California a aprobat noi reguli anti-poluare

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Duminica, 29.01.2012
Recunoscut pentru regulile sale dure în ceea ce privește poluarea auto, statul american California și-a înăsprit și mai mult legile. Noile legi încurajează vânzarea de automobile cu propulsie alternativă.

Cea mai importantă măsură luată de oficialii statului California este ca până în anul 2025, 15.4% din automobilele noi vândute aici să fie cu propulsie electrică, hibrid sau plug-in hybrid. Această nouă lege are ca scop reducerea cu 75% a emisiilor poluante ce cauzează smog până în anul 2025. De asemenea, va reduce emisiile de CO2 cu 34% între anii 2015 și 2025. 

Acest nou program se aplică practic fiecărui producător de automobile ce își vinde produsele în California: BMW, Mercedes, Hyundai, Kia, Mazda, Volkswagen, Chrysler, Ford, General Motors, Honda, Toyota și Nissan. Pentru a ajunge la procentul de 15.4%, acești producători trebuie să vândă 1.4 milioane de automobile electrice, hibride sau plug-in.

Zece alte state americane au de gând să adopte un regulament asemănător cu cel californian ceea ce ar duce cererea de automobile cu propulsie alternativă la peste trei milioane de unități.

Via | leblogauto

 

Comentarii (3)

  • AndreiRN
    Aer curat
    Ca si in multe alte domenii California a fost si este liderul si la protectia mediului. Inca din ani '70 au aparut normele de poluare la masini si de la an la an sunt mai stricte. Totusi sunt exceptii si modalitati prin care poti pastra un vehicul vechi si drag.
    6 0
  • george
    JUST ANOTHER CAFE?
    Daca nu exista sanctiuni aspre, va fi si chestia asta doar o alta flatulatie americaneasca pe care sa o adulmece cu nesat gusterii si papagalii
    0 0
  • AndreiRN
    Sanctiunile
    Pai sanctiunea insemna ca nu poti inscrie masina in circulatie.
    Faci reparatiile necesare sa treaca testul de poluare ($500 - $1000) si circuli cu ea.
    Dar exista si exceptii.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru