Tehnologie

Joi, 22 Martie 2018 | Tehnologie

Parteneriat: Jaguar Land Rover și BlackBerry vor lucra la un soft nou pentru viitoarele mașini ale grupului

Jaguar Land Rover și BlackBerry vor colabora pentru dezvoltarea unui nou soft care să fie folosit pe viitoarele modele din grupul auto. Într-o primă fază a parteneriatului, cele două companii vor introduce un nou sistem de infotainment.
Joi, 08 Martie 2018 | Industrie

Chinezii de la Geely se gândesc la o alianță între Volvo și Daimler: nemții nu vor însă ca tehnologia lor să ajungă pe mâna rivalilor

Geely se gândește la o posibilă alianță între Volvo și Daimler, însă planul chinezilor nu este pe placul șefilor celor doi constructori auto.
Luni, 05 Martie 2018 | Masini autonome

Toyota vrea să înființeze o companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome: TRI-AD va fi rezultatul unei investiții de 2.8 miliarde de dolari

Toyota și doi dintre furnizorii săi vor să investească aproximativ 2.8 miliarde de dolari într-o nouă companie care să dezvolte softuri pentru mașinile autonome.
Miercuri, 17 Ianuarie 2018 | Tehnologie

Jaguar Land Rover anunță investiții în electrificare și tehnologii autonome: un centru de inginerie software va fi deschis în Irlanda

Jaguar Land Rover va deschide un centru de inginerie software în Irlanda, acolo unde 150 de oameni vor lucra la dezvoltarea unor tehnologii autonome și pentru electrificarea autoturismelor.
Marti, 09 Ianuarie 2018 | Tehnologie

Continental a lansat un sistem de încărcare “universală” pentru mașinile electrice: tehnologia permite conectarea la orice fel de priză existentă pe piață

Încărcarea “universală” este o tehnologie nouă prezentată de Continental, prin care mașinile electrice se pot conecta la orice priză, fie că este AC sau DC.
Luni, 08 Ianuarie 2018 | Tehnologie

Românul care conduce revoluția inteligenței artificiale de la Nissan: tehnologie prin care mașina reacționează la comenzile trimise de creierul șoferului

Nissan susține că va prezenta o nouă tehnologie, bazată pe inteligența artificială, prin care mașina va reacționa la stimulii trimiși de creierul șoferului.
Sambata, 06 Ianuarie 2018 | Industrie

Declinul diesel: de la 55% la 44% în Europa. Analiștii prevăd continuarea scăderii, unii constructori continuă investițiile în tehnologie

Dacă acum 6 ani reprezenta cele mai vândute motoare din Europa, diesel-ul a coborât în 2017 la sub 45%. Analiștii au opinii amestecate legate de ritmul viitor al scăderii, dar toți converg spre aceeași concluzie: era diesel apune lent, dar sigur.
Miercuri, 29 Noiembrie 2017 | Industrie

Geely a vrut să cumpere 5% din Daimler: nemții au refuzat oferta prin care chinezii ar fi pus mâna pe tehnologia mașinilor electrice

Daimler a refuzat o ofertă prin care Geely voia să cumpere 5% din grupul german, potrivit unor surse citate de agenția Reuters.
Miercuri, 04 Octombrie 2017 | Tehnologie

La fel de periculoși ca șoferii în stare de ebrietate: Nissan a dezvoltat o tehnologie inedită care detectează șoferii deshidratați

Nissan a dezvoltat o tehnologie specială pentru scaune și volan care măsoară nivelul de transpirație și detectează șoferii deshidratați. Studiile arată că șoferii deshidratați la volan sunt la fel de periculoși ca șoferii aflați în stare de ebrietate.
Luni, 06 Februarie 2017 | Tehnologie

Geamuri cu funcţii touch: Ssangyong dezvoltă un sistem care va permite deschiderea geamurilor prin atingerea acestora

Constructorul sud-coreean Ssangyong a anunţat că va prezenta până la finalul anului un sistem care va permite deschiderea şi închiderea geamurilor prin atingerea acestora.
Miercuri, 01 Februarie 2017 | Tehnologie

BMW şi McLaren dezvoltă motorului viitorului: mai multă putere pentru aceeaşi capacitate

BMW şi McLaren vor colabora pentru dezvoltarea unei tehnologii de combustie mai bune pentru a oferi motoare mai puternice la aceeaşi capacitate ca în prezent.
Miercuri, 14 Decembrie 2016 | Tehnologie

Big Brother este aproape: sistemele de comunicaţii între maşini ar putea deveni obligatorii în SUA

Departamentul de Transporturi din Statele Unite propune ca toate maşinile să includă sisteme radio pentru a transmite între ele informaţii despre accidente sau starea drumurilor.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 21 Noiembrie 2016 | Tehnologie

Adio, chei! În curând vei putea deschide maşina cu un simplu selfie

Jaguar Land Rover a patentat o tehnologie care îţi permite să deschizi maşina cu un selfie, fără să mai ai nevoie de cheie. În plus, portiera se va deschide automat, astfel că mânerul nu va mai fi necesar.
Marti, 18 Octombrie 2016 | Intern

Cu ce contribuie românii la noul BMW Seria 7? Cele 8 tehnologii esențiale pe care Continental le produce la Timișoara

Automarket a mers la uzina Continental din Timișoara pentru a face cunoștință cu tehnologiile care iau naștere acolo și au ca destinație actuala generație BMW Seria 7.
Marti, 11 Octombrie 2016 | Masini autonome

O altă față pozitivă a mașinilor autonome: economii majore în sistemul de sănătate prin eliminarea accidentelor

Unul dintre efectele limitării numărului de accidente rutiere prin adoptarea mașinilor autonome este cel legat de economiile realizate de sistemul de sănătate. "Per total ajungem la economii majore pentru guverne", spun oficialii din Australia.
Miercuri, 05 Octombrie 2016 | Industrie

Faraday Future vrea să revoluționeze mașinile electrice: americanii anunță cele mai avansate baterii Litiu-Ion de pe piață

Cea mai nouă companie americană dedicată exclusiv mașinilor electrice va aduce primul model de serie pe străzi în 2018, dar anunță un parteneriat cu LG Chem prin care Faraday Future va avea acces la bateriile Litiu-Ion cu cea mai mare densitate energetică din lume.
Luni, 11 Iulie 2016 | Masini autonome

Adio, semafoare! Mașinile autonome vor face inutilă așteptarea la semafor în intersecție

Mașinile autonome ale viiitorului nu vor putea să treacă pe roșu din simplul motiv că semafoarele nu vor mai exista odată cu explozia acestui tip de automobil. După 150 de ani, tehnologia care organizează intersecțiile de azi va dispărea.
Luni, 11 Iulie 2016 | Tehnologie

Cui îi pasă de siguranţa rutieră? Şoferii preferă serviciile de conectare la internet şi asistenţă la parcare

Şoferii sunt interesaţi mai degrabă de conectivitatea la internet şi asistenţa la parcare disponibile pe msinile pe care le cumpără, în detrimentul tehnologiilor de siguranţă rutieră.
Luni, 04 Iulie 2016 | Tehnologie

Parcarea cu spatele devine floare la ureche: a apărut camera video marşarier cu panouri solare care se montează pe orice maşină

Trei foşti ingineri Apple au dezvoltat o cameră video marşarier alimentată de panouri solare care se poate monta pe orice maşină pentru a uşura parcările cu spatele.
Marti, 07 Iunie 2016 | Tehnologie

Cât de uşor poţi fura o maşină conectată la internet: Mitsubishi Outlander PHEV, vulnerabil din cauza unui modul de securitate

Mitsubishi Outlander PHEV poate fi accesat şi furat de hackeri din cauza absenţei unui modul de securitate care permite spargerea parolei de conectare la maşină.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan, regulament
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru