Siguranta

Miercuri, 05 Noiembrie 2014 | Siguranta

EuroNCAP: 5 stele pentru Tesla Model S, noua Fabia, BMW 2 Active Tourer şi Nissan Pulsar. Megane facelift urcă la patru stele după retestare

Cele mai recente rezultate EuroNCAP aduc patru noi maşini care primesc maximum de stele posibile şi una care adună doar trei stele. În plus, retestarea lui Renault Megane urcă rating-ul modelului francez de la 3 la 4 stele.
Marti, 21 Octombrie 2014 | Siguranta

Ford dezvoltă un sistem care opreşte maşina în siguranţă dacă şoferul suferă un infarct

Şoferii în vârstă care suferă de boli ale inimii vor avea la dispoziţie până în 2020 un sistem de monitorizare care va evita orice accident în cazul evenimentelor nedorite, aşa cum este un stop cardiac la volan.
Marti, 07 Octombrie 2014 | Siguranta

Volvo a lansat un sistem care poate evita accidentele

Volvo este tot mai aproape de maşina în care nu se va mai muri şi în care nu vor mai exista răniri grave. Suedezii au dezvoltat un sistem care poate anticipa accidentele şi le poate evita.
Miercuri, 01 Octombrie 2014 | Siguranta

EuroNCAP: Noul Nissan X-Trail primește 5 stele, Citroen C4 Cactus reușește patru stele

Ultima sesiune de teste organizată de EuroNCAP a pus în fața publicului trei modele interesante recent lansate pe piața din România. Nissan X-Trail și Mercedes Clasa V au primit cinci stele, iar Citroen C4 Cactus a adunat 4.
Vineri, 22 August 2014 | Siguranta

Volvo a construit un oraş-simulacru pentru a testa sistemele de siguranţă ale viitorului

AstaZero este numele centrului de testare pe care Volvo l-a construit împreună cu alţi parteneri suedezi în apropierea oraşului Goteborg. Aici se poate simula traficul din oraş, de pe autostradă, de pe şosele sau din intersecţii.
Marti, 05 August 2014 | Siguranta

Directorul de Dezvoltare Volvo vorbeşte despre maşinile autonome: "Nu trebuie să-i luăm şoferului plăcerea condusului"

Volvo lucrează la sisteme care vor permite controlul autonom al maşinii, însă directorul de Cercetare şi Dezvoltare al suedezilor e ferm: "Oamenilor le place să conducă, dar urăsc să facă asta în aglomeraţiile din trafic. De abia aici intră sistemele de conducere autonomă".
Miercuri, 30 Iulie 2014 | Siguranta

Americanii de la IIHS au supus 10 modele vândute şi în Europa la cel mai greu test de siguranţă. Patru dintre ele nu au trecut examenul

Dacă testele EuroNCAP par uşor de trecut de marii constructori auto, testele dure realizate de IIHS le pun probleme unor modele cu nume în Europa.
Miercuri, 25 Iunie 2014 | Siguranta

Măcel la EuroNCAP: 3 stele pentru Renault Megane, Citroen C-Elysee şi Peugeot 301

Noile criterii de testare ale EuroNCAP, care iau în considerare mai multe sisteme electronice de asistenţă, au scăzut sensibil punctajele pe care modele de tradiţie le-au primit la ultimele teste. Doar VW Golf Sportsvan a reuşit să adune 5 stele între cele şase modele analizate de EuroNCAP.
Joi, 19 Iunie 2014 | Reportaj

Mercedes-Benz Star Experience: degustare de soi nobil

Importatorul Mercedes-Benz în România a derulat în weekendul trecut un eveniment numit Star Experience, în care poţi să încerci noile tehnologii şi modele al mărcii. Am participat şi noi, iar rezultatul a fost o întâlnire de neuitat cu portofoliul AMG în formaţie aproape completă.
Luni, 16 Iunie 2014 | Formula 1

Formula 1, aproape de a introduce un sistem anti-incediu comun

Formula 1 evaluează un sistem de siguranţă care să limiteze efectele incendiilor în garajele echipelor, precum cel suferit de Williams în 2012.
Luni, 28 Octombrie 2013 | Industrie

Alfa Romeo: "Nu ne interesează sistemele de asistenţă, vrem să-i oferim şoferului o experienţă cât mai pură"

Într-o lume a sistemelor de asistenţă care fură din plăcerea şofatului, Alfa Romeo promite că va oferi în continuare o experinţă cât mai pură posibil la volan.
Miercuri, 23 Octombrie 2013 | Siguranta

EuroNCAP: 5 stele pentru Mercedes-Benz CLA, Peugeot 2008, Jeep Cherokee şi Suzuki SX4

EuroNCAP a publicat rezultatele unei noi sesiuni de teste de siguranţă. De data aceasta, cele patru modele testate au reuşit să obţină cinci stele de siguranţă fiecare.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 09 Octombrie 2013 | Siguranta

Statisticile dureroase ale siguranţei rutiere în România anului 2013

Ştiaţi că România se află pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte decesele survenite în accidente auto, deşi procentul de şoferi din totalul populaţiei este cel mai redus de pe continent? Iar veştile triste nu se opresc aici.
Luni, 30 Septembrie 2013 | Siguranta

Nissan anunţă un recall de 908.900 unităţi, doar 40 de maşini din România sunt implicate

Nissan va opera un recall de 908.900 unităţi la nivel global. Reprezentanţii constructorului japonez în România spun că doar 40 de maşini vândute în ţara noastră au fost afectate.
Vineri, 05 Iulie 2013 | Tehnologie

Viitorul Volvo XC90 (2014) va oferi direcţie autonomă şi trei sisteme de siguranţă prezentate în premieră mondială

Suedezii de la Volvo continuă să avanseze la nivelul siguranţei pasagerilor şi nu numai. Noul XC90, care va fi lansat în 2014, va oferi în premieră mondială trei sisteme de siguranţă foarte interesante.
Joi, 06 Iunie 2013 | Siguranta

Scandal în SUA: Chrysler refuză să iniţieze un recall de 2.7 milioane de maşini ordonat de NHTSA

Deşi organizaţia care se ocupă ce siguranţa pe şoselele americane i-a anunţat pe cei de la Chrysler că 2.7 milioane de maşini sunt expuse incendiilor din cauza plasării defectoase a rezervorului, compania americană refuză să iniţieze rechemarea în service.
Miercuri, 05 Iunie 2013 | Industrie

Ford: ”Ka nu este profitabil, deşi obţine vânzări bune”

Profitabilitatea redusă a lui Ford Ka şi imposibilitatea de a-l integra în strategia "One Ford" îi face pe americanii de la Ford să se gândească la eliminarea modelului de segment A din portofoliul mărcii.
Miercuri, 29 Mai 2013 | Siguranta

Renault Captur şi Chevrolet Trax au primit cinci stele la testele EuroNCAP

Renault Captur şi Chevrolet Trax, noile apariţii pe piaţa SUV-urilor de segment B, au obţinut cinci stele de siguranţă la ultima sesiune de testare organizată de EuroNCAP.
Miercuri, 24 Aprilie 2013 | Siguranta

NHTSA recomandă eliminarea funcţiilor de internet şi SMS din sistemele multimedia ale maşinilor

Americanii de la NHTSA au emis o serie de recomandări pentru producătorii de automobile. Acestea vizează eliminarea funcţiilor de SMS şi internet ale sistemului multimedia în timp ce vehiculul se află în mişcare.
Joi, 07 Martie 2013 | GENEVA 2013

EuroNCAP: 5 stele pentru noile Skoda Octavia, Toyota Auris, Toyota RAV4 şi Renault Zoe

Ultimele rezultatele publicate de EuroNCAP au avut în vedere testele realizate cu patru modele interesante care au apărut sau vor apărea pe piaţa noastră în acest an. Toate au reuşit să adune cinci stele.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru