Siguranta

Miercuri, 06 Septembrie 2017 | Siguranta

Noi rezultate Euro NCAP: Șase modele cu 5 stele, 4 stele pentru electrica Ampera-e, rezultate amestecate pentru Kia

Cea mai recentă sesiune de testare Euro NCAP a pus sub lupă 9 modele recent lansate în Europa. Rezultatele și concluziile inginerilor organizației europene sunt interesante.
Joi, 11 Mai 2017 | Siguranta

Cât de sigur e un Duster fără airbag-uri? Răspunsul vine din India: zero stele la testele de siguranță

Renault oferă Duster în India într-o versiune de bază care nu are airbag-uri sau ABS. Rezultatul testelor de siguranță a fost proporțional cu așteptările: zero stele. Cu airbag pentru șofer, Duster a adunat 3 stele Global NCAP.
Vineri, 10 Martie 2017 | Siguranta

Volvo ne arată testele de impact la care a fost supus noul XC60 înainte de a primi undă verde

Volvo a publicat o serie de clipuri video care surprind testele de siguranță la care a fost supus noul XC60 înainte de a fi lansat. Printre ele există și simularea unei răsturnări.
Miercuri, 21 Decembrie 2016 | Tehnologie

Dacia cu frânare automată în standard: Comisia Europeană vrea să adauge sistemele avansate de siguranță pe lista de impuse

Următorul deceniu va fi unul al sistemelor de siguranță impuse de Comisia Europeană. Se va începe cu alerta de centură pe toate locurile mașinii și se va migra spre pachetele avansate, cum e frâna automată de urgență sau Cruise Controlul adaptiv.
Luni, 05 Decembrie 2016 | Siguranta

Un procent aproape imposibil în România? 90% dintre americani poartă centura de siguranță

Un studiu desfășurat anul acesta a scos la iveală faptul că 90% dintre americani poartă centura de siguranță atunci când se află la volan sau pe locul din față. De asemenea, a crescut numărul celor care poartă centura în mediul rural.
Luni, 07 Noiembrie 2016 | Siguranta

Cum îi crești, așa îi ai: 65% dintre tineri vor imita comportamentul părinților la volan

Un studiu realizat în Franța arată că instructorul auto este un model pentru doar 25% dintre tinerii care-și iau permisul de conducere. În schimb, 65% imită modul în care coduc părinții.
Luni, 07 Noiembrie 2016 | General

Cronica unei tragedii anunțate: cele 5 gesturi de bun simț care puteau să salveze cele 70 de victime din accidentul de pe Autostrada București-Constanța

Astăzi nu căutăm vinovați. Există însă reguli impuse de Codul Rutier și de bunul simț care ar fi putut să evite efectele dureroase ale unui accident "cauzat de ceață" așa cum l-au prezentat televiziunile. Cauzat de șoferi inconștienți, corectăm noi.
Marti, 25 Octombrie 2016 | Siguranta

Un antivirus pentru maşini aveţi? Constructorii primesc recomandări pentru securizarea vehiculelor în faţa hackerilor

Autorităţile americane au făcut o serie de recomandări pentru constructori pentru a limita posibilitatea ca maşinile să devină victimele hackerilor, inclusiv prin simularea unor atacuri în faza de producţie.
Miercuri, 28 Septembrie 2016 | Siguranta

Rezultate EuroNCAP: 5 stele pentru noile Mercedes Clasa E și Peugeot 3008

EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele ultimei sesiuni de teste de siguranță organizate de grupul independent european. Ambele modele care au intrat sub lupă au primit punctajul maxim la nivel de siguranță.
Joi, 28 Iulie 2016 | Siguranta

Campanie inedită de siguranţă de la Ford: imaginează-ţi că în dreapta este unul dintre părinţii tăi

Ford a lansat o campanie prin care încearcă să responsabilizeze tinerii la volan şi să-i facă să fie mai prudenţi, după ce un studiu a evidenţiat că aproape jumătate dintre aceştia trimit mesaje în timpul condusului.
Sambata, 16 Iulie 2016 | Siguranta

Autoritățile din SUA avertizează: copiii uitați de părinți în mașină pe timp de vară pot fi supuși unor temperaturi letale

Copiii uitați în mașină pe timp de vară devin o problemă majoră în America, acolo unde 40 de bebeluși mor anual din cauza căldurii acumulate în habitaclu atunci când temperaturile exterioare urcă la peste 20 de grade.
Vineri, 15 Iulie 2016 | Siguranta

Focus RS, criticat în Australia pentru modul Drift disponibil standard: "Un mesaj pe ecran nu va opri un șofer idiot să încerce asta pe drumurile publice"

Drifturile pe drumurile publice sunt interzise de lege în Australia, iar șoferii care fac asta pot rămână fără mașină și fără permis. Totuși, Ford permite un mod Drift pe Focus RS, fapt care a atras criticile activiștilor în domeniul siguranței auto.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 11 Iulie 2016 | Tehnologie

Cui îi pasă de siguranţa rutieră? Şoferii preferă serviciile de conectare la internet şi asistenţă la parcare

Şoferii sunt interesaţi mai degrabă de conectivitatea la internet şi asistenţa la parcare disponibile pe msinile pe care le cumpără, în detrimentul tehnologiilor de siguranţă rutieră.
Joi, 30 Iunie 2016 | Siguranta

Adio, cauciucuri supraîncălzite sau cu pojghiţe de gheaţă? Daimler inventează jetul de apă care menţine pneurile la temperatura optimă

Daimler a inventat un sistem de pulverizare a apei pe cauciucuri pentru a permite răcirea acestora pe timp de vară şi eliminarea pojghiţelor de gheaţă pe timp de iarnă chiar şi în timpul mersului.
Marti, 28 Iunie 2016 | Siguranta

Pasagerul din dreapta, ignorat de constructorii auto la nivel de siguranță: americanii au descoperit diferențe majore între cele două părți ale mașinii la testele de impact

Cel mai dur test frontal imaginat de americani oferă rezultate mai bune pe partea șoferului față de partea pasagerului. Din 6 mașini testate, doar una a reușit să aibă același comportament pe ambele laturi: Hyundai Tucson.
Luni, 13 Iunie 2016 | Industrie

Elon Musk răsuflă uşurat: autorităţile americane anunţă că Tesla Model S nu are niciun defect la suspensii

Organizaţia care supraveghează siguranţa din trafic în SUA a anunţat că Tesla Model S nu are niciun defect la suspensii, în ciuda numeroaselor plângeri formulate de proprietari.
Vineri, 10 Iunie 2016 | Masini electrice si hibride

Oficialii Tesla Motors, trași de urechi de autoritățile americane: au încercat să ascundă defecte prin înțelegeri confidențiale semnate cu clienții

O serie de probleme la nivelul suspensiilor unor exemplare Model S au fost reparate gratuit de Tesla în schimbul păstrării confidențialității din partea clienților. Autoritățile americane susțin că mișcarea e una "problematică".
Marti, 24 Mai 2016 | Siguranta

Mușchi și cam atât: Mustang, Camaro și Challenger au fost testate în SUA la capitolul siguranță. Niciunul nu a luat distincția supremă

Autoritatea americană IIHS a testat la capitolul siguranță trei dintre cele mai cunoscute muscle car-uri din State. Niciuna nu s-a calificat pentru distincția de vârf Top Safety Pick.
Vineri, 20 Mai 2016 | Siguranta

Să râdem cu Google: americanii au patentat capota care lipește pietonii de mașină în caz de impact

Siguranța pietonilor este un sbiect din ce în ce mai discutat. Iar Google ne dă apă la moară gândind o capotă ultra-adezivă care lipește pietonii de ea în caz de impact.
Miercuri, 18 Mai 2016 | Siguranta

Testele de siguranță fac prăpăd în India: cinci modele au primit zero stele din partea Global NCAP

Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio și Hyundai Eon nu au reușit să se ridice nici măcar la standardele unei stele la testele Global NCAP. Mărcile se plâng de faptul că organizația europeană a testat versiunile de bază, fără airbag-uri.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru