Siguranta

Joi, 14 Aprilie 2016 | Masini autonome

Lipsa locurilor de parcare duce la efecte interesante: din ce în ce mai mulți șoferi și-ar dori mașini autonome

Mașinile care au capacitatea de a se autopilota vin cu dezavantaje la nivel sentimental, dar și cu avantaje reale, cum ar fi faptul că te scapă de problema căutării unui loc de parcare.
Miercuri, 24 Februarie 2016 | Siguranta

Fără număr: încă 90 de milioane de maşini cu airbag-uri Takata ar putea fi rechemate în service, adică 40% din parcul auto din SUA

Autorităţile americane analizează posibilitatea de a solicita rechemări în service pentru încă 90 de milioane de maşini afectate de defecţiuni la airbag-urile Takata.
Joi, 11 Februarie 2016 | Siguranta

Ai folosit vreodată piese contrafăcute pe mașina ta? Hyundai îți explică ce ți s-ar fi putut întâmpla în caz de accident

Hyundai a demarat în SUA o campanie care își propune să informeze clienții în privința riscului pe care îl presupune utilizarea pieselor aftermarket de origine dubioasă. "Oamenii aleg satisfacția pe termen scurt a costurilor reduse, dar riscurile pe termen lung sunt majore".
Luni, 01 Februarie 2016 | Tehnologie

Mai multă siguranţă: sistemele de frânare automată reduc accidentele din spate cu 40%

Implementarea sistemelor de frânare automată va conduce la reducerea accidentelor din spate cu 40%, potrivit unui studiu american. 10 constructori vor oferi în SUA acest sistem în dotarea standard a maşinilor.
Vineri, 22 Ianuarie 2016 | Siguranta

Volvo continuă să promită mașini în care nu va muri nimeni în 2020: "Suedezii nu spun lucruri în care nu cred"

Marea promisiune a acestui deceniu în lumea auto le aparține celor de la Volvo. Proiectul a început acum doi ani, iar suedezii continuă să marșeze pe această idee: nimeni nu va muri într-un Volvo în 2020.
Miercuri, 16 Decembrie 2015 | Siguranta

Trei "gemeni" inediți Toyota, Citroen și Peugeot au primit 5 stele EuroNCAP

Toyota Proace, Citroen Spacetourer și Peugeot Traveller au primit câte cinci stele EuroNCAP. Cele trei utilitare transformate în mașini de transport persoane sunt construite pe aceeași platformă și împart aceeași structură.
Sambata, 05 Decembrie 2015 | Siguranta

Și totuși, când respectăm și noi bazele siguranței auto? Niciun copil sub 10 ani nu a murit în 2015 în trafic în Norvegia

Educația rutieră, regulile respectate și mașinile și șoselele mai sigure din Norvegia au făcut ca 2015 să stabilească o premieră: niciun copil sub 10 ani nu a murit în urma accidentelor din trafic în această țară.
Miercuri, 02 Decembrie 2015 | Siguranta

Rezultate EuroNCAP: noile Renault Megane şi Opel Astra primesc cinci stele, la fel ca alte 9 maşini lansate recent. Doar două stele pentru Lancia Ypsilon

Renault Megane, Renault Talisman, Opel Astra, BMW X1, Kia Optima şi Kia Sportage sunt doar câteva dintre maşinile testate de EuroNCAP în această toamnă la capitolul siguranţă. Majoritatea au luat 5 stele.
Marti, 10 Noiembrie 2015 | Siguranta

Din ce în ce mai puţine maşini vor lua 5 stele EuroNCAP: sistemele de detecţie a pietonilor vor fi incluse în notă

EuroNCAP va include în rating din 2016 şi eficienţa sistemelor de detecţie a pietonilor cu frânare de urgenţă, întrucât acestea reduc numărul coliziunilor cu pietoni cu 20%. Maşinile vor obţine din ce în ce mai greu punctajul maxim.
Miercuri, 04 Noiembrie 2015 | Siguranta

Audi A4, Honda HR-V şi Honda Jazz au primit 5 stele la testele EuroNCAP. Patru stele pentru VW Caddy

Audi A4, Honda HR-V şi Honda Jazz şi-au demonstrat nivelul de siguranţă după ce au primit 5 stele din partea EuroNCAP, în timp ce Volkswagen Caddy s-a mulţumit cu numai 4 stele.
Vineri, 30 Octombrie 2015 | Siguranta

Un alt fel de Minority Report: un sistem auto va anticipa acţiunile pietonilor pentru evitarea accidentelor

Bosch dezvoltă un sistem care va permite evitarea accidentelor prin anticiparea traseului pe care îl vor avea pietonii, însă acesta se va activa numai după ce şoferul iniţiază primul pas pentru evitarea impactului.
Joi, 08 Octombrie 2015 | Siguranta

FIA lansează un scurt metraj de siguranță rutieră alături de Luc Besson: Salvați Copiii!

FIA vrea să tragă un semnal de alarmă în materie de siguranță rutieră și să prevină cele 500 de decese zilnice ale copiiilor pe șoselele lumii.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 07 Octombrie 2015 | Tehnologie

Volvo face un pas în faţă: "Ne asumăm responsabilitatea pentru orice accident produs de o maşină autonomă"

Cine poartă vina unui accident, grav sau nu, cauzat de o maşină care se conduce singură? O întrebare la care Volvo are un răspuns clar: constructorul trebuie să facă asta.
Miercuri, 07 Octombrie 2015 | Siguranta

Teste de siguranţă: 5 stele pentru noul Tucson, 4 stele pentru Mazda MX-5 şi Opel Karl

Cea mai recentă sesiune de testare a celor de la EuroNCAP ne arată atât evoluţia celor de la Hyundai, cât şi erorile de concepţie şi elementele lipsă care i-au costat pe Opel şi Mazda câte o stea pe Karl şi pe noul MX-5.
Miercuri, 02 Septembrie 2015 | Siguranta

EuroNCAP: 5 stele pentru XC90, Q7, Avensis, Galaxy, S-Max, Touran și Kadjar, 4 stele pentru CX-3 și L200

EuroNCAP a publicat rezultatele unei noi sesiune de crashteste. Din nouă modele testate, doar șapte au obținut clasificarea de cinci stele de siguranță.
Joi, 06 August 2015 | Siguranta

Probleme în Paradis: După Jeep Cherokee, hackerii demonstrează că pot prelua comenzile unui Tesla Model S

Tesla Model S este ultima maşină căzută victimă unui experiment prin care doi specialişti în securitate cibernetică demonstrează că pot prelua comenzile maşinii de la distanţă. Tesla Motors a anunţat deja o actualizare software care rezolvă problema.
Luni, 08 Iunie 2015 | Siguranta

NHTSA a prezentat prototipul unui sistem care previne pornirea motorului dacă șoferul a consumat alcool

Organismul american independent de siguranță a transporturilor a prezentat propunerea sa pentru eradicarea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului: contactul care nu permite pornirea motorului fără un test cu fiola.
Miercuri, 22 Aprilie 2015 | Siguranta

Rezultate EuroNCAP: 5 stele pentru Renault Espace şi Suzuki Vitara, 4 stele pentru Mazda2 şi Fiat 500X

Renault Espace şi Suzuki Vitara au primit 5 stele, iar Mazda2 şi Fiat 500X au adunat 4 stele în cadrul celei mai recente sesiuni de teste de siguranţă realizată de EuroNCAP.
Vineri, 19 Decembrie 2014 | Reportaj

REPORTAJ. Veşti proaste din Suedia: nu mori decât o singură dată

Atunci când vizitezi centrul de testare Volvo din Goteborg şi stai de vorbă cu oamenii care construiesc sistemele de siguranţă de pe modelele mărcii suedeze, vii înapoi gata să le pui centurile tuturor celor pe care-i vezi în trafic. Pentru că e groasă, fraţilor!
Miercuri, 10 Decembrie 2014 | Siguranta

EuroNCAP: 5 stele pentru Jeep Renegade, cel mai mic model al mărcii; Kia Soul primeşte 4 stele

Patru modele testate de EuroNCAP şi-au primit astăzi rezultatele. Jeep Renegade şi Kia Soul primesc cinci, respectiv patru stele, în timp ce electricele Audi A3 e-tron şi Kia Soul EV reuşesc rezultate apropiate, dar sunt despărţite de o stea: cinci pentru modelul german, patru pentru cel coreean.

Tag-uri similare

Mercedes, BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Toyota, Nissan, Citroen, Mercedes-Benz
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru