Publicitatea in trafic

Traficul din Romania a dus la niste metode mai mult sau mai putin ortodoxe de promovare. De la ziarele vandute la semafor, la fluturasii pusi sub stergatoarele masinilor parcate, conducatorii auto din Romania sunt asaltati cu publicitate.

Adesea, simt ca ma urc intr-un fel de casuta postala ambulanta odata ce ma asez la volan. Fiecare semafor pe care il prind cu rosu imi “ofera” ceva nou. De la posibilitatea “spalarii” parbrizului cu jeg – putini se risca sa dea si pe masina mea daca apuc sa ii privesc, pana la “sansa” de a sponsoriza o familie numeroasa care nu are nici un venit, dar toarna copii in prostie.

Fiind deja obisnuit cu sutele de pliante primite de hipermarket-urile din Romania, care toaca hartie pe banda rulanta cu fel de fel de cataloage, citite cu jind de pensionari si aruncate in sictir de catre ceilalti “destinatari”, nu prea ma mai afecteaza faptul ca ma trezesc cu cate un fluturas sau reclama sub stergator sau pe langa rama geamului.

M-am obisnuit cu fluturasele care promoveaza un oarecare salon erotic din centru – macar alea sunt puse doar pe masinile parcate in centru si au un oarcare target. Ce ma deranjeaza cu adevarat este publicitatea fara cap, pusa “ca sa fie”.

Azi dimineata m-am enervat. Am gasit ceva pliant ratat amplasat sub stergator, care facea reclama unei agentii imobiliare insarcinata cu vanzarea unor vile de nu-stiu-cate milioane de lei, in ceva locatie mirifica de care n-a auzit nimeni. Daca tot faci publicitate cu un target, pune-mi macar un fluturas care sa ma invite la o spalatorie auto, sa cumpar ceva ulei miraculos pentru masina, nu imi afisa ceva firma imobiliara..

Nici nu mai conteaza cine a fost desteptul din spatele acestei “campanii”, rezultatul acesteia este nul pentru mine. Pacat de hartia aruncata aiurea la gunoi..

Si ma gandeam ce ar fi util sa gasim la semafor – daca tot stam la coada. Foarte simplu: o persoana care sa vanda apa si bauturi racoritoare. Nu ar fi genial? Un pret rotunjit – sa obtina si ei un profit si sa nu mai fie nevoie sa cauti marunt,nu?

Ai cumpara un suc rece la semafor?

Masina si fotografia nu imi apartin.

8 comentarii la “Publicitatea in trafic”

  1. ally_great spune

    Ce funny! Nu ma asteptam la abordarea subiectului…si eu m-am trezit cu fluturasi de genul oferta de la ceva restaurant chinezesc, asigurari de viata si oferta de autoturisme noi de la o reprezentanta auto. Mi-or fi ochit masina si au crezut ca e cazul sa o schimb:)) Si DA, as cumpara apa rece la semafor! As plati-o chiar dublu pt ca de multe ori nu am timp sa “alimentez” in sensul asta.

  2. KID16 spune

    Foarte bun articolul!Chiar imi place ideea cu racoritoare la semafor:)

  3. Alex Radoi spune

    Pai chiar erau niste baieti (anul trecut), care vindeau la semafor in Piata Unirii, fresh de portocale & Co. la pahar, dintr-un dozator refrigerat montat in carca :) )). Din pacate pt. ei nu prea au avut succes fiindca oamenii se cam feresc sa consume produse vrac (inclusiv subsemnatul). Probabil daca vindeau bauturi la PET sau doza ar fi fost si vara asta prin trafic.

  4. goppo spune

    Hehe, si eu am primit in doua ocazii diferite cate un fluturas de la un salon de masaj erotic. La intersectia Bd. Stefan cel Mare cu Bd. Barbu Vacarescu, nu-i asa ?

  5. Sebastian Toma spune

    Eu am primit la Universitate si la Unirii. Oricum sunt peste tot si infloresc mai ceva ca melcii dupa ploaie saloanele astea.
    Cica ar fi criza, dar nu se vede..

  6. mario spune

    in timisoara erau la un semafor unii cu niste chestii in spate branduite cu nestea si vindeau… ghininu meu k a venit verde si ei erau departe k plangea gura dupa ceva rece… deci subscriu la ideea ta……. iar cu fluturasii… de obicei fac reclama la chestii pentruu care te-ai interesa mult mai mult decat…”a uite vand unii o casa sau o masina…. hai sa iau si eu vre’o 3 “

  7. clau spune

    cum o sa-ti dea bon fiscal nenicii de la semafor? Daca incerci sa faci o afacere pana la urma legitima cum sugerezi tu, o sa o ingroape reglementarile fiscale. Sau mergi putin pe langa lege si te risti… Ideea e buna oricum. De preferat celorlalte campanii de marketing facute fara cap.

  8. Mihai spune

    Vara aceasta cat am fost in concediu, masina a stat linistita in parcare iar la intoarecere observ un pliant sub stergator. Ma gandesc… e doar un pliant, ma intorc maine sa il iau ca astazi sunt obosit. Urmatoarea zi …surpriza… cat timp a fost plecat a si plouat si m-am facut cu un pliant permanent. Am incercat cu racleta la benzinarie… nimic.. am incercat cu buretele cu detergent.. s-a luat scrisul.. hartia tot era.. mai aveam putin si luam peria de sarma, dar in final am gasit o perie mai aspra si am inceput sa frec cu ea asta dupa 10-20 minute de udat locul. Numai eu stiu ce a fost la gura mea