Probabil cea mai directa campanie initiata de Politia Rutiera

Politia Rutiera din Romania a lansat o noua campanie impotriva conducerii sub influenta bauturilor alcoolice impreuna cu agentia Mercury 360. Campania de prevenire a conducerii sub influenta alcoolului a debutat in luna august a acestui an in localurile din centrul Bucurestiului si ar putea fi prezenta si in numeroase alte bar-uri, club-uri si cafenele din Capitala.

Mesajul este direct si concis: “Daca bei, NU CONDUCI!”

Metoda de promovare a acestui mesaj este inedita: un studiu al statisticilor BPR a relevat faptul ca majoritatea celor care conduc sub influenta alcoolului sunt barbati si ca acestia comit aceasta contraventie/infractiune dupa ce au fost intr-un bar sau intr-un club de noapte. De aceea, agentia de publicitate care a colaborat cu Politia Rutiera a amplasat o serie de afise prin toatelele celor mai aglomerate localuri din Bucuresti, mai exact in jurul pisoarelor.

RomanianPolice

Ideea mi se pare originala, iar campania este una necesara in Romania. Degeaba ai zeci de sisteme de siguranta, centura de siguranta, discuri de frana perforate si ventilate, ABS, ESP, airbag-uri, daca bei si conduci! Desi te-ai putea opri in unele situatii ( vorbim aici de capacitatea fizica de a te opri), nu ai capacitatea sa decizi sa reduci viteza si sa opresti la momentul respectiv din cauza faptului ca te-ai urcat baut la volan.

Pacat nu e de masina si nici chiar de tine – la urma urmei, ti-ai facut-o cu mana ta! E pacat de oamenii nevinovati care sunt raniti si mor din cauza accidentelor cauzate de betivi care “se simt in stare sa conduca”.

Hai noroc si Drum Bun nu se spun in aceeasi seara!

Via | Jalopnik

2 comentarii la “Probabil cea mai directa campanie initiata de Politia Rutiera”

  1. Andrei spune

    Sa speram ca prinde la romani

  2. eu spune

    este numa buna reclama sa… te pisi pe ea! decat sa dea banii pe reclame carnatii astia care te abuzeaza in plina strada, mai bine ar da banii la drumuri si poduri, sa le repare dracu, ca alea sunt cauza celor mai mari accidente de la noi! politia romana SUCKS!