Poluare

Vineri, 24 Februarie 2017 | Tehnologie

Fum reciclat: o companie indiană captează gazele de evacuare și le transformă în cerneală

Un indian a avut o idee care la prima vedere părea imposibilă: captarea substanțelor emise de motoarele mașinilor și transformarea lor în cerneală. Proiectul este însă pe drumul cel bun după ce a apărut pe platforma de crowdfunding Kickstarter.
Joi, 02 Februarie 2017 | Mediu

O nouă măsură împotriva poluării la Paris: utilitare electrice de închiriat pentru curieri

Curierii care livrează produse în anumite cartiere ale Parisului pot renunţa la propriile maşini în favoarea închirierii unor utilitare electrice. Măsura are rolul de a reduce poluarea în oraş.
Luni, 28 Noiembrie 2016 | Industrie

8 dintre cei mai mari 12 constructori nu vor respecta normele europene de emisii din 2021: VW riscă amenzi de un miliard de euro

Grupul PSA Peugeot-Citroen, Toyota, Alianţa Renault-Nissan şi Volvo vor fi singurii constructori majori care vor respecta noile norme europene de emisii din 2021, potrivit unei companii de consultanţă.
Marti, 12 Aprilie 2016 | Mediu

Vine o avalanșă de mașini diesel aduse din Germania? Nemții vor interzice accesul în oraș pentru mașinile care nu au Euro 6

Începând cu acest an, germanii vor să interzică accesul în oraș pentru mașinile diesel care nu respectă normele Euro 6. Această măsură ar putea forța populația să renunțe rapid la mașinile mai vechi, în căutarea unui diesel de ultimă generație.
Miercuri, 03 Februarie 2016 | Industrie

Marele fiasco. Parlamentul European a votat azi o derogare care arată că mașinile pot emite de două ori mai mult NOx decât limita legală

Parlamentul European a acceptat astăzi derogarea care le dă voie constructorilor auto să aibă mașini care pot depăși de peste două ori limita de 80 de miligrame de Oxid de Azot per kilometru, care face parte din cerințele Euro6.
Vineri, 22 Ianuarie 2016 | Mediu

Alertă de poluare în Germania: locuitorii din Stuttgart au fost rugați să își lase mașinile acasă

Poluarea urbană lovește în premieră Germania, acolo unde specialiștii au măsurat o cantitate dublă de substanțe deunătoare față de limita maximă admisă.
Duminica, 27 Decembrie 2015 | Mediu

Măsuri anti-poluare fără precedent în Milano: traficul va fi interzis complet 3 zile la final de decembrie

Lipsa precipitațiilor, temperaturile ridicate și numărul de mașini care blochează orașul Milano au ridicat nivelul de poluare din Milano la un nivel critic. Drept urmare, autoritățile au luat măsuri radicale: 28, 29 și 30 de decembrie vor fi zile în care vehiculele private vor fi interzise pe străzi.
Luni, 02 Noiembrie 2015 | Mediu

Londra vrea să interzică maşinile diesel: "E cel mai simplu mod de a elimina poluarea"

Londra consideră că interzicerea maşinilor diesel este cea mai eficientă metodă de a elimina poluarea în centrul metropolei. Acestea sunt responsabile pentru 40% din emisiile de noxe.
Joi, 29 Octombrie 2015 | Mediu

Maşinile vor putea emite de două ori mai multe noxe decât limitele legale. "Este ca şi cum Dieselgate nu a avut loc niciodată"

Maşinile vor putea emite de două ori mai multe noxe decât limita legală, însă testele vor fi efectuate pe şosea în condiţii reale, potrivit noilor reglementări introduse de Uniunea Europeană.
Marti, 10 Februarie 2015 | Mediu

Măsuri fără precedent în Paris pentru eliminarea maşinilor poluante. Primul pas: maşinile mai vechi de 20 de ani vor fi interzise din această vară

Maşinile înmatriculate înainte de 1996 vor fi interzise din centrul Parisului în această vară. Planul merge mai departe şi prevede eliminarea până în 2020 a maşinilor înregistrate înainte de 2011.
Vineri, 01 August 2014 | Mediu

Noi măsuri drastice în Londra: acces permis doar pentru dieseluri Euro 6 şi maşini pe benzină nu mai vechi de anul 2006

Primarul Londrei a propus un nou set de reguli draconice pentru tranzitarea capitalei Regatului Unit. Ele vor viza în primul rând automobilele diesel, pe care primarul vrea să le vadă afară din oraş până în 2020.
Miercuri, 08 August 2012 | O lume nebuna

STUDIU: Animalele de companie au o amprentă de carbon mai mare decât cea a automobilelor

Doi cercetători specializaţi în traiul sustenabil susţin că animalele de companie, îndeosebi câinii şi pisicile, au o amprentă de carbon mai mare decât un automobil pe întreaga durată a vieţii.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 31 Ianuarie 2012 | Intern

Guvernul a suspendat taxa auto pentru automobilele înscrise deja în România

Taxa de mediu nu se va mai aplica timp de un an pentru automobilele înscrise în România înainte de 01.01.2007, spune noua Ordonanţă de Urgenţă emisă de Guvernul României.
Duminica, 29 Ianuarie 2012 | Mediu

California a aprobat noi reguli anti-poluare

Recunoscut pentru regulile sale dure în ceea ce privește poluarea auto, statul american California și-a înăsprit și mai mult legile. Noile legi încurajează vânzarea de automobile cu propulsie alternativă.
Joi, 05 Ianuarie 2012 | Intern

Taxa auto 2012 a fost promulgată de Preşedintele României

Veşti proaste pentru cei care sperau că Taxa Auto 2012 nu va trece şi de Puterea Executivă: Preşedintele Traian Băsescu a promulgat astăzi proiectul de lege privind noua formulă a taxei auto, anunţă RTV.
Sambata, 31 Decembrie 2011 | Mediu

STUDIU: Schimbarea uleiului la 5.000 kilometri este risipă

În fiecare an, 378.541.117 litri de ulei sunt risipiţi deoarece proprietarii ambiţioşi își schimbă prea devreme uleiul. Valoarea este valabilă doar pentru California, neexistând o statistică la nivel global.
Marti, 13 Decembrie 2011 | Mediu

FEATURE: UE vrea să scadă zgomotul traficului. 50.000 de oameni mor anual în Europa din această cauză

Zgomotul traficului urban duce la moartea a 50.000 de oameni în fiecare an în Europa. Uniunea Europeană vrea să schimbe acest lucru scăzând cu 4 decibeli zgomotul emis de maşini.
Miercuri, 31 August 2011 | Intern

Taxa auto va fi redusă cu 25% şi se va aplica şi vehiculelor deja înscrise în România

Guvernul a votat proiectul de lege al Ministerului Mediului privind taxa auto. Aceasta a fost redusă cu 25%, dar se aplică şi la prima transcriere a proprietăţii a unui automobil înmatriculat înainte de 01.01.2007, anunţă Mediafax.
Joi, 28 Iulie 2011 | Mediu

STUDIU: 22.000 de taxiuri emană 4.000 de tone de CO2 pe săptămână

Taxiurile contribuie într-o proporţie semnificativă la poluarea unui oraş, arată cei de la EcoVelocity. În cazul Londrei, 4.000 de tone de CO2 sunt eliminate săptămânal în atmosferă de 22.000 de taxiuri aflate în circulaţie.
Vineri, 22 Iulie 2011 | Mediu

SPANIA: Gratuitate pe viaţă cu transportul în comun dacă îţi casezi maşina

Oraşul Murcia din Spania le oferă gratuitate pe viaţă la transportul în comun locuitorilor care îşi casează maşinile funcţionale. Măsura a fost luată pentru a rezolva problemele legate de aglomeraţie şi poluare ale urbei.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, Volkswagen, Porsche, Romania, China, Concept, Maserati, SUA, hibrid
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru