometri, bateriile electricelor vor putea fi încărcate prin conectarea la o serie de receptori aflați sub asfalt. Costul acestui proiect este de aproximativ 10 milioane de euro.
Joi, 15 Februarie 2018 | Masini electrice si hibride

Renault va lansa primul showroom dedicat mașinilor electrice: noul Concept Store va fi deschis într-un mall din Stockholm

Renault a anunțat că va deschide primul Renault Electric Vehicle Experience Centre, un magazin de prezentare dedicat mașinilor electrice, pe data de 16 februarie într-un mall din orașul suedez Stockholm.
Miercuri, 14 Februarie 2018 | Industrie

Fabrică în China, sediu în Suedia: Polestar și-a stabilit “cartierul general” lângă Volvo

Polestar, brandul de performanță al celor de la Volvo, a anunțat că sediul său va fi construit în Suedia, lângă “compania mamă”, cu toate că fabrica unde își va construi modelele se află în China.
Sambata, 20 Ianuarie 2018 | Mediu

Volvo și eficiența energetică: fabrica de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2

Volvo a anunțat că fabrica sa de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2, datorită implementării unui sistem de încălzire bazat pe energie regenerabilă.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 03 Noiembrie 2017 | Masini electrice si hibride

Mașină pentru mileniali: suedezii de la Uniti vor prezenta un model electric cu autonomie de 300 de kilometri și un preț de 20.000 de euro

Un start-up din Suedia vrea să intre pe piața auto cu o mașină electrică de doar 450 de kilograme, construită din fibră de carbon și materiale bio, cu o autonomie de 300 de kilometri și un preț de 20.000 de euro. Modelul va fi prezentat pe data de 7 decembrie.
Miercuri, 08 Februarie 2017 | Feature

Aventură în ADN: la plimbare cu noul Volvo V90 Cross Country prin Suedia

Am călătorit în mijlocul Suediei pentru a întâlni cea mai recentă apariție din gama Volvo. Și pentru a înțelege de ce noul V90 Cross Country este mașina perfectă pentru cei care au aventura în ADN.
Sambata, 29 Octombrie 2016 | Siguranta

Toyota Hilux, repetent la testul elanului: la 60 de km/h mașina e un pericol

Toyota Hilux este unul dintre cele mai populare modele pick-up, motiv pentru care a și fost suspus la testul elanului de către un ziar suedez.
Joi, 16 Iunie 2016 | O lume nebuna

Duster pentru ai noştri, Bugatti Chiron pentru francezi. Ce maşini reprezintă ţările de la Euro 2016?

Ce maşini ar trebui să conducă 10 dintre cele 24 de echipe naţionale calificate la Euro 2016? Rezultatul este previzibil: României i-a revenit Dacia Duster.
Vineri, 05 Februarie 2016 | Siguranta

Un artist suedez a inventat un nou semn de ciculație: ”Atenție la pietonii care se uită în telefon”

Un artist suedez a decis să îi protejeze pe cei care merg pe stradă cu ochii în telefonul mobil. A instalat un nou semn de circulație, care atenționează șoferii.
Marti, 16 Septembrie 2014 | Feature

POVEŞTI AUTO: 70 de ani de la primul hit Volvo: PV444

Primul model Volvo de mici dimensiuni a împlinit 70 de ani de existenţă. Modelul PV444 avea să devină un simbol al mărcii suedeze la lansarea sa, în 1 septembrie 1944.
Vineri, 29 August 2014 | Reportaj

Reportaj: Un SUV cu miros de muşchi

Lansarea noului Volvo XC90, care a avut loc la Stockholm, ne-a pus faţă în faţă cu primul model Volvo care respectă atât valorile suedeze, cât şi cerinţele globale de vârf ale clienţilor SUV-urilor premium. Vă spunem cum s-a văzut maşina de aproape şi de ce are şanse majore să fie modelul care va ridica marca suedeză.
Vineri, 16 August 2013 | Modele noi

Fabrica Saab a fost redeschisă de noul proprietar al mărcii

National Electric Vehicles Sweden, noul proprietar al mărcii Saab, a decis redeschiderea fabricii din Trollhattan. Producția ar putea fi repornită până la sfârșitul anului.

Tag-uri similare

BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Citroen, Opel, Hyundai, Volvo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru