Maşinile cu numere de Bulgaria şi-au găsit naşul

Poliţiştii au scos capul din pământ şi au venit cu o propunere logică: dacă eşti la volanul unei maşini înscrise în alt stat, pe numele altei persoane, mai poţi circula în România încă 30 de zile. Pentru moment, este doar o propunere şi nu este clar dacă va fi sau nu aprobată şi transformată în proiect de Ordonanţă de Urgenţă.

Automat, ne-am trezit cu un val de comentarii scrise de cetăţeni care simt că drepturile lor sunt încălcate. Pentru ei, este necesară o scurtă clarificare: nu, nu este dreptul tău să circuli cu o maşină înmatriculată pe numele unui străin, la luni şi ani după ce ai cumpărat-o din străinătate, doar ca să fentezi taxa din România.

De ce nu este normal şi de ce s-a ajuns aici? Foarte simplu. Cele aproape 200.000 de maşini înmatriculate în străinătate care se perindă pe drumurile din România au provocat, de-a lungul timpului, pagube însemnate societăţilor de asigurări şi cetăţenilor cinstiţi. Vedeţi voi, când eşti la volanul unei maşini ale căror numere nu indică identitatea ta şi nu le pot transmite instant poliţiştilor adresa şoferului, eşti tentat să faci fel şi fel de măgării, pentru că nu poţi fi prins la fel de uşor.

Tocmai de aceea, unii concetăţeni absolut corecţi au decis că ar fi o idee bună să alimenteze şi să fugă fără să plătească de la benzinărie, să circule fără rovinietă, să fure şi apoi să fugă cu maşina şi tot aşa. De ce? Pentru că poliţiştii nu aveau cum să-i identifice.

Din cauza lor, suferă şi cetăţenii nevinovaţi, care s-au trezit păgubiţi de aceştia într-un fel sau altul, dar şi cetăţenii nevinovaţi care se aflau într-o oarecare zonă gri, să-i spunem. Mă refer aici la cei care aveau maşina înmatriculată în străinătate pe numele unui terţ, dar plăteau asigurarea şi impozitul în fiecare an şi făceau şi înspecţia tehnică periodică. Ca o paranteză, da, se poate să faci inspecţia tehnică periodică pentru un vehicul înmatriculat în alt stat la un sediu RAR, dar aceasta este valabilă doar în ţara noastră.

Aşadar, dacă eşti un cetăţean cinstit, care plăteşte asigurarea maşinii înmatriculată în alt stat, circulă respectând normele legale din România şi respectând ceilalţi şoferi, poţi să le mulţumeşti ”smecherilor” de doi bani care au făcut infracţiuni la volanul maşinilor înmatriculate în străinătate. Din cauza acestor specimene, toţi românii care vor veni în vacanţă în ţară după multe luni de trudă în străinătate vor fi controlaţi la sânge de poliţişti, pentru a se asigura că nu fac parte din categoria mai sus menţionată.

Că ne place sau nu, soluţia propusă de poliţişti este un pas spre normalitate, pentru că nu este acceptabil să circuli ani la rând cu actele ”în aer” sau într-o zonă gri, unde ai nevoie de o mână de hârtii legalizate la notar pentru a dovedi că o maşină este a ta şi că nu ai furat-o de la un bulgar/italian/spaniol/neamţ/etc.

Cât despre timbrul de mediu, dacă aveţi de făcut o tranzacţie care vă avantajează în formula taxei auto 2012 (aplicată până la intrarea în vigoare a noului timbru de mediu), mai aveţi până pe 14 martie să acţionaţi. Însă, este foarte important să vă gândiţi dacă maşina respectivă merită efortul.

34 comentarii la “Maşinile cu numere de Bulgaria şi-au găsit naşul”

  1. gelu spune

    Thumbs up pentru articol domnule Sebastian!

    sunt sigur ca sunt nenumarati “cu numere de bulgaria” corecti. Dar pana la urma nu inteleg de ce ar trebui sa umble cu toate cazaturile pe drumurile noastre. E adevarat, sunt si cazaturi autohtone (din ce in ce mai putine) in primul rand datorita programului rabla dar urmeaza ca, dupa acesta lege, (sper sa intre intr-o forma cat mai greu de fentat) sa isi faca si RAR treaba si sa numai inchida ochii si la jafurile de origine romaneasca.

  2. cristi spune

    hm,,poate chestia asta e un flagel la voi in bucuresti…la noi in provincie nu prea am observat astfel de probleme(desi eu nu am o masina inmatriculata pe bg cunosc multe persoane decente care au asa ceva si fara a fi inscrise pe bg nu si-ar fi putut permite o masina…da, mai exista in romania oameni care nu accepta jaful prcticat de statul roman si nu au spiritul de turma dezvoltat)… ,din punctul meu de vedere este o incalcare grosolana la dreptul de libera circulatie si sint convins ca ar exista solutii,gen asigurarea persoanei de la volan,o baza de date interactiva la nivel comunitar,special cu bg(da vb de sf-uri pt voi nu?…e mai misto sa vina ceafa lata sa dea cu barda..si nu mai trebuie sa sti niste chestii legate de pc de legi de drepturi…trebuie doar ceafa lata sa stie a se semna pe procesul verbal de amenda…simplu nu?)….a si sa nu uitam de dragii de la rar ,care pt o spaga de 100 e dau unda verde la adevarate bombe pe strada…..deci in final mina stinga si proasta a statului trebuie sprijinita de mina dreapta cea muschiuloasa ,da cu minte putina ….hai sa auzim de bine

  3. cristi spune

    ps: vb de infractiuni….daca nr e de romania,vine hotul si se preda de buna voie si politistul poate sa-si manince gogosica in voie fara a fi deranjat prea mult sau romanul e prea limitat mintal si nu poate retine decit numere romanesti ,in cazul in care e martor?….eu consider ca ponta e disperat si conform vechilor obiceiuri proaste ale psd au reinceput planurile lunare de amenzi…poate ar fi vremea ca si ministerele astea, insarcinate in masurile coergitive in relaria cu cetateanul (mai ,mapn etc) sa fie conduse de oameni cu muschi la creier nu la partea de sezut)….

  4. un oarecare spune

    Mi se pare foarte corect!

  5. Vasilica spune

    Si care e problema mea de cetatean cinstit sau nu ca, cacatii care ne-au condus si ne conduc sustin taxe abuzive. Sau care este vina mea ca militia este incompetenta si nu sunt in stare sa prinda infractorii(desi eu sunt sigur sa sunt mana in mana cu ei).

    Nu am masina pe BG sau alte tari in afara de Ro.Platesc ca un cretin taxe aiurea la kktii care ne conduc si ei ne fura banii

  6. eu ma spune

    Pai de ce crezi ca asta e o solutie buna,la noi in rominia toate sunt pe dos de ce nu fac o taxa de imatriculare acesibila pentru toata lumea ori la noi nu vrem concurenta pentru dacia,o concurenta neloiala pt toti punind taxe mari sa forteze populatia sa cumpere faimosul Logan.
    Asa ca este foarte corecta propunerea.ha ha ha.

  7. contactPRESS blog spune

    pe mine nu ma intereseaza f. mult ,cum isi achizitioneaza omu’ o masina. …ma intereseaza f.tare siguranta mea in trafic, sunt de acord cu noile prevederi.

  8. unckle spune

    Mie imi pare ca si o astfel de formula poate fi inetrpretata ca incalcand legislatie UE. Sa ma explic.
    Exemplu practic:
    Seful meu este francez (natiune aleasa la intamplare) si are o masina, sa zicem un Renault, inmatriculat in Paris. Seful meu ma trimite sa-i spal masina si ma opresc politistii – de unde cele 30 de zile…
    …dupa 31 de zile daca ma trimite iar sefu’ sa-i spal masina inseamna ca..?

    Asta-i doar un exemplu compus in 2 minute aici pe blog … sa vezi cand o armata de avocati de la sud de dunare baga treaba asta in comisiile de la UE

  9. Vasile Alecsandri spune

    Sebastian Toma, consideri ca ai scapat de frustrari dupa publicarea acestui pseudo articol?!?

  10. agoox spune

    Exista de ceva timp o eschiva pentru legea asta. Se pot infiinta PFA(sau societati comerciale), se trece masina pe PFA, ce-i drept este mai multa bataie de cap. dar oricum mergi legal. in cazul asta nu mai ai treaba cu alea 30 zile, pentru ca masina-i pe firma ta. si iarasi statul roman are de pierdut.

  11. inexorabil spune

    Da, nimic de obiectat: circulati, fratilor, cu masini straine, dar inmatriculate musai aici! Insa, Sebi, sa stii ca nu numai caliceala economicoasa ii impinge pe multi sa aleaga solutia tiganeasca Bulgaria, ci si aceasta agasanta si interminabila……saracie. A, sa luam Logan, daca nu ne permitem altceva nou, importat legal? Da, dar nu stii de unde rasare (de obicei, ca din pamant) alde bau-bau Huidu si te trimite, cu bilet numai dus, in Valhalla, ca sa joci paintball cu legendarii vikingi. Daca ai avea o carcasa mai tare, n-ar fi cazul. Nu toata lumea poate fi amagita cu “simbolul national”. Sau poate ca mie mi-ar surade o vechitura occidentala, dar pe care o consider mai masina decat actualele masini. La acelasi pret ca Dacia, o aduc aici si……n-o sa accept eu, in orgoliul meu, numere bulgaresti. Daca nu am previzionat toate costurile implicate, ce rost ar mai avea sa ma aventurez pentru o satisfactie efemera de 30 de zile? Dar taxa lu’ ponta prajit n-o s-o platesc decat in doua ipostaze:
    1) sa fie tratate toate rablele la fel de exigent, indiferent daca nu sunt de vanzare sau daca ar fi Dacii antice inmatriculate de la bun inceput in tara, adica chiar toate rablele sa fie socotite, la nivel politico-legislativ, la fel de poluante (fiindca, in realitate, chiar sunt, dar nu si in opinia parsivilor care au firme de import auto noi si care ragaie in ceafa Guvernului ca grupuri de interese, neinteresandu-i defel, dpdv ecologic, harburile de Mioveni inca numeroase si suverane pe strazi, care te ineaca in fum, dar fiind fricosi ca niste fete mari in privinta harburilor straine vizate a fi circulabile in tara de acum incolo, ofticandu-se ca romanul amarat se va orienta usurat catre acelea si nu va da buzna in showroom-urile lor ca sa-l jupoaie de trei straturi de piele pentru a-i lua ochii cu “de astea noi, misto”); si
    2) sa existe o preocupare reala, palpabila si perpetua a autoritatilor pentru protectia mediului si educatia de mediu, nu palavre demagogice aka dezinteres cronic, legislatie pompoasa si ineficienta, parca conceputa pentru un El Dorado fantasmagoric, si naravuri civice incorigibile, care au transformat pana si Capitala intr-un munte de gunoaie si intr-o panorama cenusie.
    Hm, ce zici de acest punct de vedere?

  12. Misha spune

    In sfarsit o veste buna! M-am saturat de ghertoi si de jafurile lor!

  13. eee spune

    si de unde stie daca am stat mai mult de 30 de zile? la vama nu se verifica talonul.

  14. dan spune

    In primul rand, trebuia sa mentionati faptul ca prin alte tari europene legislatia este, din punctul, asta de vedere, mult mai permisibila. Asta pentru ca, intr-o mai mare masura ca in Romania, cetateanul e cetatean, guvernul e guvern si civilizatia e civilizatie. Impusa sau neimpusa.
    Mai tineti minte ce spunea regele Carol 1 la cativa ani dupa ce a preluat tronul, cum ca Romania este o tara neguvernabila?
    Asta se intampla si acum. Legile absurde, contradictorii, ingraditoare, apar atunci cand exista o competitie neoficiala intre stat si populatie in ceea ce priveste gradul de smecherie, pacaleala, jupuiala.
    Strigam sus si tare ca vrem sa fim europeni si respectati ca atare, si pe de alta parte ne comportam de parca am trai sub conducerea voievozilor si sub asuprirea boierilor.
    Umili in fapta, tari in ‘clanta’, primii la fente. Asta ar trebui sa fie motto-ul acestui popor.
    Nu prea imi place sa ader la moda prejudecatilor si nici la cea a pizmuirii neamului, dar viitorul nu suna bine deloc. Dupa parerea mea, nu se va reusi niciodata impunerea civilizatiei, a respectului de sine si, in consecinta, a respectului fata de tara pe aceste meleaguri. Nici cu legea asta, si nici cu alta lege. Cu siguranta, se vor gasi alte cai prin care sa ne pacalim, de fapt, tot pe noi.
    Toata lumea vorbeste de conducatori, ca-s asa si pe dincolo, jos ala, sus celalalt, si dupa cativa ani, invers. Problema e ca, daca am fi inteles sa ne fi comportat pe deplin ca niste oameni civilizati, cu siguranta nu am fi lasat sa ajunga tot felul de lichele la guvernare. Asa, noi cu fentele, ei cu furaciunea, si multa sanatate la toata lumea.

  15. Dragos spune

    Pe smecherii astia cu numere de bulgaria i-as da cu capul de bordura, alaturi de taximetristi sunt cei mai nesimtiti participanti in trafic si isi permit sa depaseasca pe linia simpla sau dubla continua , sa treaca pe rosu la semafor si de ce nu sa o ia prin statia de tramvai etc … repet , astia ar trebui dati cu capul de bordura .

  16. LUCCI spune

    Corect! Nu detinatorii de autoturisme inmatriculate legal s-au ofuscat ci bagabontii de 2 lei carora nu le-a dat nimeni peste nas. Sper sa apucam timpurile cand legea vafi lege, egala pt. toti si nu pt. hoti.Ca acum!

  17. inexorabil spune

    AM, exista o ratiune solida pentru care opinia mea a disparut?……Eu stiu care este motivul real, dar vreau sa va aud si pe voi cum il confirmati.

  18. 2-10 spune

    Foarte bun articolul.
    Propunerea legislativa nu este una originala, legi similare exista in toate tarile occidentale.
    As mai adauga ca de mai bine de jumate de an majoritatea (daca nu toate) service-urilor auto nu mai accepta RCA de Bulgaria. Asa ca poti fi tu Gigi baiat cinstit cu numere de Bulgaria, daca il lovesti pe Vasile nu o sa ii platesti despagubiri, cu o sa ii inmanezi RCA-ul (ca doar esti om cinstit) sa se stearga la fund cu el.

    Nu-i inteleg pe frustratii care dau vina pe Dacia pentru taxa de mediu. Exista si alte alternative ieftine la Dacia. Nu va convin? Exista mijloace de transport in comun. In fond si la urma urmei, nu toata lumea trebuie sa aiba masina.

  19. Gigi spune

    Daca nu-ti convin legile din Romania, te muti in Bulgaria sau intr-o tara care te avantajeaza mai mult. Nu te leaga nimieni aici (vezi dreptul la libera circulatie)
    Daca accepti sa stai in Romania, accepti sa respecti legile de aici (fie ele bune sau proaste – in cazul nostru pur si simplu cretine uneori)
    Inainte sa iti cumperi masina, faci si tu un calcul (asta daca stii sa aduni 3 4 numere mai mari decat 100 si sa calculezi un procent). Probabil in multe cazuri nu stiu sa adune, altfel nu-mi explic surpriza asta pe care o au unii ca tre sa plateasca nu stiu cat. Da tu nu stiai cat costa inainte sa-ti iei? Ce e cu mirarea asta?
    Daca vezi ca iti mai trebuie bani sa-ti iei masina pe care ti-o doresti, pune mana si munceste mai mult. Cauta-ti alt job mai bine platit. Recalifica-te. Mai asteapta un an pana la o promovare sau urmatoarea marire. Fa niste cursuri care te ajuta. Du-te la interviuri. Fa ceva sa castigi 50 100 de euro in plus sa-ti permiti masina.
    In legatura cu conducatorii, ei sunt alesi dintre oamenii din romania. Imagineaza-ti ca nu e un accident ca oamenii aia au ajuns acolo si restul romanilor sun toti cinstiti si ar face mult mai bine decat cei care guverneaza sau fac legi acum. Nu. Dintre muuulti romani cu aceeasi gandire, unii sunt acolo. Tot romani sunt. Tot mici au fost. Tot aici s-au educat. Toti. Nu e nici un accident ca sunt astia sau au fost ceilalti. Dintre noi sunt alesi. Este FIX imaginea noastra acolo.

  20. ccmax spune

    1. Cu toate ca multe din masinile inmatriculate la vecini au probleme tehnice sa nu uitam totusi cum se da ITP-ul la multe alte masini inmatriculate in Romania, asta ca sa nu fim ipocriti…

    2. Dacia are o contributie importanta in Romania dar in final ma intreb pentru cine lucreaza guvernul angajat si prin votul meu…Personal m-am saturat sa platesc taxe pentru a proteja in exces companii straine si pentru finantarea politicienilor…

    3. Am ghinionul sa conduc o masina pe firma luata in leasing de noua si inmatriculata in BG. Am toate actele, taxele si verificarile la zi, dar deja prevad cum voi fi oprit din 50 in 50 de km de politisti pentru a le explica de unde am masina, in timp ce voi incerca sa lucrez si sa imi castig cinstit painea si partea pentru salariile lor…

  21. toader carpa spune

    Itp in romania il faci dand spaga 100 de euro pe cand in spania nu ti merge un bec te respinge. Vreau sa spun ca daca masina nu este apta din puct de vedere tehnic nu circula pe cand in tara cate mumii dre dacii circula ca le cad pleele cu m trec astea itp ul cum?

  22. george spune

    Am masina si pe Romania si pe bg.Pe bg am o masina cu motor de 2500.De ce? Din cauza taxei de la financiar si binenteles a celei de inmatriculare.Credeti ca imi convine sa ma duc an de an la bg. sa fac itp-ul si sa platesc asigurare?Daca erau niste legi mai permisibile in Romania nu se crea aceasta situatie.Itp-ul si asigurarea ma costa mai putin ca in Romania ,financiarul nu exista.Deci,prostilor care comentati pe-aici,in frunte cu desteptul asta cu articolul,romanul in genelal este sarac,are o singura viata,are si el placerile lui(cu toate ca o masina este o necesitate)de unde mama dracului bani pentru o masina noua sau pt.taxele din romania.Sunt oameni care muncesc pe 6-800 de lei pe luna.Ei nu au dreptul la o masina?Mai e un dobitoc pe-aici care vb ceva de cursuri, de job-uri mai bune!Tampitule esti in ROmania!Poate nu sti cum stau lucrurile pe-aici!OAMENII SUNT SARACI SI NU L-I SE DAU MULTE SANSE PT. O VIATA MAI BUNA!

  23. marius spune

    bravo george l-as da eu dragos cu masinile lui inmatriculate in romania,am fost lovit de o masina matriculata in romania am facuto din bani mei si ma judec cu iei sa-mi dea bani pe dauna de 2 ani si nici in ziua de astazi nu mi-am vazut banutu ,dragos asta ia luat tacsu masina deaia zice asa,am doua masini una pe bulgaria una pe romania , dar prefer si pe aia pe romania so matriculez in bulgaria,pentru ca m-am saturat de hoti din romania de la putere i-am ales niste hoti si japcari care promit multe si fac putin

  24. nicu spune

    pot circula in toata EUROPA cu masina inscrisa in BULGARIA dar in ROMANIA- NU …. pai de ce NU?/
    suntem CETATENI EUROPENI SAU NU???

  25. Catalin spune

    @Lucci
    Spera sa apucam si vremurile cand se vor respecta si hotararile judecatoresti, pentru ca vad ca se judeca cu dubla masura, doar cand ne convine noua. Am inmatriculat in Romania 2 masini, am platit cumulat vreo 4300 RON taxa si am dat statul in judecata. Si am castigat, le-am pus si penalizari, si cheltuieli de judecata si au dat baietii 6300 RON inapoi. Si acum cand sa vand una din ele, ghici ce, ala de cumpara trebuie sa plateasca taxa de inmatriculare. Altfel toti vreti legi si justitie dar numai cum va convine voua.

  26. alx spune

    Solutie:

    Mariti rovigneata pentru toate masinile cu numere straine.

    De ex.: 2Euro pe zi. Pentru turistul strain care sta cateva zile in Romania este ok…..in schimb pentru cocalarul cu numere de BG 2EuroX365zile=730 Euro este o problema.

  27. ionut spune

    vorbiti de hoti si alte chesti ..voi nu vedeti relitate cum sa nu circule romani cu masini inmatriculate in alte state daca taxa auto este de 2 ori mai scumpa ca la bulgari si sa nu mai vorbin de timbrul de mediu care este extraordinar de scump de exemplu am cunparat un opel vectra b si am dat 1000 euro pe el si in romania ma costa sa il inscriu in jur de 1700 de euro aproape dublu de cat am dat pe masina si la bulgari il inscriu cu 350 de euro pai ziceti voi nu este hotie pe fata ..sa scoata timbru de mediu si dupaia sa reia problema cu masinile pe bulgaria pana atunci ar trebui sa taca dracului din gura ca sunt o gramada de prosti care nu stiu de unde sa mai scoata bani si ce sau gandit sa dea niste legi absurde ca nu pot sa le numesc alcumva .

  28. ali222 spune

    de ce sa cumpar un logan cand pot sa iau o alta masina mult mai ieftina si sa nu platesc taxe abuzive platesc taxe bulgarilor si ies mai ieftin ,multi zic pe aici pe forum ca sant nebuni oameni ca isi iau masini pe bg, dar ce sa faca daca nu au bani poate ei au dar nu toti au avut norocul asta ,in fine este parerea lor si nimeni nu le-o poate schimba ,parerea mea este ca cei ce au masini pe bg sunt ok si bine fac, aaaa si apropo cei ce zic ca cei cu masini pe bg nu sunt soferi si ca depasesc aiurea credeti ca numai cei cu nr de bg fac asta va zic eu ca majoritatea oamenilor din ro fac asta pentru ca asa au fost invatati de instructori si dupa una si alta mai ies si pe forum cu agresiuni verbale daca aici vb asa cred ca pe strada sunt un adevarat pericol ,,,in final aprob masinile de bg

  29. max spune

    daca toti vb cu masinile de bg sau ro …frate era sa ma omoare unu cu masina de ro …aveam semaforul verde si din stinga era semafor rosu …si a venit un fraier care a trecut pe rosu sa ma omoare in masina …fratilor mai uitativa si la semafor tata cand se schimba ..si numai urcati beti la volan ..numai vb de masini bg sau ro ….conduceti cum prudenta ..

  30. stefan spune

    daca uni nu stiu sa conduca sunt alti de vina ca siau luat masini pe bulgaria deaia nu maerge romania ca suntem un popor de rahat poate nu stiti cum sa format romania ,,,au venit romani sa cucereasca dacia care majoritatea erau hoti la drumul mare si romani au adus toate curvele din roma cu ei si asa sa format romania nu vedeti ca cele mai mari jafuri le fac guvernantii si au imunitate si scapa ne pedepsiti asa ca vedeti de ce nu merge tara asta pentru ca suntem cu ochii an gradina altuia si nu ne vedem fiecare de treaba lui .de ce nu a facut romania taxa cum au facut bulgari pentru ca avem conducatori prosti prosti prosti care se uita la filme porno an parlament si nui da nimeni afara ai gresit ai platit asa este peste tot la astea mari au gresit nu se pune ,,

  31. Gabi spune

    Dar de contract de leasing ati auzit? Am contract de leasing pe masina din bulgaria si circul cum vreau. Sa vad cine ma opreste. Credeti ca suntem idioti? Ca ne starpiti daca masina nu e inmatriculata pe noi? Ha Ha

  32. Boby spune

    Eu am masina inscrisa pe Bulgaria si merg foarte bine-mersi prin Romania cu ea,platesc asigurare si verificare la ea,rovigneta(care este abuziva) si nu am comis nici o nelegiuire,nu sunt infractor,nu am furat nimic,nici in trecut si nici acum. Am inscris-o acum 4 ani in Bulgaria ptr ca aici taxa era de 1300 euro la momentul acela si acolo,tot in acel moment , era de 550 euro,in care erau incluse verificarea,asigurarea si taxa de talon si de carte si tot ce tine de actele unui autoturism.
    Am gresit?
    Dar statul a gresit cand mi-a bagat pe gat o taxa abuziva,fara sa ma intrebe daca sunt de acord,fara sa ia in considerare ca este total contrara normelor si legilor europene?

  33. Boby spune

    “Dragi” guvernanti,parlamentari romani,hoti si nesimtiti.
    Daca ati fi corecti cu romanul si ati aborda aceleasi taxe ca si bulgarul,ati avea masini inscrise in Romania,ca nu ne-ar deranja sa se duca aceiasi bani la statul roman,asa cum nu ne deranjeaza sa se duca la statul bulgar.
    Nu noi suntem de vina,ci “dvs”(sa ziceti mersi ca ma adresez asa),cu aberatiile mentale transpuse in diferite denumiri date unor taxe ,taxe luate la pachet si etichetate ca fiind abuzive.

  34. marius 174 spune

    sunt perfect de accord cu george ,daca as putea as inscrie masina si in africa oriunde dar numai in romania nu as inscrie masina doar sa nu le dau satisfactie microbilor si analfabetilor din parlament ,cu taxa lor de mediu ,care habar nu au cum se chinuie saracul om sa aduca seara o bucatica de piine sa o puna pe masa, si ei in viata lor nu au facut nimic decit sa scota tot felul de legi timpite ,o sa ajungem sa ne dam si pantalonii jos atunci cind suntem opriti cu masina la un cotrol de politie , a mai scris si alx 2 euro pe zi la masinile inscrise in alte tari ,dar tu daca te ai duce in alta tara cu masina ,ex vacanta si ai sta 2/3 saptamini ai ti-ar placea sa platesti o taxa ilegala nu ? mai stiti cum incepe imnul romaniei DESTEAPTATE ROMANE ,respect pt toti romanii care nu pun botul la toate vrajelile statului nostru drag si frumos si nenorocit