Diesel

Miercuri, 07 August 2019 | Industrie

Mercedes vrea să ajute clienții germani să evite interzicerea mașinilor diesel vechi: subvenție de 3.000 pentru un “retrofit” al motoarelor Euro 5

Mercedes oferă subvenții de 3.000 de euro pentru clienții cu mașini diesel vechi, ale căror vehicule ar putea avea interdicție să circule în orașele din Germania. Banii sunt oferiți pentru un “kit retrofit” al motoarelor diesel Euro 5.
Vineri, 05 Aprilie 2019 | Masini electrice si hibride

Șeful Audi se gândește să renunțe la diesel și benzină pentru unele modele: “Trebuie să investim în electrificare”

Unele modele din gama Audi nu vor primi o nouă generație, în timp ce altele vor rămâne fără o parte din motorizările actuale, potrivit CEO-ului Bram Schot, care spune că producătorul german trebuie să investească mai mult în electrificare, ce reprezintă o “reală provocare”.
Luni, 01 Aprilie 2019 | Industrie

Stuttgart interzice circulația mașinilor diesel cu motoare Euro 4 începând din 1 aprilie: mașinile cu motoare Euro 5 ar putea urma în vară

Autoritățile locale din Stuttgart au interzis circulația mașinilor diesel cu motoare care respectă cel mult norma de poluare Euro 4 începând din 1 aprilie.
Luni, 04 Martie 2019 | Mediu

Efectul negativ al scăderii vânzărilor de mașini diesel: emisiile medii de dioxid de carbon au crescut la cel mai înalt nivel din 2014 încoace

Emisiile medii de dioxid de carbon din cele mai importante 23 de piețe europene au crescut anul trecut la 120.5 grame pe kilometri, la cel mai înalt nivel de după anul 2014, ca urmare a declinului de vânzări de mașini diesel.
Luni, 04 Februarie 2019 | Industrie

Nemții au ieșit în stradă după interzicerea motoarelor diesel vechi: “Zeci de mii de oameni sunt afectați, nu ne permitem o mașină nouă”

Câteva sute de oameni au protestat în weekend pe străzile din Stuttgart, în urma deciziei de interzicere a motoarelor diesel vechi. De la 1 ianuarie, doar mașinile diesel Euro 5 și mai noi au voie să circule în Stuttgart, iar zeci de mii de nemți spun că nu au bani să-și cumpere o mașină nouă.
Luni, 04 Februarie 2019 | Industrie

Volkswagen încă mai crede în viitorul diesel: constructorul susține că vânzările diesel au crescut anul trecut în Germania

Volkswagen consideră că dieselul are în continuare un viitor în față, deși popularitatea sa este în scădere la nivel european. Nemții invocă o creștere a vânzărilor în 2018 și susțin că dieselul va continua să fie o “tehnologie importantă” în anii următori.
Miercuri, 30 Ianuarie 2019 | Industrie

Cota de piață a mașinilor echipate cu motoare diesel în Europa a scăzut la 36%: 57% dintre mașinile noi vândute anul trecut au fost echipate cu motoare pe benzină

Peste 57% dintre mașinile vândute în Uniunea Europeană în 2018 au motoare pe benzină, în timp ce modelele echipate cu motoare diesel au ajuns la o cotă de piață de aproape 36%.
Joi, 17 Ianuarie 2019 | Industrie

Scăderea vânzărilor de mașini diesel va continua: constructorii anticipează că motoarele diesel vor avea o cotă de piață de 30% în 2019

Constructorii auto anticipează că vânzările de mașini diesel vor scădea și în 2019, astfel că acest tip de motoare va avea o cotă de piață de până în 30%, comparativ cu cota de piață actuală de aproape 35%.
Luni, 14 Ianuarie 2019 | Industrie

Volkswagen, suspectat că a trucat emisiile și pe motoarele diesel de 1.2 litri: posibil recall pentru 370.000 de mașini în Europa

Grupul Volkswagen este anchetat de Autoritatea Federală de Transport (KBA) sub suspiciunea că ar fi trucat emisiile diesel și pe motoarele sale de 1.2 litri, scrie presa germană. Circa 370.000 de mașini ar urma să fie chemate în service dacă informațiile vor fi confirmate de KBA.
Luni, 07 Ianuarie 2019 | Masini electrice si hibride

Studiu: doar 5% din posesorii de mașini electrice ar mai reveni vreodată la diesel sau benzină

Doar 5% din posesorii de mașini electrice s-ar mai întoarce vreodată la mașinile diesel sau pe benzină, se arată într-un studiu realizat în Marea Britanie. Mai mult de jumătate din britanicii care nu dețin un vehicul electric au intenția să achiziționeze unul până în 2020.
Joi, 03 Ianuarie 2019 | Industrie

Dieselul își continuă declinul în Franța: scade la sub 40% din piață pentru prima oară după 20 de ani

Dacă majoritatea mașinilor vândute în Franța erau diesel în 2016, la doar doi ani distanță asistăm la o scădere galopantă a vânzărilor de modele care oferă această tehnologie: doar 38.9% cotă de piață pentru diesel în 2018.
Miercuri, 19 Decembrie 2018 | Industrie

Complicitate cu Volkswagen: un furnizor german a recunoscut implicarea în Dieselgate și va plăti o amendă de 35 de milioane dolari

Furnizorul auto german IAV și-a recunoscut vinovăția și va plăti o amendă de 35 de milioane de dolari pentru că a ajutat Volkswagen să “evite standardele de emisii din SUA”, a anunțat Departamentul de Justiție din Statele Unite, potrivit Reuters.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 05 Decembrie 2018 | Industrie

Volkswagen spune că mașinile diesel și pe benzină vor începe să dispară după 2026: “Vom elimina gradual motoarele cu ardere internă”

Grupul Volkswagen estimează că era motoarelor cu ardere internă este aproape să apună, iar mașinile diesel și pe benzină vor dispărea treptat după anul 2026.
Miercuri, 28 Noiembrie 2018 | Industrie

Honda va renunța la diesel în Europa în cel mult 3 ani: “Fiecare nou model lansat va avea cel puțin o versiune electrificată”

Honda va renunța la motorizările diesel în Europa până în 2021, urmând să se concentreze pe propulsia electrică și hibridă. Japonezii spun că actuala generație Honda Civic va fi ultimul model cu motoare pe motorină.
Miercuri, 14 Noiembrie 2018 | Economic

Spania vrea să interzică mașinile diesel și pe benzină din 2040: propunerea legislativă ar urma să fie dezbătută până la sfârșitul anului

Spania intenționează să interzică vânzările de mașini diesel și pe benzină începând cu anul 2040, potrivit unor surse guvernamentale ce spun că măsura este menită să reducă poluarea. Planul face parte dintr-o propunere legislativă ce ar urma să fie dezbătută până la sfârșitul lui 2018.
Luni, 12 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen susține că Dieselgate este de domeniul trecutului: “Am cumpărat și reparat aproape 90% din mașinile afectate la nivel global”

Grupul Volkswagen susține că a depășit aproape în totalitate scandalul Dieselgate, izbucnit în urmă cu 3 ani, care a provocat pagube serioase la nivel de imagine, dar și în contabilitate. Aproape 90% din mașinile cu emisii “trucate” au fost “cumpărate și reparate” de grupul german, potrivit CEO-ului Herbert Diess.
Luni, 05 Noiembrie 2018 | Mediu

Studiu: Mașinile cu motoare diesel Euro 6d-Temp emit în realitate mai puțin oxid de azot decât în testele oficiale

Un studiu recent a evidențiat că toate cele 270 de modele echipate cu motoare diesel Euro 6d-Temp care au fost testate de autoritățile naționale emit mai puțin oxid de azot decât în testele oficiale RDE.
Luni, 22 Octombrie 2018 | Economic

Daimler se așteaptă la o scădere cu 10% a profitului din 2018: grupul german dă vina pe “procedurile guvernamentale” privind mașinile diesel de la Mercedes

Daimler a transmis că profitul său din 2018 ar putea să scadă cu 10% din cauza “procedurilor guvernamentale din mai multe regiuni” cu privire la vehiculele diesel de la Mercedes-Benz.
Joi, 18 Octombrie 2018 | Economic

Programul Rabla la Volkswagen: noi stimulente și bonusuri pentru nemții care vor să scape de mașinile diesel vechi

Volkswagen a anunțat un nou program de stimulente și bonusuri pentru clienții din Germania care vor să scape de mașinile diesel vechi cu motoare de la Euro 1 până la Euro 4.
Miercuri, 17 Octombrie 2018 | Economic

Amendă uriașă pentru Audi: nemții trebuie să plătească 800 de milioane de euro pentru manipularea emisiilor diesel

Audi a primit o amendă de 800 de milioane de euro din partea autorităților germane pentru încălcarea normelor de poluare ale motoarelor sale diesel. Constructorul a anunțat că va plăti amenda, fără să o conteste.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru