Diesel

Joi, 15 Februarie 2018 | Industrie

Daimler avertizează: “Scăderea cererii pentru diesel și trecerea la motoarele electrice ar putea destabiliza furnizorii din industria auto”

Grupul Daimler susține că o scădere a cererii pentru motoarele diesel și tranziția către vehiculele electrice ar putea echivala cu o destabilizare a furnizorilor săi, caz în care ar putea fi nevoie să le ofere susținere financiară.
Luni, 12 Februarie 2018 | Industrie

Motoarele diesel rezistă pe piață datorită flotelor cumpărate de companii: "Va fi greu să recâștige cotă de piață în fața propulsiei pe benzină"

Citroen susține că motoarele diesel vor avea șanse minime să recâștige lupta cu propulsia pe benzină în cazul în care companiile vor renunța să achiziționeze flote de mașini alimentate cu motorină.
Miercuri, 07 Februarie 2018 | Industrie

Vânzările de mașini diesel se prăbușesc în Franța, dar Dacia face notă discordantă: a vândut cu 27% mai multe unități diesel în Hexagon

Franța a raportat o scădere a vânzărilor de mașini diesel de 12% în luna ianuarie, însă situația este la polul opus pentru Dacia: datorită popularității lui Duster, marca de la Mioveni a vândut cu 27% mai multe vehicule diesel.
Luni, 29 Ianuarie 2018 | Industrie

Volkswagen își cere scuze pentru că a finanțat un test pe maimuțe privind efectele emisiilor diesel: studiul a fost cofinanțat de BMW și Daimler

Grupul Volkswagen continuă controversele din jurul manipulării testelor de poluare ale motoarelor diesel după ce nemții și-au cerut scuze pentru un experiment în care mai multe maimuțe au fost expuse la gaze de eșapament, cu scopul de a studia efectele acestora.
Sambata, 06 Ianuarie 2018 | Industrie

Declinul diesel: de la 55% la 44% în Europa. Analiștii prevăd continuarea scăderii, unii constructori continuă investițiile în tehnologie

Dacă acum 6 ani reprezenta cele mai vândute motoare din Europa, diesel-ul a coborât în 2017 la sub 45%. Analiștii au opinii amestecate legate de ritmul viitor al scăderii, dar toți converg spre aceeași concluzie: era diesel apune lent, dar sigur.
Vineri, 05 Ianuarie 2018 | Industrie

Mișcare curajoasă făcută de Toyota în Italia: japonezii scot versiunile diesel de la vânzare și se concentrează pe hibrizi

Gama de autoturisme Toyota nu va putea fi comandată în Italia în versiuni diesel începând cu luna ianuarie 2018, niponii mizând pe variantele hibride și pe benzină. Singurele modele care păstrează versiuni diesel sunt off-roaderele care nu au variante hibride: Hilux și Land Cruiser.
Luni, 25 Septembrie 2017 | Industrie

Efectul declinului diesel: producătorii înlocuiesc motoarele cu motorină cu sisteme micro-hibrid bazate pe benzină și acumulator de 48 V

Producătorii reacționează prompt la scăderea vânzărilor de mașini diesel și adoptă rapid noile sisteme micro-hibrid cu motoare pe benzină și acumulatori de 48 de volți.
Marti, 05 Septembrie 2017 | Industrie

Japonezul care a declanșat scandalul Dieselgate: "Apusul erei diesel este o exagerare"

Japonezul care a demascat tehnicile incorecte ale Grupului Volkswagen susține că era motoarelor diesel va continua în ciuda scandalului Dieselgate, care a afectat serios întreaga industrie și a condus la amenzi usturătoare pentru germani.
Joi, 03 August 2017 | Industrie

BMW lansează un "program Rabla" propriu la nivel european: până la 2000 de euro bonus la achiziția unei mașini noi cu emisii reduse

Dacă ai o mașină care se ridică la standardele de emisii Euro 4 sau mai puțin, BMW îți oferă până la 2000 de euro reducere pentru achiziția unora dintre modelele gamei sale.
Miercuri, 14 Iunie 2017 | Mediu

Munchen analizează posibilitatea de a interzice mașinile diesel care nu respectă standardul Euro 6

Autoritățile din Munchen, orașul german în care are sediul BMW, analizează posibilitatea de a interzice circulația mașinilor cu motoare diesel care nu respectă standardul Euro 6.
Joi, 11 Mai 2017 | Industrie

Volkswagen: "Viitorul este electric, dar propulsia diesel rămâne indispensabilă"

Grupul Volkswagen mizează pe lansarea a 30 de modele electrificate până în 2025, însă insistă că propulsia diesel rămâne "indispensabilă" pentru viitorul apropiat.
Marti, 11 Aprilie 2017 | Industrie

Efectul Dieselgate: Land Rover și Fiat, singurii constructori cu vânzări în creștere pentru diesel. La Dacia, scăderea este de 9%

23 dintre cei mai mari 25 de constructori au înregistrat o scădere la vânzările de mașini cu motoare diesel în Europa. În medie, scăderea este de aproape 4%, în timp ce în cazul Dacia aceasta ajunge la aproape 9%.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 10 Martie 2017 | Industrie

Diesel-ul mai rezistă doar până în 2020: Șefii Fiat-Chrysler și Volvo prezic moartea motoarelor diesel și înlocuirea lor cu sisteme hibride

Dacă vreți un motor diesel, e momentul să-l cumpărați; trăim ultimii ani în care acest tip de carburant va mai fi acceptat de regulile Uniunii Europene. Două personalități ale industriei prezic înlocuirea motoarelor diesel cu sisteme hibride din 2020 încolo.
Luni, 13 Februarie 2017 | Mediu

Londra vrea să elimine mașinile diesel printr-un program Rabla dedicat acestora: până la 4000 de euro bonus la casare

Primarul Londrei consideră că principala cauză a aerului poluat din capitala Angliei sunt mașinile diesel. Acesta propune un program prin care posesorii acestor mașini primesc vouchere între 2500 și 4000 de euro la casare.
Miercuri, 08 Februarie 2017 | Industrie

Volkswagen Polo deschide o nouă eră: subcompacta germană va avea propulsie hibridă în locul motoarelor diesel

Volkswagen va înlocui motoarele diesel de capacități mici cu hibrizi ușori fără încărcare la priză, ca urmare a normelor dure pentru emisii. Primul model care va beneficia de acest tratament va fi Volkswagen Polo în 2018.
Luni, 16 Ianuarie 2017 | Mediu

Oslo pune piciorul în prag: mașinile diesel, interzise în capitala Norvegiei pentru cel puțin două zile în această săptămână

Mașinile diesel vor avea viață grea în Europa următorilor ani. Autoritățile din Oslo le consideră vinovate pentru poluarea din oraș, drept pentru care le interzic începând de marți, 17 ianuarie, până când nivelul gazelor toxice din oraș va scădea la un nivel acceptabil.
Luni, 05 Decembrie 2016 | Mediu

Dieselul, între interzicere şi acceptare în Europa: 3 mari oraşe vor să-l elimine, Madridul spune că e imposibil

Paris, Atena şi Mexico City susţin că vor interzice maşinile diesel cel târziu în 2025, în timp ce Madridul a negat aplicarea unei măsuri similare din cauza "imposibilităţii" de a o pune în practică.
Miercuri, 16 Noiembrie 2016 | Industrie

Toyota anunţă vremuri grele pentru fanii motorinei: "Maşinile diesel vor costa mai mult decât hibrizii din cauza normelor de poluare"

Toyota anticipează că maşinile diesel vor ajunge să fie mai scumpe decât hibrizii din cauza normelor dure de poluare, urmând să rămână o soluţie doar pentru pieţele emergente.
Vineri, 30 Septembrie 2016 | Industrie

Corespondență de la Paris: E avalanșă de electrice. Dar dieselul nu moare, ci se transformă

La Salonul Auto de la Paris totul se învârte în jurul electricităţii, însă dezbaterea în privinţa viitorului motoarelor diesel este departe de a se încheia, mai ales după ce Nissan a reintrodus acest tip de propulsie pe noua generaţie Micra.
Marti, 02 August 2016 | General

Motoarele diesel sunt în scădere de turație: benzina revine în preferințele clienților

Motoarele pe benzină vor deveni preferatele șoferilor în următorii ani în detrimentelor celor diesel. Jumătate dintre șoferi exclud (încă) varianta achiziției unei mașini electrice.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru