Scaunul de bar motorizat – numai in America!

Un barbat din Ohio a fost amendat de politisti pentru ca a condus un vehicul in stare de ebrietate si a facut un accident. Pana aici nimic neobisnuit – DIN PACATE – pana cand ajungem la vehiculul pe care il “conducea”. Se pare ca americanul “pilota” un scaun de bar motorizat.

Suspectul in varsta de 28 de ani pilota un scaun de bar sudat pe un sasiu de cart, care era condus cu ajutorul unui ghidon. Americanul pretinde ca vehiculul sau putea sa atinga chiar si 60 km/h, dar ca el circula cu aproximativ 30 km/h atunci cand a facut accidentul.

Acum stau si ma gandesc ce e mai periculos: faptul ca el si-a construit acel scaun si mergea pe el, sau ca a condus in stare de ebrietate si a facut un accident? Pe de o parte, este bine ca nu a ranit pe nimeni si nu conducea un automobil. In schimb este trist faptul ca acesta si-a construit scaun special pentru a putea sa bea si apoi sa conduca.

Acest incident imi aminteste de un biciclist beat pe care l-am intalnit in trafic in acest weekend. Era ora 16 si el circula fara nici o grija pe calea 13 septembrie. Culoarea rosu a semaforului a fost o simpla sugestie pentru acesta, care nici macar nu a fost bagata de seama de judecata aburita de alcool a biciclistului.

De data aceasta, biciclistul a avut noroc si a putut sa mearga mai departe. Am mai vazut accidente cauzate de carutasi beti prin comune, dar un biciclist beat prin Bucuresti mi se pare pur si simplu absurd. Ce mai lipseste? Ce incident trebuie sa aiba loc pentru ca asemenea specimene sa fie sanctionate serios si luate de pe sosea?

Via | 9news | Jalopnik

3 comentarii la “Scaunul de bar motorizat – numai in America!”

  1. george spune

    Ce mai lipseste? Simplu, totul…mai pot sa se intample 1000 de grozavii ca pe termen lung nu se va schimba mare lucru…De fiecare data cand se intampla cate o belea din asta, lumea se revolta, presa se isterizeaza, politia ia masuri “severe” si, doua saptamani mai tarziu, revenim la normal…

    Si daca ar fi o chestie specifica Romaniei as mai zice, dar chestii de genul asta se intampla si pe la case mai mari. Uite, ca tot ai plecat de la America, niste exemple interesante…
    Avionul Douglas DC 6…A fost construit cu o deficienta majora la sistemul de inchidere de la trapa de acces catre cala care a cedat prima data la un avion al unei linii americane care a ramas fara trapa pe la 10.000 de metri in aer. A reusit sa aterizeze de urgenta, s-a constatat care a fost cauza si ce credeti? Nu s-a facut nimic pana cand un alt DC 6 s-a facut praf la Paris cu o gramada de oameni inauntru…
    Ford Pinto, pe langa ca era o cazatura de masina, mai era si un crematoriu pe roti din cauza rezervorului prost pozitionat. S-a constatat asta si ce credeti ca s-a facut? Nimic in afara de un calcul din care reiesea ca e mai ieftin sa despagubesti vreo 100 – 200 de potentiale victime decat sa modifici design-ul…

  2. prudentul spune

    Crezi ca doar biciclistii beti ignora rosul de la semafor? Oho, ar fi (aproape)ideal. TOTI biciclistii trec pe rosu la semafor. Pe langa asta, 90% din ei nu au bicicletele dotate cu lumini, ochi de pisica, etc. pe timp de noapte. Specimenele astea, impreuna cu nobila tagma a carutasilor, reprezinta unul din pericolele majore de pe drumurile autohtone. Repet, biciclistii NESEMNALIZATI, a nu se intelege ca am ceva cu ei.

  3. Scaune Birou - mihai spune

    Da, aproape cat un Tico, dar sa fim sinceri, merge si arata mult mai bine decat un Tico. Nu sunt sigur daca e nevoie de permis pentru asa ceva, dar cred ca trebuie.

    Mihai
    http://www.chairsdirect.eu/categories/Scaune-de-bar/