O mie de lucruri nasoale pe care le poţi păţi pe motocicletă

Motociclismul este un hobby foarte periculos. Pe deasupra, mai este şi costisitor şi te poţi trezi şi fără motorul tău iubit în doar câteva minute, cât le ia hoţilor să-l salte şi să-l urce în dubă.  Cu toate astea, este un hobby interesant, de care m-am apucat şi eu în urmă cu ceva vreme.

În fiecare an, mor zeci sau chiar sute de motociclişti, doar în România. Pentru ei nu se ţine doliu naţional, doar se fac reportaje la TV care conţin cuvinte precum ”bolidul”, ”gonea” şi multe altele.

Să nu mă înţelegeţi greşit, nu le iau apărarea tuturor motocicliştilor din acest film şi nici măcar celor care îşi montează tobe din fibră de carbon şi se cred la Moto GP pe marile bulervarde. Nu. Singurii de care îmi pare rău sunt cei care ”şi-o fură” pe nedrept.

Vă propun o compilaţie de pe Youtube în care vedem accidente cu motociclişti filmate din diverse unghiuri. Luaţi aminte şi nu faceţi ca ei! Pe scurt – purtaţi mereu echipament, conduceţi cu cap şi folosiţi oglinzile!

4 comentarii la “O mie de lucruri nasoale pe care le poţi păţi pe motocicletă”

  1. MuresMures spune

    Nu sunt motociclist….. dar vina cam e asa:
    - 20% viteza
    - 20% depasira pe dreapta
    - 10% tampiti
    - 50% conducatorii auto

  2. Cyrus spune

    Nu stiu care e statistica accidentelor printre motociclisti, poate ar fi bine sa se faca tinand cont de mai multi factori ca experienta cu motocicleta, dar si cu automobilul si alte mijloace de transport (inclusiv bicicleta), varsta conducatorului, puterea motocicletei, varsta ei etc, sa traga niste concluzii si sa ia niste masuri.

    Cred ca ar fi cazul ca perioada de invatare pt ei sa fie mai lunga sau pe etape, de exemplu in primul an sa nu poti merge cu motocicleta mai puternica de 15 hp, sau sa faca o retestare/consolidare in fiecare an pana aduna 3 ani de experienta.

    N-am mers niciodata pe motocicleta, dar am mers ceva timp pe bicicleta, chiar si prin oras. La inceput chiar am avut 2 mici accidente., Unul a fost in parc, ca am intrat prea tare intr-o curba, cei drept m-am ferit de 2 fete si am alunecat pentru ca era si praf pe asfalt. M-am ales cu o julitura buna la antebrat.
    Altul s-a intamplat la semafor, a trebuit sa franez pt ca se schimba culoare, dar din greseala am franat cu cele din fata mai devreme sau mai puternic decat cea din spate. M-am oprit la timp si n-am dat in nimeni, insa mi s-a ridicat roata din spate si am aterizat in genunchi.

    Dupa aceasta am devenit mult mai calculat si am invata sa anticipez lucrurile, iar experienta aceasta m-a ajutat foarte mult si cand am inceput deja sa conduc masina

  3. ionel spune

    nenorociti !ei nu stau la coada,trec printre masini,au viteza,unii isi merita soarta.

  4. Sebastian Toma spune

    @Ionel
    Mulţumim pentru feedback.
    Despre cei care nu îşi merită soarta (circulă regulamentar) şi mor în timp ce sunt accidentaţi de un autovehicul, ce poţi să ne spui?
    Ei mai sunt nenorociţi?