Una scurtă despre service-uri

Începem săptămâna cu un banc scurt despre service-urile din România:

Gogu Manivelă, bărbat în putere, 30 de ani, sănătos ca un taur, moare peste noapte în somn, fără să fi suferit de nici o boală . Ajunge la la Sfântul Petru şi, nervos la culme, îl ia la zor: tataie, ce caut eu aici, uită-te la mine, tânăr, sănătos, nu m-a călcat maşina, să mor tocmai eu aşa, din senin?

Sfântul Petru, abia trezit din somn şi uimit de vehemenţa omului: da, pare ciudat, să verificăm. Şi scoate catastiful. Îl deschide, caută încruntat, după care se luminează la faţă şi exclamă: E totul clar, ai murit de bătrâneţe.

Manivelă, în pragul apoplexiei: ai înnebunit, nu te uiţi la mine??

La care Sf Petru, de-acum calm, relaxat: Da, aici scrie că ai 100 de ani. S-au însumat orele de manoperă din facturile emise de tine.

Via |Optimvs

6 comentarii la “Una scurtă despre service-uri”

  1. cristi spune

    Daca mai zicea Sf Petru ca a murit milionar era un banc corect pana la capat.

    varianta pentru criza e ca mecanicul era somer si luca la negru, iar patronul lui era milionarul.:)

  2. bogdan spune

    Minunat. Savuros.
    Fir-ar ei sa fie de jecmanitori.

  3. ally_great spune

    Deci asta e. Un schimb de ulei se factureaza 30 min, doar ca tarifele din unele service-uri (mai nou si la reprezentantele Dacia) sunt exorbitante :) ) si in plus iti factureaza “constatare”, cand tu mergi si spui clar ca vrei schimb de ulei.

  4. doctoru spune

    @ally_great : Este perfect logic ce spui tu legat de facturarea constatarii atunci cand tu spui exact ce vrei. Dar ce zici de situatia cand tu mergi sa-ti schimbi uleiul la motor si cand iesi din service iti sare o roata dintr-un pivot si te duci cu masina in gard? doar pentru faptul ca nu vrei sa platesti o constatare nimeni nu-ti va spune ca ai un pivot care sta sa sara sau cine stie ce alta defectiune ce ar putea sa-ti fie fatala ulterior tie si familiei tale. dar tu in prostia ta te vei intoarce la service cu gura mare acuzandu-i ca nu ti-au spus ca masina sta sa rupa.

  5. ally_great spune

    Am lucrat in service si stiu cum se “constata”. Exemplul dat de mine putea fi orice alta operatiune. Daca esti necunoscator, ceri o verificare generala. Dar nu mi se pare corect ca la o revizie obligatorie de exemplu, sa platesc acea constatare suplimentar, pt ca revizia implica si unele verificari, pe langa consumabilele schimbate.
    Dar sunt unele operatiuni care dupa normative dureaza o eternitate, precum zice Sf. Petru :) )

  6. tomita spune

    @doctoru hai mai las-o moarta cu constatare asta. daca tot o fac ar trebui din partea casei. ca sunt mii, mii de serviceuri autorizate si ai voie sa alegi ce vrea muschiu tau. si legea zice ca tre sa te informeze inainte. daca iti baga pe gat ceva, cat timp nu ai cerut atunci sa-si plateasca singuri salariile exorbitante…si pt o munca infecta pe deasupra…hai las-o, ca oricum la constatare nu se uita nici dreaq ce are masina ta.
    iti garantez ca bag masina in serivce cu ceva probleme pt shimbu de ulei si nici naiba nu se seisizeaza de problemele alea.