Diesel

Miercuri, 22 Iunie 2016 | Mediu

Când nu ştie stânga ce face dreapta: francezilor nu le place diesel-ul, dar jumătate dintre ei îşi vor cumpăra unul

Francezii consideră că maşinile electrice şi hibride sunt cele mai economice şi plăcute la condus, însă jumătate dintre ei admit că următoarea lor maşina va fi una diesel.
Marti, 31 Mai 2016 | Tehnologie

După diesel, e rândul benzinei: Mercedes-Benz va monta filtre de particule pe motoarele sale pe benzină

După ce convertoarele catalitice au fost înlocuite pe motoare diesel de filtre de particule care oferă o eficiență mult mai ridicată în împiedicarea particulelor nocive rezultate în urma arderii, motoarele pe benzină se pregătesc și ele să adopte această tehnologie.
Joi, 28 Ianuarie 2016 | Industrie

Mercedes respinge acuzațiile de manipulare a emisiilor: "Diferențele dintre testele de laborator și cele de șosea sunt normale"

După ce presa occidentală a acuzat Mercedes că diferențele de emisii dintre fișa tehnică și testele pe șosea pentru un Clasa C diesel pot fi explicate doar prin utilizarea unui software de manipulare, germanii reacționează categoric: "Mașinile noastre nu trișează!"
Vineri, 23 Octombrie 2015 | Mediu

Testele oficiale de emisii nasc monștri: "Mașinile diesel emit mai multe noxe în oraș decât camioanele sau autobuzele"

Ați citit bine. Două studii realizate în Norvegia și Marea Britanie au ajuns la aceeași concluzie: o mașină diesel emite la fel de multe noxe în oraș precum o utilitară de 40 de tone. Motivul: testele autoturismelor sunt de laborator, în timp ce utilitarele trebuie să treacă prin teste reale pentru omologare.
Marti, 13 Octombrie 2015 | Industrie

Producătorii auto ameninţă cu preţuri mai mari pe motoarele diesel: "Susţinem un test realist de consum, dar implementat corect"

Prima reacţie oficială a constructorilor auto în cazul Volkswagen anunţă sprijin pentru un nou mod de testare a emisiilor, dar cu o condiţie: "să fie realist". Altfel, "preţul modelelor diesel va creşte"
Vineri, 25 Septembrie 2015 | Industrie

Analiştii germani: "Piaţa diesel va scădea de la 53% în 2014 la 35% în 2022". Cum îi afectează asta pe constructorii europeni?

Cazul Volkswagen şi repercusiunile lui vor avea ca efect limitarea pieţei diesel prin înăsprirea testelor de emisii la nivel european. Acest lucru va duce la o scădere a cererii pentru motoarele de acest tip în Europa, susţin analiştii germani.
Marti, 22 Septembrie 2015 | Industrie

Şeful Volkswagen SUA: "Am sfeclit-o. Vom plăti ce avem de plătit"

Directorul Volkswagen SUA este primul oficial al grupului german care recunoaşte deschis concluziile Asociaţiei de Protecţie a Mediului din SUA cu privire la modul în care marca germană a păcălit testele de emisii şi consum din Statele Unite.
Luni, 21 Septembrie 2015 | Industrie

Cazul Volkswagen continuă cu reacții la nivel înalt: de la Casa Albă la guvernul german

După ce Volkswagen a primit acuze care au făcut ca acțiunile companiei să scadă cu 20% într-o singură zi, cazul se extinde la nivel înalt în SUA și Europa.
Miercuri, 03 Iunie 2015 | Mediu

Franţa scoate diesel-ul de pe lista celor mai ecologice maşini. Asociaţia Producătorilor Auto contraatacă: "O decizie fără sens"

Maşinile din Franţa vor fi clasificate din 2016 în funcţie de nivelul eco pe care-l ating. Conform normelor de aplicare, niciun motor diesel nu se va putea califica în cea mai înaltă categorie destinată motoarelor termice.
Luni, 03 Noiembrie 2014 | Tehnologie

Ce este AdBlue şi la ce foloseşte?

Ce este soluţia AdBlue, de care are nevoie orice viitor proprietar de automobil cu motor diesel de ultimă generaţie pentru a putea porni maşina?
Luni, 20 Octombrie 2014 | Industrie

Ford investeşte 240 de milioane de euro pentru a fabrica mai multe motoare diesel

Ford a anunţat o investiţie de 240 de milioane de euro într-o uzină din Regatul Unit în vederea creşterii capacităţii de producţie a motoarelor diesel furnizate de aceasta.
Vineri, 20 Septembrie 2013 | Feature

POVEŞTI AUTO: 30 de ani de motoare diesel BMW

Oricât de ciudat ar părea astăzi, termenii diesel şi BMW nu erau compatibili acum 30 de ani. BMW era o marcă fidelă propulsoarelor performante pe benzină. Dar economicele motoare diesel nu mai puteau fi ignorate.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 02 August 2012 | Industrie

Clienţii Rolls-Royce: "Nu vrem motoare diesel"

Englezii de la Rolls-Royce le-au cerut clienţilor părerea privind implementarea motoarelor diesel, iar răspunsul unanim a fost negativ, indiferent de beneficii şi capacităţi.
Miercuri, 13 Iunie 2012 | Mediu

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: "Dieselul e cancerigen"

Rezultatele unui studiu recent realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că gazele arse emise de motoarele diesel sunt cancerigene de Grad 1. Reacţiile industriei nu au întârziat să apară: "E studiu bazat pe anii '50, când nu existau reglementări".
Luni, 26 Septembrie 2011 | Drive test

Opel Insignia 4x4 Sport - Integrala

Automarket a testat versiunea de top a modelului Opel Insignia cu tracţiune integrală. Este vorba de modelul 2.0 CDTI de 160 CP în echipare Sport.
Luni, 02 Mai 2011 | Modele noi

Porsche Panamera Diesel: 250 CP şi autonomie de 1200 de kilometri!

Porsche a echipat modelul Panamera cu un motor diesel. Unitatea V6 TDI dezvoltă 250 CP şi 550 Nm, în timp ce consumul mediu este de numai 6.3 litri la sută.
Joi, 05 August 2010 | Industrie

SUA: Clienţii de modele diesel sunt din ce în ce mai numeroşi

Motoarele diesel au început să prindă teren pe piaţa din Statele Unite ale Americii. Aproape 50% dintre toate modelele Volkswagen Jetta vândute sunt echipate cu un motor diesel, dar şi 17% din unităţile BMW X5 xDrive şi Mercedes-Benz GL.
Vineri, 16 Iulie 2010 | Tehnologie

Honda se va concentra pe hibrizi, nu pe diesel-uri ecologice

Honda îşi reduce portofoliul din Japonia şi se orientează spre producţia de hibrizi, renunţând la dezvoltarea motoarelor diesel extrem de ecologice.
Vineri, 21 Mai 2010 | Intern

Infiniti EX30d este disponibil în România de la 48.100 de euro

Clienţii Români ai mărcii Infiniti pot comanda noul EX30d, preţul acestui model în ţara noastră fiind anunţat astăzi de oficialii mărcii nipone.
Sambata, 20 Februarie 2010 | Tehnologie

Honda va introduce un sistem hibrid pentru SUV-uri pana in 2013

Japonezii de la Honda lucreaza la dezvoltarea unui nou sistem de propulsie hibrida pentru automobile mai mari, de genul SUV sau monovolum.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Porsche, Dacia, Citroen, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru