Comisia Europeana

Marti, 10 Decembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Subvenții de 3.2 miliarde de euro pentru producţia de baterii electrice în Europa: printre beneficiari se numără BMW, PSA și Opel

Comisia Europeană a aprobat ajutoare de stat în valoare de 3.2 miliarde de euro pentru producția de baterii electrice pe Bătrânul Continent, astfel încât Europa să recupereze decalajul față de Asia. Banii de la state precum Germania, Franța, Italia, Polonia, Belgia, Suedia și Finlanda vor ajunge la 17 companii, printre care BMW, grupul PSA și Opel.
Vineri, 19 Aprilie 2019 | Tehnologie

Victorie pentru producătorii auto care susțin WiFi: tehnologia a primit vot favorabil din partea europarlamentarilor, după ce a fost promovată și de Comisia Europeană

Parlamentul European a votat în favoarea tehnologiei WiFi ca standard pentru viitoarele mașini conectate, propunere susținută de Comisia Europeană și de producători precum Volkswagen, Renault sau Toyota. În tabăra “învinșilor” se numără Daimler, BMW, Ford sau grupul PSA, care au sprijinit varianta 5G.
Marti, 16 Aprilie 2019 | Industrie

BMW cere Germaniei să blocheze introducerea WiFi ca standard pentru mașinile din Europa: nemții luptă pentru implementarea 5G pe mașinile conectate

BMW a cerut guvernului german să blocheze inițiativa Comisiei Europene de introducere a tehnologiei WiFi ca standard pentru mașinile din Europa. Constructorul bavarez a făcut un nou apel pentru susținerea 5G, înaintea votului ce va avea loc miercuri în Parlamentul European.
Marti, 09 Aprilie 2019 | Industrie

Introducerea WiFi pe mașinile din Europa, respinsă de o comisie din Parlamentul European: este preferată varianta 5G, în timp ce Comisia Europeană dorește WiFi

Comisia pentru transport din Parlamentul European a respins propunerea CE de introducere a tehnologiei WiFi pentru mașinile din Europa. Comisia Europeană face lobby pentru WiFi, în timp ce europarlamentarii preferă varianta internetului 5G. Parlamentul European poate să blocheze inițiativa de introducere WiFi cu un vot majoritar în plen pe data de 17 aprilie.
Luni, 25 Februarie 2019 | Economic

Comisia Europeană investighează un posibil cartel pentru creșterea prețurilor la componente auto: sunt vizate Renault, Nissan, PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover

Renault, Nissan, grupul PSA, Fiat-Chrysler și Jaguar Land Rover se află sub investigația Comisiei Europene pentru că ar fi format un cartel pentru creșterea prețurilor la componentele auto, potrivit informațiilor din presa germană. Prețurile componentelor ar fi fost mărite artificial cu până la 25% de către companiile menționate.
Joi, 15 Noiembrie 2018 | Industrie

BMW, Vodafone și Ericsson cer introducerea internetului 5G pentru mașinile din Europa: Comisia Europeană preferă tehnologia WiFi

BMW, Vodafone și Ericsson au făcut un apel către Comisia Europeană pentru introducerea internetului 5G în mașini, în condițiile în care autoritățile preferă tehnologia WiFi ce este folosită de companiile rivale.
Marti, 18 Septembrie 2018 | Economic

Volkswagen, BMW și Daimler, în colimatorul Comisiei Europene: investigație privind existența unui posibil cartel între producătorii germani

Comisia Europeană a început o investigație oficială pentru a stabili dacă Volkswagen, BMW și Daimler au format un cartel pentru evitarea concurenței în dezvoltarea sistemelor de control al emisiilor. Autoritățile au informații referitoare la întâlniri secrete între oficialii constructorilor în care s-a discutat despre tehnologiile menite să limiteze emisiile poluante ale mașinilor.
Joi, 17 Mai 2018 | Siguranta

Proiect european: toate modelele noi lansate după 2021 ar putea include 11 sisteme de siguranță în standard

Comisia Europeană propune ca toate modelele noi lansate după anul 2021 să includă în standard 11 sisteme de siguranță, printre care frânarea de urgență, menținerea benzii de circulație și detectarea nivelului de oboseală al șoferului.
Sambata, 09 Decembrie 2017 | Economic

Noi regulamente auto din 2020: UE va putea să verifice și să retragă mașinile poluante de pe orice piață europeană

Negociatorii UE au obținut dreptul să fie deasupra autorităților naționale în domeniul normelor de emisii (precum RAR), astfel încât pot să verifice și să retragă de pe piață mașinile poluante atunci când e cazul. Noile regulamente ar urma să intre în vigoare în 2020.
Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Economic

Amendați pentru cartel: cinci producători au fixat prețurile pentru componente auto pe care apoi le-au vândut către Toyota, Suzuki și Honda

Comisia Europeană a anunțat amenzi totale de 34 de milioane de euro pentru cinci producători de componente auto, respectiv Tokai Rika, Takata, Autoliv, Toyoda Gosei și Marutaka. Aceștia s-au înțeles să fixeze prețurile pentru centuri de siguranță, airbag-uri și volane pe care apoi le-au vândut către Toyota, Suzuki și Honda.
Miercuri, 08 Noiembrie 2017 | Economic

Producătorii auto trebuie să reducă emisiile de CO2 cu 30% până în 2030: autoritățile europene pregătesc și stimulente pentru vânzarea mașinilor electrice

Comisia Europeană a anunțat o propunere legislativă prin care producătorii auto trebuie să reducă emisiile de CO2 cu 30% până în 2030. Autoritățile pregătesc și stimulente pentru vânzarea mașinilor electrice.
Vineri, 27 Octombrie 2017 | Industrie

Înainte de noile standarde CO2: 7 țări au cerut Uniunii Europene să impună limite stricte pentru emisiile mașinilor

Șapte țări au cerut Uniunii Europene să impună limite stricte pentru emisiile mașinilor, cu o lună înainte ca autoritățile de la Bruxelles să anunțe noile standarde privind emisiile de CO2.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 27 Octombrie 2017 | Industrie

Nemulțumire: Volkswagen, BMW și Daimler critică UE pentru un plan referitor la redevențele pentru brevete, care ar limita inovațiile

Volkswagen, BMW și Daimler au avertizat autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană că planul lor de recomandări privind redevențele pentru brevete ar putea afecta consumatorii și ar îngrădi inovația. Aceștia spun că miza o reprezintă vânzări de mii de miliarde de dolari.
Miercuri, 25 Octombrie 2017 | Industrie

Volkswagen respinge acuzațiile de cartel: “Nu știm nimic despre asta, noi am respectat legea”

Șeful grupului Volkswagen respinge acuzațiile că producătorii auto din Germania ar fi format un cartel tehnologic în ultimele decenii, după ce Comisia Europeană a început o investigație în acest sens.
Marti, 24 Octombrie 2017 | Industrie

Suspiciuni de cartel: Comisia Europeană continuă controalele la Daimler și Volkswagen

Comisia Europeană extinde investigația cu privire la un posibil cartel între cei mai mari producători auto din Germania, iar ultimii pe lista controalelor sunt cei de la Daimler și Volkswagen.
Luni, 23 Octombrie 2017 | Industrie

Control la sediul BMW: Nemții sunt suspectați de formarea unui cartel cu Daimler și Volkswagen

Comisia Europeană a efectuat o inspecție neanunțată la sediul BMW din Munchen, în urma unor informații privind existența unui cartel între cei mai mari producători auto din Germania.
Miercuri, 04 Octombrie 2017 | Industrie

Îngrijorați că Europa nu ține pasul cu China: Comisia Europeană convoacă industria auto la un summit al mașinilor electrice

Cei mai importanți producători și furnizori din industria auto au fost invitați de Comisia Europeană să participe săptămâna viitoare la un summit al mașinilor electrice.
Vineri, 21 Februarie 2014 | Industrie

Comisia Europeană: "Guvernul Franţei are dreptul să devină acţionar la PSA Peugeot-Citroen"

Comisia Europeană a dat acordul de principiu pentru tranzacţia anunţată de francezii de la PSA Peugeot-Citroen, prin care statul francez se angaja să cumpere 14% din acţiunile companiei pentru a întări situaţia acesteia.
Miercuri, 27 Noiembrie 2013 | Mediu

Comisia Europeană a amânat cu un an aplicarea integrală a limitei de 95 grame CO2/km

După cinci luni de discuţii cu statele membre UE, Comisia Europeană a făcut un compromis şi a decalat cu un an termenul limita de aplicare integrală a pragului 95 grame CO2 pe kilometru pentru maşinile noi.
Joi, 07 Noiembrie 2013 | Industrie

Germania: Refrigerantul refuzat de Daimler este considerat sigur de autoritatea federală în transporturi

Autoritatea federală de transporturi din Germania a trimis raportul său privind refrigerantul HFO-1234yf la Comisia Europeană. Refrigerantul a fost declarat sigur pentru utilizare, deşi a fost respins de Daimler.

Tag-uri similare

Opel, GM, Romania, General Motors, Germania, Europa, Marea Britanie, SUA, Franta, UE
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru