Siguranta

Marti, 25 Octombrie 2016 | Siguranta

Un antivirus pentru maşini aveţi? Constructorii primesc recomandări pentru securizarea vehiculelor în faţa hackerilor

Autorităţile americane au făcut o serie de recomandări pentru constructori pentru a limita posibilitatea ca maşinile să devină victimele hackerilor, inclusiv prin simularea unor atacuri în faza de producţie.
Miercuri, 28 Septembrie 2016 | Siguranta

Rezultate EuroNCAP: 5 stele pentru noile Mercedes Clasa E și Peugeot 3008

EuroNCAP a publicat astăzi rezultatele ultimei sesiuni de teste de siguranță organizate de grupul independent european. Ambele modele care au intrat sub lupă au primit punctajul maxim la nivel de siguranță.
Joi, 28 Iulie 2016 | Siguranta

Campanie inedită de siguranţă de la Ford: imaginează-ţi că în dreapta este unul dintre părinţii tăi

Ford a lansat o campanie prin care încearcă să responsabilizeze tinerii la volan şi să-i facă să fie mai prudenţi, după ce un studiu a evidenţiat că aproape jumătate dintre aceştia trimit mesaje în timpul condusului.
Sambata, 16 Iulie 2016 | Siguranta

Autoritățile din SUA avertizează: copiii uitați de părinți în mașină pe timp de vară pot fi supuși unor temperaturi letale

Copiii uitați în mașină pe timp de vară devin o problemă majoră în America, acolo unde 40 de bebeluși mor anual din cauza căldurii acumulate în habitaclu atunci când temperaturile exterioare urcă la peste 20 de grade.
Vineri, 15 Iulie 2016 | Siguranta

Focus RS, criticat în Australia pentru modul Drift disponibil standard: "Un mesaj pe ecran nu va opri un șofer idiot să încerce asta pe drumurile publice"

Drifturile pe drumurile publice sunt interzise de lege în Australia, iar șoferii care fac asta pot rămână fără mașină și fără permis. Totuși, Ford permite un mod Drift pe Focus RS, fapt care a atras criticile activiștilor în domeniul siguranței auto.
Luni, 11 Iulie 2016 | Tehnologie

Cui îi pasă de siguranţa rutieră? Şoferii preferă serviciile de conectare la internet şi asistenţă la parcare

Şoferii sunt interesaţi mai degrabă de conectivitatea la internet şi asistenţa la parcare disponibile pe msinile pe care le cumpără, în detrimentul tehnologiilor de siguranţă rutieră.
Joi, 30 Iunie 2016 | Siguranta

Adio, cauciucuri supraîncălzite sau cu pojghiţe de gheaţă? Daimler inventează jetul de apă care menţine pneurile la temperatura optimă

Daimler a inventat un sistem de pulverizare a apei pe cauciucuri pentru a permite răcirea acestora pe timp de vară şi eliminarea pojghiţelor de gheaţă pe timp de iarnă chiar şi în timpul mersului.
Marti, 28 Iunie 2016 | Siguranta

Pasagerul din dreapta, ignorat de constructorii auto la nivel de siguranță: americanii au descoperit diferențe majore între cele două părți ale mașinii la testele de impact

Cel mai dur test frontal imaginat de americani oferă rezultate mai bune pe partea șoferului față de partea pasagerului. Din 6 mașini testate, doar una a reușit să aibă același comportament pe ambele laturi: Hyundai Tucson.
Luni, 13 Iunie 2016 | Industrie

Elon Musk răsuflă uşurat: autorităţile americane anunţă că Tesla Model S nu are niciun defect la suspensii

Organizaţia care supraveghează siguranţa din trafic în SUA a anunţat că Tesla Model S nu are niciun defect la suspensii, în ciuda numeroaselor plângeri formulate de proprietari.
Vineri, 10 Iunie 2016 | Masini electrice si hibride

Oficialii Tesla Motors, trași de urechi de autoritățile americane: au încercat să ascundă defecte prin înțelegeri confidențiale semnate cu clienții

O serie de probleme la nivelul suspensiilor unor exemplare Model S au fost reparate gratuit de Tesla în schimbul păstrării confidențialității din partea clienților. Autoritățile americane susțin că mișcarea e una "problematică".
Marti, 24 Mai 2016 | Siguranta

Mușchi și cam atât: Mustang, Camaro și Challenger au fost testate în SUA la capitolul siguranță. Niciunul nu a luat distincția supremă

Autoritatea americană IIHS a testat la capitolul siguranță trei dintre cele mai cunoscute muscle car-uri din State. Niciuna nu s-a calificat pentru distincția de vârf Top Safety Pick.
Vineri, 20 Mai 2016 | Siguranta

Să râdem cu Google: americanii au patentat capota care lipește pietonii de mașină în caz de impact

Siguranța pietonilor este un sbiect din ce în ce mai discutat. Iar Google ne dă apă la moară gândind o capotă ultra-adezivă care lipește pietonii de ea în caz de impact.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 18 Mai 2016 | Siguranta

Testele de siguranță fac prăpăd în India: cinci modele au primit zero stele din partea Global NCAP

Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio și Hyundai Eon nu au reușit să se ridice nici măcar la standardele unei stele la testele Global NCAP. Mărcile se plâng de faptul că organizația europeană a testat versiunile de bază, fără airbag-uri.
Joi, 14 Aprilie 2016 | Masini autonome

Lipsa locurilor de parcare duce la efecte interesante: din ce în ce mai mulți șoferi și-ar dori mașini autonome

Mașinile care au capacitatea de a se autopilota vin cu dezavantaje la nivel sentimental, dar și cu avantaje reale, cum ar fi faptul că te scapă de problema căutării unui loc de parcare.
Miercuri, 24 Februarie 2016 | Siguranta

Fără număr: încă 90 de milioane de maşini cu airbag-uri Takata ar putea fi rechemate în service, adică 40% din parcul auto din SUA

Autorităţile americane analizează posibilitatea de a solicita rechemări în service pentru încă 90 de milioane de maşini afectate de defecţiuni la airbag-urile Takata.
Joi, 11 Februarie 2016 | Siguranta

Ai folosit vreodată piese contrafăcute pe mașina ta? Hyundai îți explică ce ți s-ar fi putut întâmpla în caz de accident

Hyundai a demarat în SUA o campanie care își propune să informeze clienții în privința riscului pe care îl presupune utilizarea pieselor aftermarket de origine dubioasă. "Oamenii aleg satisfacția pe termen scurt a costurilor reduse, dar riscurile pe termen lung sunt majore".
Luni, 01 Februarie 2016 | Tehnologie

Mai multă siguranţă: sistemele de frânare automată reduc accidentele din spate cu 40%

Implementarea sistemelor de frânare automată va conduce la reducerea accidentelor din spate cu 40%, potrivit unui studiu american. 10 constructori vor oferi în SUA acest sistem în dotarea standard a maşinilor.
Vineri, 22 Ianuarie 2016 | Siguranta

Volvo continuă să promită mașini în care nu va muri nimeni în 2020: "Suedezii nu spun lucruri în care nu cred"

Marea promisiune a acestui deceniu în lumea auto le aparține celor de la Volvo. Proiectul a început acum doi ani, iar suedezii continuă să marșeze pe această idee: nimeni nu va muri într-un Volvo în 2020.
Miercuri, 16 Decembrie 2015 | Siguranta

Trei "gemeni" inediți Toyota, Citroen și Peugeot au primit 5 stele EuroNCAP

Toyota Proace, Citroen Spacetourer și Peugeot Traveller au primit câte cinci stele EuroNCAP. Cele trei utilitare transformate în mașini de transport persoane sunt construite pe aceeași platformă și împart aceeași structură.
Sambata, 05 Decembrie 2015 | Siguranta

Și totuși, când respectăm și noi bazele siguranței auto? Niciun copil sub 10 ani nu a murit în 2015 în trafic în Norvegia

Educația rutieră, regulile respectate și mașinile și șoselele mai sigure din Norvegia au făcut ca 2015 să stabilească o premieră: niciun copil sub 10 ani nu a murit în urma accidentelor din trafic în această țară.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Citroen, Opel
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru