Confuzia taxei auto

Schimbarile repetate aplicate taxei auto, alaturi de zvonurile persistente care spuneau ca aceasta va fi eliminata au dus la o oarecare confuzie in randul populatiei. Pana si ministerele au fost zapacite de situatie, iar multi au speculat aceasta confuzie pentru a trage tepe celor care nu sunt la curent cu ce se intampla in jur – din punct de vedere legislativ, cel putin.

Inca de la introducerea taxei de prima inmatriculare, in anul 2007, in proiectul de lege era inclus un alineat care stipula faptul ca persoanele cu handicap sunt scutite de la plata taxei de inmatriculare, daca isi cumpara o masina adaptata pentru a fi condusa de acestia.

Pana aici, totul este in regula, nu? Problema apare in momentul in care un cetatean se hotaraste sa profite de dreptul lui de a inmatricula un vehicul fara a plati taxa auto, si decide sa publice un anunt la mica publicitate in care spune ca doreste un comision in schimbul acestui serviciu. Acest lucru nu este 100% legal, deoarece banii pe care ii cere in schimb nu sunt impozitati de statul Roman.

Pentru ca am dorit sa aflu parerea Misterului Finantelor privind acest caz, si eventualele situatii generale, am contactat biroul de relatii cu presa. Initiativa mea s-a incheiat brusc, in momentul in care am fost informat ca acest minister nu este responsabil cu taxa – evident abia dupa ce interlocutorul meu si-a intrebat colegii.

Am sunat apoi la Ministerul Mediului. Persoana abilitata nu era la birou dar mi s-a oferit numarul de telefon al acesteia, dupa ce mi s-a spus ca este la o sedinta de guvern. Am sunat-o pe dansa si mi-a spus ca este in concediu, dar ca ma va ajuta cum ar fi facut in oricare alta zi, trimitand cererea mea mai departe. Din pacate, nu imi poate oferi un raspuns concret, pentru ca nu este abilitata sa emita un comunicat in acest sens si nu poate fi citata. In ciuda faptului ca i-am explicat situatia si i-am adresat intrebarile mele, interlocutoarea mea a ramas pe pozitie: “nu stiu sa va raspund la intrebari, deoarece nu tine de mine”.

Nu este prima data cand intalnesc un asemenea raspuns, dar avand in vedere ca este un subiect care a luat amploare in ultima perioada, aveam pretentia la un raspuns mai potrivit.

Morala povestirii: Cand te apuci sa faci schimbari, anunta-ti colegii si subalternii!

7 comentarii la “Confuzia taxei auto”

  1. jeje spune

    Morala acestei postarii? Esti un mare om, frate, nu stii sa realizezi acordul corect intre predicat si subiect…Doamne!!! Cine te-a angajat pe tine? Mai esti esti, auzi tu, NEWS EDITOR!!!! Un sfat pentru ce-i care l-au angajat pe acest tip, trimiteti-l inapoi la scoala!!!! Gramatica, scuzati-mi expresia, PUTEEEE!!!! multumesc

  2. Sebastian Toma spune

    Daca nu ma insel, ai postat un comentariu cu acelasi username in cadrul unui articol pe care l-am scris eu in seara asta.
    Am senzatia ca este un atac personal nefondat, si te invit sa iti justifici afirmatiile.

  3. marius spune

    jeje …you`re such a stupid >:P…

  4. numaipotderas spune

    pt jeje,adica ala care a mancat cacat cum ca bloggeru nu stie gramatica…i have news for you…”ce-i care l-au angajat pe acest tip” nu exista in limba romana…exista “cei care”… vezi tu…daca pui cratima peste tot si speri ca nimeni nu o sa se prinda ca habar nu ai de ortografie…incearca macar sa nu mananci cacat fata de greselile altora…stii tu…PROSTU PANA NU E SI FUDUL NU E PROST DESTUL…SI LA TINE SE VEDE…RAU!

  5. bogdan spune

    vai doamne , acum ne apca grija de guvernul romaniei , din partea mea ala poate sa ceara cat vrea si fara sa impoziteze nimic ca la cat a furat guvenul din tara asta.. numai de grija nu imi e…. vai saracul guvern nu mai primeste banii de la un amarat….

  6. io spune

    e bine ca s-a inteles despre ce se “povestea” oricum. :|

  7. SimonaHadade spune

    cea mai de cacat problema e, cum a concluzionat si Sebastian Toma, ca nimeni nu stie nimic. toata lumea stie ca taxa exista, ca o platim ca prostii da’ NIMENI nu stie de unde, cum a venit si cu atat mai putin ce trebuie sa facem sau macar ce facem in continuare. suntem condusi de niste tampiti incompetenti. si ne mai miram ca nu ne merge chiar bine.