Diesel

Luni, 06 Septembrie 2021 | Industrie

Hyundai va deveni brand 100% electric în Europa din 2035

Hyundai va opri vânzările de mașini diesel și pe benzină în Europa începând din 2035. Din acel moment, toată gama constructorului va fi formată doar din modele 100% electrice.
Vineri, 27 August 2021 | Masini electrice si hibride

Cota de piață a vehiculelor cu emisii reduse a ajuns la 17% din totalul european: declinul “termicelor” continuă

Datele analizate de Jato Dynamics pentru 26 de piețe europene arată că, în iulie, cota de piață a mașinilor electrice și hibride (BEV și PHEV) a atins 17% din totalul înmatriculărilor europene. Analiza arată că interesul pentru mașini diesel și pe benzină este în scădere, dar acestea continuă să domine piața europeană.
Luni, 17 Mai 2021 | Intern

România: Cota de piață a mașinilor electrificate s-a dublat în primele 4 luni. Scăderi pentru diesel și benzină

Piaţa auto din România înregistrează o scădere de circa 14% la patru luni, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. Mașinile electrice au avut o creștere de 80%, potrivit datelor publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).
Marti, 27 Aprilie 2021 | Industrie

Renault renunță la dezvoltarea unor noi motoare diesel

Renault nu va investi în dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel și, în schimb, le va îmbunătăți pe cele existente, potrivit CEO-ului Luca de Meo.
Vineri, 08 Ianuarie 2021 | Industrie

Presa germană: Audi vrea să renunțe la motoarele diesel și pe benzină în 10-15 ani

Audi plănuiește o tranziție graduală către o gamă compusă doar din modele electrice, iar motoarele diesel și pe benzină ar urma să fie eliminate în cel mult 10-15 ani, conform informațiilor neoficiale din presa germană.
Luni, 28 Decembrie 2020 | Mediu

Noi detalii despre Euro 7: "În 2035 nu veți mai putea cumpăra mașini diesel sau pe benzină"

Propunerile pentru standardul de poluare Euro 7 sunt atât de radicale încât după anul 2035 motoarele diesel și pe benzină nu vor mai putea respecta normele de poluare, potrivit unor europarlamentari care lucrează la proiect.
Joi, 01 Octombrie 2020 | Modele noi

Renault renunță treptat la diesel: Clio, Captur și Kadjar nu vor mai putea fi comandate cu motoare pe motorină începând din ianuarie

Renault va elimina motorizările diesel de pe Clio, Captur și Kadjar începând din 1 ianuarie, ca urmare a noilor norme de poluare din Uniunea Europeană, potrivit mai multor surse din presa franceză.
Vineri, 07 August 2020 | Masini electrice si hibride

Premieră pentru Renault în Franța: persoanele fizice au înmatriculat mai multe mașini electrice Zoe decât mașini diesel în primele șapte luni ale anului

Înmatriculările hatchback-ului electric Renault Zoe din Franța au fost mai mari decât înmatriculările de mașini diesel ale constructorului francez în primele șapte luni ale anului în rândul persoanelor fizice.
Luni, 06 Iulie 2020 | Economic

Italia pregătește măsuri pentru redresarea industriei auto: subvenții pentru mașinile diesel și pe benzină, dar și pentru electrice și hibrizi

Italia pregătește o reformă fiscală care să sprijine sectorul auto, una dintre industriile cele mai afectate de pandemie, după cum a anunțat premierul Giuseppe Conte. Parlamentul a dat undă verde la subvenții pentru achiziția celor mai noi vehicule pe benzină și motorină, precum și pentru vehiculele electrice și hibride.
Marti, 19 Mai 2020 | Industrie

Vânzările de electrice vor scădea cu 18% în 2020: analiștii estimează un declin de 23% pentru diesel și benzină

Vânzările de mașini electrice vor scădea cu 18% în 2020, la nivel global, potrivit estimărilor analiștilor. Aceștia mai spun că, pentru diesel și benzină, scăderea vânzărilor va fi de aproximativ 23% în acest an.
Marti, 12 Mai 2020 | Masini electrice si hibride

Înmatriculările europene de mașini electrificate s-au dublat în primul trimestru: scăderi de peste 32% pentru diesel și benzină

Cota de piață a mașinilor electrificate s-a dublat în primul trimestru și a atins 6.8%, după ce europenii au înmiatriculat peste 167.000 de unități. În schimb, înmatriculările mașinilor diesel și pe benzină au scăzut cu circa 32%, conform datelor oficiale publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Joi, 06 Februarie 2020 | Industrie

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut la 30% în Europa în 2019: mașinile cu motoare pe benzină au acaparat aproape 60% din total

Doar 30.5% dintre mașinile înmatriculate anul trecut în Europa au avut motoare diesel, în scădere de la aproape 36% în 2018, în timp ce aproape 60% dintre mașinile au motoare pe benzină.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 19 Decembrie 2019 | Industrie

Nissan vrea să renunțe la diesel pe modelul Qashqai: noua generație a SUV-ului, așteptată în 2020 cu versiuni hibride

Nissan vrea să renunțe la motorizările diesel pentru modelul Qashqai, urmând să se concentreze pe versiunile electrificate, potrivit unor surse din cadrul producătorului. Viitoarea generație a SUV-ului este așteptată în septembrie 2020 cu versiuni hibride.
Joi, 07 Noiembrie 2019 | Industrie

Cota de piață a mașinilor diesel a scăzut în Europa la 29% în perioada iulie-septembrie: înmatriculările au scăzut puternic pe principalele piețe

Doar 29% dintre mașinile înmatriculate în Europa în perioada iulie-septembrie au avut motoare diesel, ca urmare a scăderilor puternice din principalele piețe. Între timp, cota de piață a mașinilor pe benzină a crescut la aproape 60%.
Vineri, 18 Octombrie 2019 | Tehnologie

Mazda va lansa un nou motor diesel în 2020: "Vă vom arăta cât de curate și eficiente pot fi motoarele diesel"

Mazda a anunțat că va lansa în 2020 un motor diesel inovator "curat și eficient", fără să ofere detalii suplimentare despre tehnologia pe care o va utiliza acesta.
Luni, 30 Septembrie 2019 | Industrie

Popularitatea motoarelor diesel continuă să scadă: cota de piață a scăzut în Europa la numai 30% în luna august

Doar 30% dintre mașinile înmatriculate în Europa în luna august au avut motor diesel, în timp ce popularitatea mașinilor electrice și hibride a crescut la aproape 8%.
Vineri, 20 Septembrie 2019 | Masini electrice si hibride

Daimler ar putea renunța la dezvoltarea motoarelor diesel și pe benzină: “Ne concentrăm pe mașinile electrice”

Daimler se gândește să oprească dezvoltarea viitoarelor generații de motoare diesel și pe benzină, astfel încât să se concentreze exclusiv pe mașinile electrice, după cum a declarat un oficial al grupului german. Totuși, nemții vor continua să aducă îmbunătățiri la motorizările actuale.
Miercuri, 18 Septembrie 2019 | Industrie

Studiu: Numărul de mașini diesel "murdare" din Uniunea Europeană a crescut la 51 de milioane. În România există 328.000 de unități

Numărul de mașini diesel Euro 5 și Euro 6 din Uniunea Europeană care emit de peste două ori mai mult oxid de azot decât în testele de emisii a ajuns la peste 51 de milioane, dintre care 328.000 se află în România.
Vineri, 13 Septembrie 2019 | Industrie

Mercedes-Benz laudă consumul și emisiile scăzute ale motoarelor diesel: "Nu există niciun motiv să nu cumperi o mașină diesel"

Mercedes-Benz consideră că nu există niciun motiv pentru care clienții nu ar trebui să cumpere o mașină diesel dacă aceasta se potrivește nevoilor, întrucât consumul și emisiile sunt mai scăzute.
Miercuri, 07 August 2019 | Industrie

Mercedes vrea să ajute clienții germani să evite interzicerea mașinilor diesel vechi: subvenție de 3.000 pentru un “retrofit” al motoarelor Euro 5

Mercedes oferă subvenții de 3.000 de euro pentru clienții cu mașini diesel vechi, ale căror vehicule ar putea avea interdicție să circule în orașele din Germania. Banii sunt oferiți pentru un “kit retrofit” al motoarelor diesel Euro 5.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru