Tehnologie

Marti, 23 Ianuarie | Masini electrice si hibride

Hyundai și Kia: tehnologie care extinde autonomia mașinilor electrice

Grupul Hyundai a dezvoltat o tehnologie nouă pentru mașinile electrice, menită să mărească autonomia și performanțele acestora. Este vorba despre aerodinamica activă, care va mări autonomia cu 6 kilometri.
Duminica, 14 Mai 2023 | Tehnologie

Ford va continua să ofere conexiune Apple CarPlay și Android Auto în mașinile sale

Potrivit șefului Ford, Jim Farley, constructorul american va continua să ofere conexiune Apple CarPlay și Android Auto în mașinile sale.
Joi, 20 Aprilie 2023 | Tehnologie

PREMIERĂ: Afișajul care identifică șoferul, dezvoltat inclusiv de o echipă de români

Continental și trinamiX au dezvoltat un afișaj capabil să identifice șoferul și protejează împotriva furturilor de mașini. La dezvoltarea acestui produs a contribuit și o echipă de la centrul din Timișoara.
Luni, 06 Februarie 2023 | Feature

Am experimentat pe viu noul BMW i7: 5 tehnologii care ne-au impresionat

După ce, anul trecut, am călătorit la Bratislava pentru a vedea în premieră noua generație BMW Seria 7, acum am avut ocazia să experimentăm pe îndelete nava amiral a mărcii bavareze. Mai jos am trecut în revistă 5 tehnologii care fac din modelul german una dintre cele mai sofisticate limuzine de pe piață.
Joi, 01 Septembrie 2022 | Tehnologie

Hyundai/Kia: Modelele din Europa vor utiliza hărți și navigație de la TomTom

Compania TomTom anunță extinderea colaborării cu Grupul Hyundai, astfel încât hărțile și sistemul de navigație vor fi integrate și pe modelele Hyundai și Kia din Europa.
Marti, 30 August 2022 | Tehnologie

Elon Musk: Mașini Tesla complet autonome până la finalul lui 2022

Elon Musk își propune ca tehnologia Tesla care permite un condus complet autonom să fie gata până la finalul acestui an. În funcție de aprobări, ar putea fi disponibilă la scară largă în SUA și Europa.
Vineri, 19 August 2022 | Siguranta

STUDIU: Utilizarea butoanelor este mai sigură decât funcțiile tactile, în mașină

Utilizarea butoanelor este mai sigură decât funcțiile tactile, în timpul condusului, arată un studiu realizat de o publicație auto din Suedia.
Marti, 16 August 2022 | Tehnologie

Noua generație de faruri Ford va proiecta informații pe asfalt

Constructorul american de automobile lucrează la o tehnologie care să le permită farurilor să proiecteze informații și imagini pe asfalt. Aceasta este inspirată de sistemele Head-up Display.
Marti, 09 August 2022 | Tehnologie

Din 2024, Mercedes-Benz va avea un nou sistem multimedia. A debutat pe conceptul EQXX

Din 2024, toate modelele Mercedes-Benz vor avea un nou sistem de operare. Denumit simplu Mercedes-Benz Operating System, acesta îl va înlocui pe actualul MBUX.
Marti, 24 Mai 2022 | Tehnologie

Ford testează o tehnologie care reduce automat viteza în zonele pietonale

Ford a început să testeze o tehnologie nouă care va reduce automat viteza vehiculului în zonele pietonale din orașe. Tehnologia se numește Geofencing, care va fi folosită la vehicule pentru a crea o zonă virtuală în care acestea vor reduce singure viteza, fără intervenția șoferului. Tehnologia va fi testată în orașul Koln din Germania, cu ajutorul a două exemplare Ford E-Transit.
Vineri, 01 Aprilie 2022 | Industrie

Tehnologia conceptului Mercedes-Benz Vision EQXX va fi regăsită pe modelele de serie, din 2024

Un reprezentant al constructorului din Stuttgart a confirmat că tehnologia conceptului Mercedes-Benz Vision EQXX va fi regăsită pe modelele de serie, din 2024. Primul care ar putea beneficia de ea ar fi chiar viitorul sedan electric EQC.
Miercuri, 16 Martie 2022 | Tehnologie

Viitorul Mercedes-Benz EQS SUV va permite redarea de conținut video în timpul mersului

Constructorul german de automobile anunță că viitorul EQS SUV, cu zero emisii, va permite redarea de conținut video în timpul mersului, pentru pasagerul din față. Debutul este programat pentru data de 19 aprilie.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 09 Noiembrie 2021 | Tehnologie

Mașinile Mercedes-Benz vor avea un sistem de plată Visa. Clienții vor putea să achite carburant sau parcare

Daimler, compania mamă a Mercedes-Benz, a anunțat un parteneriat cu firma de plată Visa. Aceștia vor aduce, în premieră, un sistem prin care proprietarii vor putea să efectueze plăți prin intermediul mașinii.
Sambata, 07 Martie 2020 | Tehnologie

Seat dezvoltă o tehnologie care identifică oboseala la volan: 36% dintre accidente sunt cauzate de oboseala sau neatenția șoferilor

Seat vrea să îmbunătățească siguranța în trafic cu o nouă tehnologie care analizează comportamentul șoferului pentru a identifica oboseala la volan. Potrivit Seat, 36% dintre accidentele rutiere sunt provocate de oboseala sau neatenția șoferilor.
Marti, 07 Ianuarie 2020 | Tehnologie

Renault a dezvoltat o tehnologie care conectează mașina cu locuințele “smart”: sistemul va fi disponibil pe modelele cu Easy Link

Renault a dezvoltat o tehnologie care permite conexiunea digitală dintre mașină și locuințele “smart”. Noua tehnologie permite clienților să controleze diferite dispozitive din casă în timp ce se află în mașină și va fi disponibil pe modelele Renault cu sistemul Easy Link.
Marti, 12 Noiembrie 2019 | Tehnologie

Fiat-Chrysler dezvoltă un motor turbo cu 6 cilindri în linie: noua unitate ar putea dezvolta peste 500 de cai putere

Alianța Fiat-Chrysler dezvoltă un motor turbo cu 6 cilindri în linie care va avea versiuni cu puteri cuprinse între 365 CP și 500 CP, potrivit unor informații neoficiale.
Duminica, 14 Iulie 2019 | General

Poliția rutieră din Londra va folosi drone: "Scopul este intimidarea șoferilor agresivi și a celor care participă la curse ilegale de mașini"

Poliția rutieră din Londra va utiliza drone cu scopul de a identifica mai rapid șoferii care depășesc cu mult limitele de viteză și care participă la curse ilegale de mașini.
Miercuri, 03 Iulie 2019 | Tehnologie

Hyundai a dezvoltat un nou motor care promite performanță și consum îmbunătățite, cu emisii mai mici: propulsorul 1.6 benzină turbo de 180 CP și 265 Nm va fi disponibil pe viitoare modele Hyundai și Kia

Hyundai a dezvoltat un nou motor care promite performanțe mai bune, consum mai mic, dar și emisii reduse. Tehnologia CVVD va fi lansată împreună cu noul propulsor 1.6 benzină turbo T-GDi care dezvoltă 180 de cai putere și un cuplu de 265 Nm. Motorul va fi disponibil în curând pe modelele Hyundai și Kia.
Vineri, 31 Mai 2019 | Tehnologie

Jaguar Land Rover dezvoltă un volan cu senzori: șoferul primește informații de la sistemul de navigație prin modificarea temperaturii volanului

Jaguar Land Rover a dezvoltat un volan echipat cu senzori care permite șoferului să primească informații de la sistemul de navigație prin creșterea sau scăderea temperaturii volanului, pentru a nu se mai uita pe ecran.
Luni, 13 Mai 2019 | Tehnologie

Noile tehnologii generează probleme de fiabilitate pentru șoferii cu mașini noi: sistemele de navigație, pe primul loc în top defecțiunilor

Tehnologiile moderne introduse de constructori pe mașini generează o mare parte dintre problemele de fiabilitate întâmpinate de șoferi, cele mai multe fiind trecute în rândul sistemelor de navigație.

Tag-uri similare

Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, McLaren, Audi, Ford, Toyota, Nissan, regulament
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru