Tehnologie

Joi, 02 Mai 2019 | Tehnologie

Fiat Chrysler va folosi tehnologie Google și Samsung pentru conectarea tuturor modelelor, până în 2022: noile funcții vor fi disponibile începând cu 2019

Fiat Chrysler va utiliza tehnologie de la Google şi Samsung pentru conectarea tuturor vehiculelor sale, până în 2022, oferind servicii de muzică şi video, precum şi, ulterior, servicii de car-sharing şi posibilități de conducere autonomă.
Joi, 11 Aprilie 2019 | Tehnologie

Ford a găsit un răspuns isteț la hoții tehnologizați: cheia inteligentă care intră în modul Sleep când nu e folosită

Hoții pot profita de funcția keyless entry a mașinilor cu ajutorul unor range extendere care păcălesc senzorii de proximitate, deci pot deschide și porni mașina. Ford a găsit o soluție inteligentă la această problemă.
Miercuri, 27 Martie 2019 | Tehnologie

Analiză: BMW, la granița dintre o companie auto și o companie de tehnologie

Începe cel mai important deceniu din istoria automobilului, iar bavarezii vor să fie în fruntea revoluției. Spre deosebire de unii dintre clienții săi, BMW semnalizează încă de pe acum direcția în care își va concentra eforturile.
Luni, 28 Ianuarie 2019 | Tehnologie

Huawei dezvoltă un sistem care alertează poliția dacă ai consumat alcool la volan

Huawei dezvoltă un sistem format din senzori și camere video care este capabil să detecteze dacă șoferul a consumat băuturi alcoolice. În cazuri extreme, sistemul poate suna automat la 112 pentru a raporta cazul.
Marti, 08 Ianuarie 2019 | Tehnologie

Ford pregătește o nouă tehnologie wireless: sistemul va permite “comunicarea directă” între mașini începând din 2022

Ford a anunțat că pregătește o nouă tehnologie wireless care va permite “comunicarea directă” între mașini. Tehnologia va fi implementată pe noile modele Ford din Statele Unite, începând cu anul 2022, potrivi Reuters.
Luni, 07 Ianuarie 2019 | Tehnologie

Nissan dezvoltă hărți digitale la 360 de grade: șoferii vor putea avea o imagine de ansamblu asupra traseului

Nissan va prezenta o tehnologie care va permite șoferilor să vizualizeze condițiile de trafic prin intermediul unor hărți digitale la 360 de grade.
Joi, 20 Decembrie 2018 | Tehnologie

Jaguar Land Rover a dezvoltat o portieră care se deschide automat la apropierea șoferului: tehnologia permite și controlul prin gesturi

Jaguar Land Rover a dezvoltat o nouă tehnologie ce permite deschiderea automată a portierei atunci când șoferul de apropie de mașină. Tehnologia oferă și posibilitatea controlului prin gesturi.
Vineri, 14 Decembrie 2018 | Tehnologie

Audi va prezenta în ianuarie tehnologii noi de divertisment: pasagerii vor putea urmări filme prin servicii de streaming

Audi va prezenta în luna ianuarie o serie de tehnologii noi care vor fi disponibile în viitor pentru pasageri. Aceștia vor putea urmări filme și alte tipuri de conținut prin intermediul unor platforme de streaming online.
Marti, 04 Decembrie 2018 | Masini electrice si hibride

Bentley susține că tehnologia actuală nu îi permite să lanseze un model electric de lux: “Trebuie să mai așteptăm până în 2023-2025”

Șeful Bentley, Adrian Hallmark, a spus că tehnologia actuală a bateriilor încă nu permite dezvoltarea și lansarea unui model electric de lux din partea Bentley. Acest lucru ar urma să se întâmple undeva în jurul anilor 2023-2025.
Joi, 15 Noiembrie 2018 | Industrie

BMW, Vodafone și Ericsson cer introducerea internetului 5G pentru mașinile din Europa: Comisia Europeană preferă tehnologia WiFi

BMW, Vodafone și Ericsson au făcut un apel către Comisia Europeană pentru introducerea internetului 5G în mașini, în condițiile în care autoritățile preferă tehnologia WiFi ce este folosită de companiile rivale.
Joi, 15 Noiembrie 2018 | Tehnologie

Jaguar Land Rover se alătură proiectului prin care vei prinde mereu verde la semafor: "Tehnologia va apărea pe mașini în 3 ani"

Jaguar Land Rover s-a alăturat proiectului pentru dezvoltarea unei tehnologii prin care șoferul va fi informat ce viteza optimă trebuie să aibă pentru a prinde mereu verde la semafor, la care a aderat recent și Ford.
Vineri, 12 Octombrie 2018 | Tehnologie

Ford testează o tehnologie cu care vei prinde întotdeauna verde la semafor: mașina îți va recomanda viteza optimă în funcție de trafic

Ford a început să testeze un sistem prin care mașina va recomanda șoferului o viteză optimă pentru a trece prin intersecții fără să mai prindă culoarea roșie a semaforului.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 11 Octombrie 2018 | Masini autonome

Ford testează o nouă tehnologie pentru mașinile autonome: vehiculele “comunică” între ele, iar viteza este ajustată pentru evitarea coliziunilor în intersecții

Ford susține că, în viitor, mașinile autonome vor putea să circule pe drumurile publice fără să mai oprească în intersecții. Constructorul testează o tehnologie care permite vehiculelor să “comunice” între ele, iar viteza să fie ajustată astfel încât coliziunile să fie evitate. Astfel, drumul ar urma să fie parcurs fără oprire până la destinație.
Vineri, 14 Septembrie 2018 | Masini autonome

Volkswagen caută aliați pentru dezvoltarea mașinilor autonome: nemții vor un “standard tehnologic” la nivelul industriei

Grupul Volkswagen vrea să se alieze cu alți producători auto ca să creeze un standard al industriei în ceea ce privește tehnologia mașinilor autonome. Nemții spun că, astfel, ar beneficia de mai multă protecție în fața legii în cazul unor eventuale accidente cu victime provocate de mașinile autonome.
Duminica, 15 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Șeful Lexus trage un semnal de alarmă: “Piața nu este pregătită pentru mașinile electrice. Trebuie să ne uităm și la alte soluții”

Tehnologia mașinilor 100% electrice nu este încă pregătită să fie adoptată pe scară largă, susține șeful Lexus. Potrivit lui Yoshihiro Sawa, alte soluții mai bune pentru piața auto, în acest moment, sunt mașinile pe benzină, hibrizii sau vehiculele propulsate cu hidrogen.
Luni, 04 Iunie 2018 | Masini autonome

Jaguar Land Rover vrea mașini autonome cu abilități off-road: “Tehnologia va fi disponibilă după 2025”

Jaguar Land Rover susține că lucrează la o nouă tehnologie prin care mașinile autonome vor fi capabile să se descurce în off-road și indiferent de vremea de afară. Proiectul de aproape 5 milioane de dolari este așteptat să livreze primele rezultate undeva după anul 2025.
Joi, 24 Mai 2018 | Economic

Jaguar Land Rover mărește investițiile și vrea să lanseze noi modele: grupul va cheltui peste 5 miliarde de dolari pentru revitalizarea vânzărilor

Jaguar Land Rover a anunțat că va cheltui aproximativ 5.3 miliarde de dolari, în următoarele 12 luni, pentru dezvoltarea tehnologică și lansarea unor modele noi care să revitalizeze vânzările grupului.
Luni, 07 Mai 2018 | Tehnologie

Mașinile Volkswagen, vulnerabile în fața hackerilor: cercetării olandezi au reușit să acceseze sistemul de infotainment

Mai mulți cercetători de la o universitate olandeză au reușit să păcălească sistemul de securitate al rețelei Wi-Fi de pe Volkswagen Golf GTE și Audi A3 și să acceseze astfel sistemul de infotainment.
Miercuri, 11 Aprilie 2018 | Tehnologie

Dubai testează plăcuțe de înmatriculare digitale: amenzile vor fi plătite automat din conturile proprietarilor, iar aceștia vor fi urmăriți prin GPS

Dubai va introduce în fază de test plăcuțe de înmatriculare digitale care vor fi dotate cu sisteme GPS pentru localizare, iar plata amenzilor se va realiza automat din conturile bancare ale proprietarilor.
Vineri, 23 Martie 2018 | Masini autonome

Jaguar Land Rover vrea să testeze mașini autonome care se parchează singure: tehnologia va fi pusă la încercare într-un oraș din Marea Britanie

Grupul Jaguar Land Rover a prezentat o tehnologie care permite mașinilor autonome să caute un loc de parcare și să parcheze singure. Compania spune că testele vor avea loc în orașul britanic Milton Keynes.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan, regulament
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru