Design

Vineri, 21 Octombrie 2016 | O lume nebuna

BMW i3 cu malformații: modelul chinezesc Yema B11 este o copie la indigo a electricei germane

Ce faci atunci când vrei să scoți o mașină electrică nouă, dar nu ai inspirație la nivel de design? Dacă ești o marcă oarecare din china. copiezi fără probleme un nume deja cunoscut în lumea auto. De exemplu BMW i3.
Marti, 30 August 2016 | Industrie

Chinezii se jură că nu mai fură: au angajat casa de design Giugiaro să le deseneze un supercar electric

Casa de design Giugiaro se va ocupa de formele unui supercar chinezesc. italienii au fost angajați de compania Techrules, proaspăt înființată și decisă să lanseze o sportivă electrică de 1000 de cai putere.
Vineri, 20 Mai 2016 | Industrie

Volvo va scoate două mașini electrice până în 2020: autonomii de 350, respectiv 500 de kilometri

Primele modele 100% electrice nu vor avea un design special, ci vor fi versiuni ale modelelor din gama normală a mărcii. "Nu înțeleg de ce mașinile electrice trebuie să fie urâte", spune Peter Mertens, vicepreședinte Volvo, într-un interviu exclusiv Automarket.ro
Marti, 05 Aprilie 2016 | Masini electrice si hibride

Sunteți gata de revoluție? "Mașinile se vor schimba în următorii 15 ani cum n-au făcut-o în ultimii 100"

Designerul-șef al mărcii Jaguar susține că designul auto are oportunitatea de a se schimba major odată cu apariția mașinilor electrice. "Este un nou început", spune Ian Callum.
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Industrie

Sergio Marchionne își toarnă cenușă în cap: ”Chrysler 200 n-a avut succes pentru că am copiat designul lui Hyundai Sonata”

Sergio Marchionne, șeful Grupului Fiat-Chrysler, a recunoscut că designeri lui Chrysler 200 au copiat linia plafonului de la Hyundai Sonata. Asta a adus eșecul modelului american, care va fi scos și din producție.
Luni, 24 August 2015 | Industrie

Henrik Fisker, designerul lui BMW Z8 și Aston Martin DB9, vrea să înființeze o nouă marcă auto

Designerul danez Henrik Fisker și-a exprimat dorința de a înființa o nouă companie auto. Declarația sa vine la doar doi ani după ce a părăsit marca pe care a fondat-o și care îi poartă numele.
Joi, 21 Mai 2015 | Industrie

Mașinile viitorului vor renunța la plasticul din interior. "Nimeni nu-și amenajează casa cu bucăți din plastic", spun designerii Ford

Mașinile autonome care își anunță intrarea pe piață în circa două decenii nu vor mai avea comenzi și habitacluri clasice, iar materialele se vor schimba și ele radical. "Va fi mult mai important cum arată mașina în interior decât la exterior", spun designerii Ford.
Joi, 02 Aprilie 2015 | Industrie

Bentley acuză marca Lincoln de plagiat în cazul conceptului Continental: "În locul vostru l-am fi denumit Flying Spur Concept"

Discuţii aprinse în industria auto după ce designerul-şef Bentley, Luc Donckerwolke, l-a acuzat pe omologul său de la Lincoln că s-a inspirat masiv din Flying Spur atunci când a desenat conceptul Continental.
Miercuri, 25 Martie 2015 | Industrie

Indienii de la Mahindra poartă discuţii privind achiziţia Pininfarina

Mahindra&Mahindra, cel mai mare producător de SUV-uri din India, poartă discuţii privind o achiziţie a companiei italiene Pininfarina, titrează cei de la Bloomberg citând surse apropiate problemei.
Marti, 14 Octombrie 2014 | General

Şeful de design Renault: "Dacă maşinile noastre nu te seduc, suntem morţi"

Automotive News a realizat un interviu foarte interesant cu directorul de design al mărcii Renault. Acesta explică logica din spatele liniilor noii game şi analizează poziţia designului francez versus cea a designului german.
Luni, 14 Iulie 2014 | Industrie

Skoda Rapid Spaceback a primit premiul Red Dot pentru design

Skoda Rapid Spaceback a primit prestigiosul premiu Red Dot pentru design. Este al şaptelea model de serie Skoda ce primeşte acest premiu.
Joi, 29 Mai 2014 | General

Designerul Ford responsabil pentru Fiesta şi Focus părăseşte compania

Martin Smith, omul care a desenat modelele Ford ale ultimilor ani, va părăsi compania la finele anului. Locul său va fi luat de cel care a desenat noul Ford Mustang.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 30 August 2013 | Industrie

Chris Bangle: "Designul auto are nevoie de schimbare, iar designerii nu au curajul s-o facă"

Omul care a schimbat faţa BMW în anii '90-2000 susţine că designerii de astăzi trebuie să treacă la o nouă eră, dar acestora le lipseşte atitudinea. "Schimbarea nu are loc", crede Bangle.
Luni, 13 Mai 2013 | Industrie

BAIC l-a angajat pe designerul lui Mercedes-Benz CLS

Peter Arcadipane, un designer Mercedes-Benz responsabil de modele precum CL, CLS şi ML, a fost angajat de concernul chinez BAIC.
Miercuri, 13 Martie 2013 | Industrie

Henrik Fisker a părăsit compania cu acelaşi nume

Henrik Fisker, fondatorul Fisker Automotive, şi-a dat demisia de la conducerea mărcii pe care a fondat-o şi a părăsit compania.
Sambata, 23 Februarie 2013 | Modele noi

Jeep Cherokee - primele imagini oficiale trădează schimbări estetice radicale

Jeep a prezentat oficial noul model Cherokee, americanii fiind forțați de împrejurări după ce imagini spion cu acest model ajunseseră pe internet. Noul Jeep Cherokee șochează prin linii radicale și va ajunge în showroom-uri la finalul acestui an.
Joi, 15 Noiembrie 2012 | General

Concursul anual de design al Salonului Auto de la Los Angeles şi-a anunţat concurenţii

Organizatorii Salonului Auto de la Los Angeles au prezentat desenele înscrise în ediţia 2012 a concursului anual de design. Tema din acest an a fost maşina de patrulă a anului 2025.
Vineri, 19 Octombrie 2012 | Feature

Şase paşi ai evoluţiei designului Infiniti

Infiniti este o marcă tânără. Are o istorie relativ scurtă, dar a evoluat rapid, iar acest lucru este evident dacă privim cele şase concepte create de designerii mărcii de-a lungul timpului.
Marti, 03 Iulie 2012 | General

Sergio Pininfarina a decedat

Sergio Pininfarina, fiul fondatorului Carrozzeria Pininfarina, a decedat astăzi în casa sa din Torino. Sergio Pininfarina avea 85 de ani.
Duminica, 27 Mai 2012 | Video

3XVIDEO: BMW prezintă în detaliu proiectul Zagato Coupe

BMW prezintă în detaliu proiectul Zagato Coupe, modelul concept creat împreună cu carosierul italian Zagato pentru Concorso d'Eleganza Villa d'Este.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Nissan
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru