Ford Fiesta 1.0 EcoBoost este ”Maşina Anului 2013 pentru Femei”

de Sebastian Toma
Miercuri, 24.07.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Juriul Maşina Anului pentru Femei (Women's World Car of the Year) a ales Ford Fiesta 1.0 EcoBoost drept câștigătorul ediției 2013. Subcompacta a biruit în finală în fața noului Range Rover și a lui Mazda CX-5.

Esential 18 membre are juriul WWCOTY, responsabil de organizarea concursului Maşina Anului pentru Femei (Women's World Car of the Year)
Juriul Women's World Car of the Year a anunţat astăzi oficial câştigătorii concursului în care juriul este format exclusiv din femei care activează în zona presei de specialitate. Conform rezultatelor oficiale ale acestei competiţii, Ford Fiesta 1.0 EcoBoost este Maşina pentru Femei a Anului 2013. Câștigătorul ediției precedente este Range Rover Evoque, iar modelul de clasă mică de la Ford a surclasat în acest an Mazda CX-5 și noul Range Rover, ceea ce face rezultatul său cu atât mai impresionant.

Dacă ediția precedentă a concursului avea patru categorii (Maşini de Familie, Maşini de Lux, Maşini Sport şi Maşini Economice), anul 2013 a adus a cincea categorie – SUV-urile. Regulamentul a fost simplu: cele 18 membre ale juriului acordând puncte fiecărei maşini înscrise în concurs. maşina cu cele mai multe puncte din fiecare categorie câştigă respectiva secţiune, iar maşina cu cele mai multe puncte dintre câştigătoarele de categorii îşi adjudecă marele premiu.

În cazul de față, Fiesta 1.0 EcoBoost a câștigat premiul cel mare la categoria Mașini Economice, ca apoi să le întreacă pe CX-5 și Range Rover în finală, când au intrat în joc doar finaliștii celorlalte categorii.

CÂȘTIGĂTORII PE CATEGORII

Urmareste Automarket
Mașina de Familie a anului 2013, potrivit WWCOTY, este Audi Allroad. Polul opus, categoria Mașini Sport, îi aparține lui Porsche Boxster S. Categoria Mașini Economice a marcat intrearea lui Ford Fiesta 1.0 EcoBoost în finală, în timp ce Range Rover a obținut titlul de Mașina de Lux a anului potrivit WWCOTY.
Cel mai bun SUV, în opinia juriului de 18 membri al WWCOTY, este Mazda CX-5. În mod surprinzător, titlul de Mașina Sport a anului nu s-a jucat între modele precum Ferrari F12 Berlinetta, Aston Martin Vanquish, Jaguar F-Type, Porsche 911, Porsche Panamera și Maserati Quattoporte, concurenți puternici care au ajuns în short-list, dar nu au reușit să se califice în finală.

WOMEN'S WORLD CAR OF THE YEAR 2013 - Maşinile câştigătoare

MAŞINI DE FAMILIE MAŞINI SPORT MAŞINI DE LUX MAŞINI ECONOMICE SUV-URI
1 Audi Allroad
1 Porsche Boxster S
1 Range Rover
1 Ford Fiesta 1.0 EcoBoost
1 Mazda CX-5
2 Volkswagen Golf 2 Audi RS5 2 Mercedes-Benz SL550 2 Kia Forte 2 Hyundai Santa Fe
3 BMW Seria 3 3 Toyota GT86/Subaru BRZ 3 BMW Seria 6 3 Toyota Prius 3 Nissan Pathfinder
 
  CLASAMENT GENERAL 2013
1 Ford Fiesta 1.0 EcoBoost
2 Mazda CX-5
3 Range Rover

 

Via WCOTY

Comentarii (2)

  • Ford este o marca a carei istorie este sinonima cu inovatia. Nu mai era nevoie de alte dovezi, dar dovezile sunt mai mult decat bine venite!
    8 1
  • Cateodata istoria Ford a fost sinonima si cu furtul de inovatii. Nu cred insa ca sunt singurii care au procedat asa. Sper ca nicio marca nu mai procedeaza asa.
    2 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru