Taxa auto nu dispare in 2010

Contrar speculatiilor si zvonurilor bazate pe declaratiile lui Nicolae Nemirschi, taxa auto nu va fi inclusa in impozitul anual incepand cu 2010. Motivatia este simpla, dar cu tais dublu: Nicolae Nemirschi nu mai este Ministrul Mediului, iar oficialii acestei institutii au anuntat ca vor renunta la acest proiect de lege din cauza crizei economice. Astfel, initiatorul proiectului descris simplu “poluatorul plateste” a plecat din Ministerul Mediului, iar oficialii din acest minister au renuntat la ideea acestuia.

Sprijinul pentru masurile pe care vroia sa le ia Nicolae Nemirschi este necunoscut la nivelul ministerului pe care l-a condus, dar se pare ca estimarile financiare ale oficialilor din Ministerul Mediului au concis ca nu are rost sa implementeze aceasta masura de taxare pentru cei care isi cumpara un automobil second-hand din Uniunea Europeana si il inmatriculeaza in Romania.

Desi exista posibilitatea abstracta ca proiectul de lege sa fie dus la sfarsit dupa proiectul initial al lui Nicolae Nemirschi, nu ma astept ca acest lucru sa se intample in anul 2010, sau cel putin nu in prima jumatate a acestui an.

Ideea principala este sa nu ne bazam investitiile pe zvonurile lansate complet aiurea in functie de unele declaratii si sa nu cumparam o masina a carei taxa de inmatriculare nu o putem achita. Bisnitarii din targurile auto si de pe internet vor spune orice poveste pentru a va pacali sa cumparati o masina neinmatriculata cu convingerea ca “se scoate taxa din ianuarie 2010″. Daca mai tin bine minte, acelasi zvon era si la inceputul anului 2008, respectiv “taxa va fi scoasa in iulie sau va fi ceva simbolic”.

De asemenea, mare atentie la masinile neinmatriculate puse la vanzare fara identificare RO sau carte de identitate de Romania, dar care vin cu promisiunea ca “iese sigur Euro 2″. Adesea, aceste masini sunt Euro 1 sau Non-euro si au o taxa de inmatriculare cu o valoare exorbitanta. Varianta inmatricularii pe Bulgaria aduce cu sine o serie de mici probleme – nu puteti inmatricula o masina mai puternica de 163 CP fara a plati o taxa de lux, iar Politia Rutiera din Romania va opri mai des aceste masini in perioada urmatoare, deoarece multi circula cu masini cu numere de Bulgaria expirate sau cu asigurarea expirata ( trebuie platita in fiecare an, la fel ca la noi, alaturi cu impozitul si ITP la 2 ani).

17 comentarii la “Taxa auto nu dispare in 2010”

  1. andu spune

    mai cu masinile de bulgaria te contrazic umpic.eu am o alfa pe bulgaria si nu este chiar asa o am de 1 an si am fost doar 1 oprit ptr exces de viteza si mia cerut doar permisu actele masini mai putin(multi din politai nu stiu sa se uite in acte de bulgaria)si treba cu nr expirate tine de tine ca si aici ai itp, asigurare si cartea valabile nu au ce sa-ti faca.eu unu sa scoata taxa tot nu o inmatriculez ptr ca itp,asigurarea si cartea verde in bulgaria ma costa 750 ron iar aici impozitu pe ea cu asigurare mar ajunge 12-13 mil.

  2. Sebastian Toma spune

    A devenit ceva comun o masina pe bulgaria, dar e mai complicat de vandut una, chiar daca este in stare foarte buna. Multi le evita, deoarece se pot face manarii cu actele destul de usor.

    Eu ma feresc de aceste masini, chiar daca unele sunt chiar interesante din punctul de vedere al dotarilor si al modului in care arata si functioneaza. Pur si simplu, nu mi se pare o idee buna sa imi cumpar asa ceva, cu atat mai mult sa dau o masina inmatriculata in Romania pe o masina de BG.

    Stiu ca te costa putin asigurarea, itp si cartea verde in BG, dar eu vorbesc aici de cei care nu se duc sa isi faca aceste verificari. Imagineaza-ti ce se intampla daca te loveste unul cu numere de BG si fuge, sau iti da o asigurare falsa, ce te faci?

    Din ce am observat, politicienii romani – in frunte cu Nicolae Nemirschi – au declansat un fel de campanie impotriva masinilor care nu sunt inmatriculate la noi in tara. Daca mai tii minte, vroiau sa introduca o taxa de tranzit pentru toate automobilele cu nr straine, tocmai pentru a ii leza pe cei cu numere de Bulgaria, spre ex.

    Mi se pare necinstit ce se face la noi, mai ales cand aud anumite valori colosale pentru taxa de inmatriculare, in timp ce vecinii de la sud ne ofera o alternativa mai ieftina si legala.

    Sunt de acord cu numerele de Bulgaria in masura in care nu exista un lant de procuri intre proprietari si in cazul in care cetateanul roman care detine aceasta masina isi achita taxele in Bulgaria si plateste asigurarea si toate cele necesare pentru circulatia la noi in tara.

    Offtopic: Ce alfa ai? Motor? Daca ar fi sa ma iau dupa valoarea impozit + asigurare, banuiesc ca ai un 2.0 sau un 2.5, corect?

  3. ionut spune

    niste hoti.nu scoateti taxa,o sa vedeti voi,o sa iesim din nou in strada si nu o sa cedam pina nu o scoateti.hotilor ce sunteti,jos cu voi.nu vine alegerile acum!!!!!!

  4. ionut spune

    daca la voi este criza,la noi ce mai este?????
    vreti sa va umpleti de bani pe urma noastra!!!jos cu voi,ca nu mai tine

  5. mirela spune

    Recuperare integrala, in instanta, a taxei de prima inmatriculare si a taxei de poluare pentru orice autovehicul inmatriculat achizitionat din tara sau strainatate. Valabil si pentru cazurile in care s-a incasat partial – recuperare diferenta. Plata onorariului la sentinta definitiva si restituirea banilor . Inmatriculare fara plata taxei . Actiuni la nivel national .

    http://www.adevarul.ro/articole/galati-autoritatile-depun-armele-in-batalia-taxei-de-poluare.html

  6. mirela spune

    nu e nici o problema daca nu postezi anuntul . vroiam doar sa va spun ca exista posibilitatea ca taxa sa fie recuperata/anulata in instanta . actiunea este foarte reala, cu sanse de castig 100%, nu implica costuri … ci doar curajul de a incepe . exista multa dezinformare, intoxicare informationala si multa suspiciune fata de aceasta actiune .

  7. ciprian spune

    hotilor

  8. andu spune

    scuze de raspunsu intarziat.da am o alfa 156 de 2,0 litri de 170 cai.

  9. octavian spune

    am si eu o masina de inmatriculat si mie mare taxa 2000 si ceva euro !!!ma poate ajuta si pe mine cum pot sa castig in istanta chestia asta!!!scrie-mi un mail muresan_octavian@yahoo.com

  10. 9000cse spune

    Nu se mai poate face nimic in tara asta !TAXE PESTE TAXE PESTE TAXE ! Care are o masina cu numere straine si o are trasa pe dreapta din cauza ca i-a expirat asigurarea/ITP`ul intrati pe Yahoo ID: adutu01 Intocmiri asigurari auto straine 6 Luni / 1 AN , ITP 2 ani , carte verde la preturi mai mici ca RCA`ul romanesc ! pentru a evita taxa asta spurcata de prima inmatriculare!

  11. 9000cse spune

    SAU 074….. Contact

    ***NOTA: Numarul de telefon a fost sters, deoarece aici nu este zona de anunturi a portalului Automarket. ***

    Multumesc

  12. tudoras spune

    scoateti taxa hotilor .o sa iesim in strada de data asta nu va mai merge

  13. robert spune

    bai fratilor eu miam luat o masima din germania
    iar taxa la ronani este de 5500 euro este corect asa ceava numai la noi se putea intampla mam gandit so inscriu pe bulgaria alta varianta nu am pe romania am incercat toate

  14. robert spune

    daca nu se va scoate taxa cred ca pana la urma vom iesi in strada

  15. mihai spune

    tot nu ne lasam pana nu ieshim iara in strada cu toti …nu ne lasam pana nu dati taxa jos sunteti niste hoti cu toti ca si bani pe care noi matriculam mashinile tot la voi in buzunar vine sunteti niste hoti niste talhari nenorociti ce sunteti…..HUAAAA!!!!!!! JOS CU VOI

  16. radu spune

    decat sa ne tot plangem pe siteuri si alte mass media, eu zic sa facem ceva in legatura cu asta. e mai practic, nu? dc nu incepe nimeni sa faca ceva? o actiune la nivel local..sau national? ne putem strange si sa platim cu totii un avocat sau niste avocati (nu cred k ar iesi mai mult de cateva zeci de lei pe persoana) si in felul asta facem ceva. cred k e mai bine decat sa iesim in strada. o actiune legala in instanta sau ceva de genul poate o sa aibe mai mult efect.
    si despre iesitul in strada, e o posibilitate si asta, dar trebuie facuta organizat si inceputa. sa obtinem autorizatie si sa se stranga lume. dar pt asta trebuie sa incepem sa ne hotaram. sa vb intre noi si sa vedem cum facem. nu e de ajuns sa tot postam aici si in alte parti si gata. nu credeti? asadar..incepem sau nu? ce ziceti?
    desteapta-te romane !

  17. 9000cse spune

    Care are o masina cu nr straine , si i-a expirat asigurarea , itp etc si nu are bani pt a plati taxa asta imputita , exista o solutie ! Intocmiri si prelungiri asigurari , ITP , procuri etc pt masini cu nr straine la preturi foarte convenabile ! Sa puteti circula incontinuare linistiti fara a plati taxa de inmatriculare ! MAIL LA adutu01@yahoo.com !ITALIA SPANIA , OLANDA , BELGIA , GERMANIA , AUSTRIA , FINLANDA , SUEDIA , LUXEMBOURG , SUEDIA , UKRAINA, ANGLIA , IRLANDA ETC ! 100% convenabil !