Siguranta

Miercuri, 28 Noiembrie 2012 | Siguranta

EuroNCAP: 14 modele au obţinut 5 stele de siguranţă, Lodgy a obţinut 3 stele

Belgienii de la EuroNCAP au publicat rezultatele unei noi sesiuni de teste. Aceasta a vizat 15 modele, dintre care 14 au obţinut cinci stele de siguranţă.
Marti, 23 Octombrie 2012 | Tehnologie

Volvo lansează în 2014 un sistem de asistenţă pentru mersul "bară-la-bară"

Volvo va lansa un sistem automat de conducere în coloană pe anumite modele din gamă în anul 2014. Acesta poate rula cu până la 50 km/h în spatele unui alt vehicul şi controlează integral direcţia, frânele şi acceleraţia.
Miercuri, 29 August 2012 | Siguranta

EuroNCAP: 5 stele pentru Audi A3, Ford B-Max, Renault Clio, Volvo V40 şi Kia Cee'd

Noua sesiune de teste a celor de la EuroNCAP a relevat un rezultat de excepţie pentru Volvo V40, alături de cinci stele pentru Audi A3, Ford B-Max, Renault Clio şi Kia Cee'd. Noul Isuzu D-Max a obţinut doar patru stele de siguranţă.
Luni, 27 August 2012 | Siguranta

Volvo: "Riscul de a fi rănit într-o maşină a noastră s-a înjumătăţit în ultimii 12 ani"

Volvo, unul dintre liderii cercetării şi dezvoltării sistemelor de siguranţă la nivel mondial, susţine că riscul de a fi rănit într-un accident într-o maşină a mărcii suedeze a scăzut cu 50% din anul 2000 încoace.
Marti, 14 August 2012 | Siguranta

Mercedes, Lexus şi Audi au obţinut rezultate slabe la noul test de siguranţă al institutului american IIHS

Mercedes-Benz C-Klasse, Audi A4 şi Lexus IS au obţinut cele mai proaste rezultate din primul lot de automobile testate în baza noii proceduri a americanilor de la IIHS. În contrast, Acura TL, Volvo S60 şi Infiniti G au fost singurele care au obţinut calificative bune.
Luni, 14 Mai 2012 | Reportaj

Michelin Primacy Safety Trip, povestea unei călătorii în siguranţă

Michelin ne-a invitat să testăm pe şosea noile sale anvelope de vară, Primacy 3, în cadrul unei călătorii de 340 de kilometri derulate sub supravegherea unor piloţi de raliu.
Joi, 26 Aprilie 2012 | Formula 1

VIDEO: FIA testează un nou sistem de protecţie pentru piloţi împotriva accidentelor

FIA a evaluat un dispozitiv montat în faţa cockpitului monopostului care are rolul de a împiedica diverse componete să-l accidenteze direct pe pilot.
Joi, 12 Aprilie 2012 | Feature

FEATURE: Tot ce trebuie să ştii despre crash-teste

Toţi constructorii auto îşi testează automobilele pentru a verifica siguranţa ocupanţilor în caz de accident. Iată principalele tipuri de crash-teste.
Luni, 27 Februarie 2012 | Auto Tech

10 sisteme care nu ar trebui să lipsească de pe viitoarea ta maşină

Maşinile devin din ce în ce mai tehnologizate. Inginerii inventează în fiecare zi sisteme care să ne facă viaţa mai uşoară la volan. Iată 10 sisteme care nu vor lipsi de pe automobilele din viitorul apropiat.
Marti, 31 Ianuarie 2012 | Siguranta

EuroNCAP: lista celor mai sigure maşini testate în 2011

EuroNCAP a anunţat campionii la siguranţă în 2011. Organismul independent remarcă creşterea nivelului de siguranţă al vehiculelor testate şi anunţă înăsprirea criteriilor de testare la impactul cu pietonii.
Luni, 31 Octombrie 2011 | O lume nebuna

Pompa de la benzinărie, cel mai murdar obiect pe care îl atingem

Simţi că te-ai murdărit pe mâini după ce ai alimentat maşina? Nu, nu este de la bancnotele murdare, ci de la pompa de benzină, unul dintre cele mai contaminate obiecte întâlnite zilnic.
Joi, 25 August 2011 | Siguranta

2012: EuroNCAP pune accentul pe siguranţa pietonilor. "Încă nu există un model de cinci stele!"

Protecţia pietonilor va deveni mult mai importantă în clasificarea siguranţei unui model testat de EuroNCAP. Schimbarea are loc din 2012, iar niciun model actual nu ar obţine cinci stele.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 09 August 2011 | Siguranta

Pagani Huayra nu poate fi vândut în SUA pentru că nu are airbag-uri pentru copii

Supercar exclusivist sau nu, nu facem excepţii. Aceasta a fost decizia care a dus la respingerea omologării lui Pagani Huayra pentru piaţa din Statele Unite ale Americii din cauza lipsei airbag-urilor avansate.
Luni, 16 Mai 2011 | Siguranta

Şoferii din New York, invitaţi să respecte viteza legală în oraş

Primăria oraşului New York a iniţiat o campanie care utilizează mesaje şi imagini dure pentru şoferi. Scopul: conştientizarea limitei maxime de viteză în oraş.
Vineri, 01 Aprilie 2011 | Formula 1

Vizorul căştilor de Formula 1 a fost îmbunătăţit

Vizorul căştilor de Formula 1 va beneficia de un strat suplimentar de zykon care va îmbunătăţi siguranţa piloţilor fără să afecteze vizibilitatea acestora.
Luni, 07 Martie 2011 | Siguranta

STUDIU: 19% din şoferi accesează internetul la volan

Unul din cinci şoferi a recunoscut că accesează internetul de pe telefonul mobil atunci când se află la volan. Studiul a avut un eşation de 912 persoane şi a fostă efectuat în SUA.
Marti, 22 Februarie 2011 | Siguranta

Americanii iau în vizor sistemele de încălzit scaunele

Sistemele prea puternice de încălzire în scaune au scandalizat zeci de persoane cu dizabilităţi din SUA. Aceştia cer reglementarea acestor sisteme pentru prevenirea rănirii altor persoane.
Miercuri, 19 Ianuarie 2011 | Siguranta

STUDIU: Vehiculele cu rezultate bune la impactul lateral îţi pot salva viaţa

Siguranţa la impactul lateral nu este determinată doar de prezenţa airbag-urilor cortină sau a unei structuri rezistente, ci de amestecul eficient al celor două elemente, spune o analiză a unui institut american.
Sambata, 08 Ianuarie 2011 | Siguranta

Conceptul Mini Beachcomber nu va intra în producţia de serie

Mini Beachcomber, conceptul nonconformist al britanicilor, nu va intra în producţia de serie din cauză că nu îndeplineşte standardele de siguranţă.
Miercuri, 15 Decembrie 2010 | Industrie

Imaginea Toyota a scăzut în ochii clienţilor din SUA din cauza recall-urilor

Cei de la JD Power au anunţat rezultatele studiului anual de tendinţe ale cumpărătorilor de maşini noi. Circa 19% din respondenţi au decis să evite marca Toyota din cauza rechemărilor în service.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru