Poluare

Sambata, 28 Ianuarie 2023 | Mediu

Mașinile diesel mai vechi de 18 ani vor fi interzise în Varșovia din 2024

Autoritățile din capitala Poloniei au anunțat, recent, un plan de reducere a poluării provenite de la autovehicule. Astfel, începând din 2024 se vor aplica anumite restricții pe drumurile publice din Varșovia.
Luni, 20 Iunie 2022 | Industrie

STUDIU: Mașinile clasice pot fi mai prietenoase cu mediul, decât cele electrice, dacă sunt conduse doar 2000 km pe an

Potrivit unui studiu recent, mașinile clasice sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător decât cele moderne. Însă, depinde mult de kilometrii pe care îi parcurgi într-un an. În această ultimă categorie sunt incluse chiar și modelele cu zero emisii.
Miercuri, 17 Noiembrie 2021 | Industrie

VOLVO: O mașină electrică trebuie să ruleze 110.000 de kilometri pentru a fi cu adevărat „verde”

Un studiu realizat de Volvo arată că procesul de fabricație al modelului electric C40 Recharge produce cu 70% mai multe emisii decât echivalentul cu motor convențional XC40. Același studiu ne arată însă că modelul electric are nevoie de 110.000 de kilometri parcurși pentru a recupera acest handicap.
Duminica, 09 August 2020 | Mediu

Studiu: șoferii care circulă cu geamurile deschise, cu 80% mai expuși la poluarea din orașe

Șoferii care țin geamurile deschise atunci când circulă cu mașina sunt cu 80% mai expuși la poluarea din orașe, potrivit unui studiu al unei echipe de cercetători. Studiul mai arată că, în cazul recirculării aerului din habitaclu, șoferii sunt cu 80% mai feriți de particulele nocive PM 2,5 și PM 10.
Vineri, 03 Ianuarie 2020 | Mediu

Barcelona interzice mașinile înmatriculate înainte de anul 2000: amenzi între 100 și 150 de euro pentru șoferii care ignoră regula

Pentru că numărul de decese premature se apropie de 500 pe an, autoritățile din Barcelona au decis să interzică în timpul zilelor lucrătoare accesul în oraș al mașinilor pe benzină înmatriculate înainte de anul 2000 și a celor diesel înmatriculate înainte de 2006.
Luni, 22 Iulie 2019 | General

Măsuri dure pentru încurajarea transportului alternativ: Bruxelles vrea să limiteze viteza maximă a mașinilor la numai 30 km/h

Autoritățile locale din Bruxelles intenționează să limiteze viteza maximă a mașinilor la numai 30 km/h pe întreg teritoriul orașului începând din 2021, ca măsură pentru încurajarea transportului alternativ.
Luni, 06 Mai 2019 | Mediu

Amsterdam va interzice circulația mașinilor diesel și pe benzină din 2030: "Speranța de viață va crește cu un an"

Amsterdam va interzice circulația mașinilor cu motoare diesel și pe benzină începând din 2030 din cauza poluării excesive a aerului. Autoritățile susțin că decizia va mări speranța de viață cu un an.
Luni, 01 Aprilie 2019 | Industrie

Stuttgart interzice circulația mașinilor diesel cu motoare Euro 4 începând din 1 aprilie: mașinile cu motoare Euro 5 ar putea urma în vară

Autoritățile locale din Stuttgart au interzis circulația mașinilor diesel cu motoare care respectă cel mult norma de poluare Euro 4 începând din 1 aprilie.
Duminica, 20 Ianuarie 2019 | Industrie

Germania pregătește limită de viteză de 130 km/h pe toate autostrăzile: taxe pe carburanți și alte măsuri pentru reducerea poluării

Zilele fără limite de viteze pe autobahn sunt numărate în Germania, în condițiile în care nemții pregătesc măsuri pentru reducerea poluării, astfel încât evite amenzile UE. Pe masa guvernului se află o listă de propuneri printre care introducerea limitei de viteză de 130 km/h pe autostrăzi și creșterea taxelor pe carburanți.
Vineri, 09 Noiembrie 2018 | Industrie

Volkswagen și Daimler au acceptat să plătească “repararea” emisiilor diesel: subvenții de 3.000 de euro per mașină pentru reducerea poluării

Producătorii auto din Germania au acceptat să cheltuie până la 3.000 de euro per vehicul pentru a ajuta la reducerea emisiilor diesel, în condiţiile în care Guvernul şi industria auto caută măsuri pentru reducerea poluării din marile oraşe. Volkswagen și Daimler sunt pregătite să facă un “retrofit hardware” pentru vehiculele diesel vechi, în timp ce BMW a refuzat deocamdată acest lucru.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Industrie

Frankfurt va introduce restricții pentru motoarele diesel în centrul orașului: mașinile Euro 4 și mai vechi vor fi interzise din februarie 2019

Autoritățile din Frankfurt trebuie să interzică circulația anumitor mașini diesel și pe benzină în centrul orașului începând cu luna februarie 2019, cu scopul reducerii poluării, potrivit deciziei unei instanțe din Germania. La început, vor fi interzise mașinile diesel Euro 4 și mai vechi, precum și motoarele pe benzină Euro 1 și 2.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Intern

Ministrul Mediului, despre viitoarea taxă auto: “La începutul anului viitor vom ști exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziție până la 31 martie 2019”

Forma finală a unei noi taxe de poluare va fi găsită până la sfârşitul lui 2018, iar de la începutul anului viitor vom şti exact ceea ce avem de făcut, poate cu o perioadă de tranziţie până la 31 martie 2019, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, la un post de televiziune.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Joi, 12 Iulie 2018 | Industrie

Stuttgart vrea să interzică motoarele diesel din ianuarie 2019: sunt vizate motoarele Euro 4 și mai vechi

Orașul german Stuttgart a anunțat că vrea interzicerea mașinilor cu motoare diesel, începând cu luna ianuarie 2019. Sunt vizate motoarele Euro 4 și mai vechi, iar nemții vor să ia măsuri pentru ca propulsoarele Euro 5 să nu ajungă să fie și ele interzise.
Joi, 26 Aprilie 2018 | Intern

Primăria Capitalei nu va interzice circulația mașinilor Euro 1 și Euro 2: "Nu avem în vedere astfel de reglementări"

Primăria Capitalei a anunțat că nu intenționează să interzică circulația mașinilor cu motoare Euro 1 și Euro 2 din 1 ianuarie 2019, în ciuda existenței unui proiect în acest sens.
Miercuri, 18 Aprilie 2018 | Intern

Proiect: circulația mașinilor cu motoare Euro 1 și Euro 2 ar putea fi interzisă în București din 2019

Un proiect depus la Primăria Capitalei prevede interzicerea circulației mașinilor cu motoare Euro 1 și Euro 2 în timpul zilei în București începând din 1 ianuarie 2019. Până în 2021, o decizie similară ar putea fi luată și pentru mașinile Euro 3 și Euro 4.
Joi, 08 Martie 2018 | Industrie

Reacția șefului Volkswagen la posibila interzicere a motoarelor diesel în Germania: “Este un scenariu înfricoșător și complet inutil”

Șeful Volkswagen, Herbert Diess, a oferit prima reacție după ce Justiția din Germania a decis că orașele pot să interzică individual mașinile cu motoare diesel: “Este un scenariu înfricoșător și complet inutil”.
Miercuri, 28 Februarie 2018 | Industrie

Hamburg este primul oraș german care anunță restricții pentru motoarele diesel: “Vom lua măsuri imediate pentru combaterea poluării”

Autoritățile din Hamburg au anunțat că vor începe să implementeze restricții pentru motoarele diesel, după ce justiția germană a permis orașelor să interzică individual aceste mașini.
Miercuri, 13 Septembrie 2017 | Industrie

Producătorii auto: “Vrem să reducem emisiile de CO2 cu încă 20% până în 2030”

Producătorii auto din Europa vor să propună o reducere cu încă 20% a emisiilor de dioxid de carbon până în 2030, la următoarea rundă de negociere unde vor fi stabilite obiectivele UE privind poluarea.
Joi, 30 Martie 2017 | Mediu

Londra și Paris își dau mâna pentru un aer mai curat: emisiile mașinilor noi vor fi calculate în traficul real al acestor orașe

Primarii capitalelor Londra și Paris au anunțat că la sfârșitul acestui an vor demara teste în trafic real pentru mașinile noi. Rezultatele emisiilor vor fi astfel mult mai aproape de realitate.
Vineri, 24 Februarie 2017 | Mediu

Oraşul care găzduieşte Mercedes ia măsuri împotriva poluării: Stuttgart va interzice accesul maşinilor diesel non-Euro 6 în anumite zile

Maşinile diesel care nu respectă standardul Euro 6 nu vor avea dreptul să circule în Stuttgart în zilele în care poluarea depăşeşte anumite limite.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, Volkswagen, Porsche, Romania, China, Concept, Maserati, SUA, hibrid
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru