Diesel

Marti, 16 Octombrie 2018 | Industrie

Suzuki și Mitsubishi renunță la motorizările diesel în Europa: pick-up-ul L200, singura excepție

Suzuki și Mitsubishi au eliminat toate versiunile diesel de pe modelele comercializate în Europa, singura excepție fiind pick-up-ul L200, disponibil doar cu aceasta motorizare.
Marti, 16 Octombrie 2018 | Industrie

Opel, obligat să cheme în service 100.000 de mașini: constructorul a manipulat emisiile pe modelele Insignia, Zafira și Cascada

Ministrul Transporturilor din Germania a spus că va ordona Opel să cheme în service 100.000 de mașini, după ce procurorii au descoperit softuri de manipulare a emisiilor pe modelele Insignia, Zafira și Cascada.
Luni, 15 Octombrie 2018 | Industrie

Controale la Opel, după suspiciuni de manipulare a emisiilor: constructorul a confirmat verificarea fabricilor din Russelsheim și Kaiserslautern

Procurorii din Germania au controlat fabricile Opel din Russelsheim și Kaiserslautern în căutarea de probe într-un posibil dosar de trucare a emisiilor diesel. Controalele au fost confirmate de constructorul german, care nu a oferit alte detalii.
Vineri, 12 Octombrie 2018 | Mediu

Bulgaria, Polonia și Slovacia solicită măsuri pentru reducerea importurilor de mașini în Estul Europei: "Ar trebui recondiționate"

Bulgaria, Polonia și Slovacia au semnat o declarație comună prin care solicită Uniunii Europene măsuri pentru reducerea importurilor de mașini second-hand din țările vest-europene sau montarea unor filtre suplimentare.
Luni, 08 Octombrie 2018 | Industrie

Europa avertizează constructorii germani: "Nu exportați mașinile diesel vechi în Europa de Est"

Comisia Europeană avertizează producătorii germani să nu exporte în țările din Europa de Est mașinile diesel vechi pe care cetățenii le vor returna pentru a obține reduceri la achiziționarea de mașini noi.
Miercuri, 03 Octombrie 2018 | PARIS 2018

Mercedes apară tehnologia diesel: "În segmentul compact nu este nevoie de schimbare"

Mercedes consideră că motoarele diesel nu vor dispărea prea curând de pe modelele de clasa compactă sau mai mari și insistă că tehnologia este în continuare benefică.
Miercuri, 03 Octombrie 2018 | Economic

Germania vrea să scape de mașinile diesel vechi: nemții oferă subvenții pentru achiziția de autoturisme noi

Autoritățile germane vor să ofere subvenții pentru achiziția unor mașini noi și mai puțin poluante sau posibilitatea ca proprietarii de vehicule diesel vechi să-și reconfigureze sistemul hardware.
Joi, 27 Septembrie 2018 | Industrie

Popularitatea motoarelor diesel pe mărci: primele 9 locuri sunt ocupate de producători premium

37% dintre mașinile vândute de Dacia în Europa au motorizare diesel, similar cu media de la nivelul Uniunii. În schimb, pe primele nouă poziții în topul popularității diesel sunt numai constructori premium.
Luni, 17 Septembrie 2018 | Industrie

Kia ezită să investească într-o nouă generație de motoare diesel: coreenii așteaptă o stabilizare a “declinului motorinei”

Kia încă nu a luat o decizie cu privire la dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel, în condițiile în care așteaptă ca declinul vânzărilor de mașini pe motorină să se oprească.
Miercuri, 12 Septembrie 2018 | Intern

Dacia anticipează că motoarele diesel vor ajunge la o cotă de piață de numai 20%: "Mașinile mici și compacte vor trece masiv pe benzină"

Oficialii Dacia susțin că ponderea mașinilor diesel va scădea la numai 20%, în special în segmentele subcompact și compact.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Industrie

Frankfurt va introduce restricții pentru motoarele diesel în centrul orașului: mașinile Euro 4 și mai vechi vor fi interzise din februarie 2019

Autoritățile din Frankfurt trebuie să interzică circulația anumitor mașini diesel și pe benzină în centrul orașului începând cu luna februarie 2019, cu scopul reducerii poluării, potrivit deciziei unei instanțe din Germania. La început, vor fi interzise mașinile diesel Euro 4 și mai vechi, precum și motoarele pe benzină Euro 1 și 2.
Joi, 16 August 2018 | Industrie

Avertisment pentru posesorii de mașini implicate în scandalul Dieselgate: nemții care nu își “repară” softurile în service vor pierde dreptul de circulație

Autoritatea federală de transport din Germania a transmis un avertisment către posesorii de mașini din grupul Volkswagen ale căror vehicule au fost implicate în scandalul Dieselgate. Potrivit KBA, nemții care dețin o astfel de mașină diesel riscă să piardă dreptul de a mai circula dacă softul motorului “nu este reparat” în termenul impus de autorități.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 16 August 2018 | Industrie

Modele Mercedes și Porsche, interzise în Elveția din cauza emisiilor: sunt afectate unele exemplare Vito, Macan și Cayenne cu motoare diesel

Elveția a interzis înmatriculările unor modele noi precum Mercedes Vito, Porsche Macan și Porsche Cayenne ale căror motoare diesel au “păcălit” testele de emisii, potrivit unui anunț al autorităților de transport.
Joi, 02 August 2018 | Economic

Grupul Jaguar Land Rover, afectat de scăderea vânzărilor diesel în Europa: pierderi de 236 de milioane de euro în ultimele 3 luni

Jaguar Land Rover a raportat pierderi semnificative în ultimele trei luni, unul dintre motivele invocate fiind scăderea vânzărilor diesel în Europa. Astfel, grupul britanic a pierdut circa 236 de milioane de euro în trimestrul precedent.
Miercuri, 18 Iulie 2018 | Masini electrice si hibride

Vânzările de mașini electrice au încetinit în Europa, după primele 6 luni din 2018: “Aceste mașini rămân un produs de nișă, iar infrastructura este încă inadecvată”

Vânzările de mașini electrice au înregistrat o încetinire în prima jumătate a anului, la nivel european. Potrivit firmei de consultanță EY, creșterea vânzărilor a fost de 33% după ce anul trecut fusese la un nivel de 54% în aceeași perioadă.
Luni, 16 Iulie 2018 | Industrie

Dieselgate și la Opel? Autoritatea KBA a început audierile: 60.000 de unități Cascada, Insignia și Zafira cu motoare Euro 6 ar avea emisii de 10 ori peste limita legală

Autoritățile germane au început o investigație oficială după ce au descoperit “dovezi solide” că trei modele de la Opel ar fi depășit limitele în cazul emisiilor diesel. Un număr de 60.000 de unități Cascada, Insignia și Zafira cu motoare Euro 6 ar fi afectate în acest caz.
Joi, 21 Iunie 2018 | Industrie

Britanicii sunt hotărâți să interzică mașinile diesel și pe benzină: primarul Londrei a cerut aplicarea planului până în 2030

Marea Britanie este determinată să ducă la bun sfârșit planul prin care mașinile cu motoare diesel și pe benzină să fie interzise până în 2040, potrivit unor surse guvernamentale citate de Reuters. Mai mulți oficiali britanici, printre care și primarul Londrei, au cerut ca acest plan să fie implementat cu 10 ani mai rapid, până în 2030.
Miercuri, 06 Iunie 2018 | Mediu

Un nou studiu arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc emisiile legale: "Ar trebui să nu mai cumpărăm mașini diesel"

Un studiu independent arată că 91% dintre motoarele diesel Euro 6 depășesc normele de poluare în regim de utilizare real, în timp ce motoarele pe benzină sunt mai eficiente.
Luni, 28 Mai 2018 | Industrie

Comisar european: "Nu vrem ca România să se umple de mașini diesel vechi"

Comisarul european Elzbieta Bienkowska susține că regulile implementate la nivelul UE după scandalul Dieselgate vor ajuta oficialii să amendeze mai ușor constructorii care nu respectă regulile de emisii. De asemenea, oficialii UE vor recall-uri mai susținute în statele europene care au minimizat importanța lor, cum este și cazul României.
Marti, 15 Mai 2018 | Masini electrice si hibride

Kia va lansa un nou sistem de propulsie micro-hibrid cu motor diesel și acumulator de 48V: sistemul va fi montat prima dată pe Kia Sportage

Kia Motors va introduce primul său sistem de propulsie micro-hibrid cu motor diesel și un acumulator de 48 de volți, în a doua jumătate a acestui an. Primul model care va beneficia de noul sistem este Kia Sportage.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru