Taxa pe casare ne transforma tara in cimitir de masini

De parca nu aveam deja destule taxe in Romania, Uniunea Europeana ne preseaza guvernantii sa introduca o taxa pentru casarea unei masini uzate din 2011. Astfel, toti colectionarii veritabili de rable care se inchina la cazanul din fata blocului care a facut radacini in asfalt ar trebui sa plateasca o suma de bani daca vor sa scape de ea. De parca nu era deja un efort prea mare sa duca masina la o unitate Remat –acest lucru implicand cel putin o sufa/stanga si inca o masina de tractat, sau direct apelarea la un serviciu de tractari, acum persoanele respective vor fi descurajate sa scape de masinile vechi printr-o taxa de casare.

Fiind extrem de comozi si zgarciti, cu niciun interes pentru binele celorlalti, acestia isi vor lasa rablele sa rugineasca in parcari, in timp ce vecinii lor vor fi nevoiti sa joace leapsa cu cei care ridica masinile parcate mai mult sau mai putin legal de pe diverse strazi din Capitala.

La prima vedere, solutia ar fi ridicarea fara doar si poate a acestor vehicule, dar firmele care se ocupa cu ridicarea de masini nu au niciun interes sa culeaga aceste epave pe patru roti – lucru dovedit deja de cateva exemple care vorbesc de la sine. Nu stiu daca ati observat multitudinea de rable care sunt parcate pe locurile create recent in Bucuresti prin “taierea” trotuarului. Nu stiu cum au ajuns acolo aceste masini, ca este deja evident ca nu au fost conduse, dar este clar ca proprietarii acestora nu au nicio intentie de mutare. De parca ocuparea inutila a unui loc de parcare nu era suficienta, aceste vehicule au devenit case pentru vagabonzi. Daca ai “inspiratia” sa iti parchezi masina in dreptul unei asemenea rable, vei fi taxat imediat de cei care ridica masini si vei fi nevoit sa platesti de la 800 de lei in sus. Cauza problemei nu va fi inlaturata, deoarece angajatii de la ridicari masini stiu deja ca nu vor primi niciun ban in schimbul rablei culese de pe sosea, dar vor pierde timp pretios cu transportul acesteia si chiar un loc in parcul de masini ridicate.

Solutia – o lege care sa nu incalce dreptul de proprietate dar care sa permita ridicarea vehiculelor care sunt mai sunt in uz si sunt intr-o stare de degradare evidenta. Pana atunci insa, rabdam cu jind uitandu-ne la masinile abandonate care blocheaza locuri de parcare si pierdem timp pretios cautand un loc de parcare regulamentar.

Comments are closed.